Yoggies Cat “Basic” hidegen sajtolt granulátum macskáknak – 1,5 kg

Az egészség az etetőtálban kezdődik®

4 150 Ft

A Yoggies Cat “Basic” az első legdiétásabb formája a hidegen sajtolt granulátumoknak a Yoggies műhelyéből. Főleg hússal (BARF) etetett macskák számára szolgál alternatívaként vagy esetleg ahhoz való kiegészítésként. Használható mint minőségi, diétás formája a teljesértékű macskaétrendnek, amely néha nyers hússal is gazdagítható. A granulátum alapja a bárányhús, hering, gyümölcs és gyógynövények. Mindez természetesen tartósítószerek nélkül és hidegen sajtolt eljárással készül. A granulátumok nem tartalmaznak gabonát, vegyszereket, szóját, semmilyen ízfokozót vagy tartósítószereket.

Out of stock

Hidegen sajtolt Yoggies Cat “Basic” granulátum elsősorban hússal (BARF) táplált macskák számára. A Yoggies Cat “Basic” másodlagos táplálékként is használható a csak hússal etetett macskák számára, vagy pedig mint kiváló kiegészítő a friss húshoz.

A granulátum alapja a lassan szárított bárányhús, hering, gyümölcs és gyógynövények. A hidegen sajtolás folyamata legfeljebb 38 C fokos hőmérsékleten megy végbe, hogy a természetes tápanyagok ne pusztuljanak el a termékben a gyártás során. A termékhez tengeri algát is adnak az immunrendszer és az emésztés támogatására. A granulátumok része a halolaj is az ízesítésért és mint esszenciális zsírsavak forrása is az egészséges bőrért és szőrzetért. A könnyen emészthető burgonyapehely kiváló energiaforrás és az aminosavak mint pl. a taurin szintén támogatják a macska szív funkcióit, látását és egyéb fontos életfunkcióit. A granulátumok nem tartalmaznak gabonát, szóját, vegyszereket, semmilyen ízfokozókat vagy tartósítószereket. A kutyákhoz hasonlóan a nyers hús a macskáknak is fontos. A mi első hidegen sajtolt Yoggies Cat “Basic” granulátumunk macskáknak főként csak hússal etetett macskákkal fejlesztett és tesztelt, akik szükségtelenül nem függnek az extrudált, ipari és vegyileg dúsított táplálékoktól.

A macskák kizárólag húsevők, ezért nyers hússal kell őket etetni. Naponta többször, kisebb adagokban. Mit csináljunk akkor ha pl. egész nap nem vagyunk otthon? Hogyan lehetünk biztosak benne hogy az általunk elkészített adag a mi “ragadozónk” számára tökéletesen kiegyensúlyozott és nem hiányzik belőle semmilyen szükséges élelmiszer összetevő? A Yoggies hidegen sajtolt granulátumok kitűnő lehetőséget biztosítanak “szoba tigrisének”, kiegyensúlyozott, változatos étrendet kínálva nekik, pl. nyers hús hozzáadásával. Ezért ajánljuk a granulátumunkat azoknak a macskáknak, akik nem függenek semmilyen iparilag előállított extrudált táplálékoktól s azok felesleges aromáitól és csábító ízfokozóitól. Hiszünk benen hogy a macskája ugyanúgy fogja élvezni a Yoggies Cat “Basic” granulátumot mint a nyers húst. Amennyiben granulátummal eteti macskáját, úgy ne felejtsen el neki mindig elegendő friss ivóvizet biztosítani tiszta vizes tálban!

Nem versenyzünk az iparilag előállított takarmányokkal

A hagyományos , iparilag előállított macskaeledeleket gyakran túldúsítják “ízfokozókkal”, tartósítószerekkel és vegyszerekkel, hogy azt a macska megszeresse és hozzászokjon. A Yoggies macskaeledelek soha nem lesznek ilyenek. Mi ugyanis mindig követjük azt az elvet, hogy Az egészség az etetőtálban kezdődik®. Ezért tisztában vagyunk vele, hogy macskája valószínűleg nem fogja annyira elfogadni a mi egészséges granulátumainkat, mint a vegyileg dúsított és “illatosított” táplálékokat.

Az első hidegen sajtolt Yoggies Cat “Basic” granulátum macskáknak… bárányhússal, heringgel és halolajjal…

 • Az első és legdiétásabb formája a mindennapos macskaétrendnek, ajánlott betegségben szenvedő, ivartalanított és nem ivartalanított macskáknak.
 • Vegyszerektől és ízfokozóktól teljesen mentes
 • Nem tartalmaznak glutént, gabonát, kukoricát stb.
 • Az alapanyagok lassú szárításával készül a tápanyagok megőrzése érdekében
 • Az alapanyagokat “durvára” őrlik a gyomor és a belek perisztaltikájának támogatására
 • A granulátumokat hidegen sajtolják minigranulátumokká
 • A granulátumok nem duzzadnak meg a gyomorban. Feloldódnak és készen állnak a belekben történő további emésztésre

Tárolás: Főleg száraz és hűvös helyen tárolja. Ne tegye hosszú időre légmentesen zárható edénybe.

ÖKOLÓGIAI szempontból újrahasznosítható papírzacskóba csomagolt.

Ingredients & Nutrition

INGREDIENTS

Összetétel:

Szárított darált bárányhús 16%, hús és vad belsőségek 15%, burgonyapehely 15%, szárított hering 9%, halolaj, zselatin, szárított tengeri alga, zöldségkeverék (cikória, paszternák, petrezselyemgyökér 4.5%), gyógynövények ( édeskömény, pitypang, kamilla, kakukkfű, málna, tárnics) 3%, szárított őrölt cukorrépa pép, szárított tőzeg 2%, aranyjukka szárított, őrölt, laktobacilus keverékek az immunrendszer támogatására.

Analitikai összetevők és nyomelemek:

Nyers fehérje 29%, nyers zsír 9.9%, nyers rost 5%, nyers hamu 5.5%, kálcium 1.42%, foszfor 1.1%, magnézium 0.08%, mangán 48 mg, réz 10 mg, cink 65 mg, jód 1,6 mg.

GUARANTEED NUTRITION

Vitaminok és nyomelemek 100 grammban:

A vitamin 11.100 NE, D3 vitamin 1.150 NE, E vitamin 190 mg, B1 vitamin 3.9 mg, B2 vitamin 7.6 mg, B6 vitamin 4.6 mg, B12 vitamin 47 µg, biotin (D vitamin) 149 µg, folsav 0.4 mg, taurin 0.19 g, niacin 24 mg, C vitamin 135 mg, pantoténsav 7.6 mg, kolin-klorid 1590 mg, mangán 48 mg, réz 10 mg, cink 63 mg, jód 1.5 mg

 

 

A termék cukor, mesterséges zsírok és keményítők hozzáadása nélkül készül és kiváló az emészthetősége és a tápértéke. 

Feeding Instructions

Adagolás

 • Tápadagok kiscicák számára: Új granulátumok fejlesztés alatt
 • Tápadagok felnőtt, nem ivartalanított macskáknak:  2-3 kg-os macska = 50-60 g /nap, 3-5 kg-os = 60-90 g/nap, 5-8 kg-os = 90-120 g/nap.
 • Tápadagok felnőtt, ivartalanított macskáknak: 2-3 kg-os macska = 55 g/nap, 3-5 kg-os= 55-80 g/nap, 5-8 kg-os= 100 g/nap.
 • Tápadagok idősebb “senior” (nem ivartalanított) macskáknak: 2-3 kg-os macska = 40-50 g/nap, 3-5 kg-os= 50-80 g/nap, 5-8 kg-os= 100g/nap.
 • Tápadagok idősebb “senior” macskáknak:  2-3 kg-os macska = 37-47 g/nap, 3-5 kg-os= 47-75 g/nap, 5-8 kg-os= 75-95 g/nap.

Ajánlások idősebb macskáknak:

A Yoggies granulátumokat macskáknak úgy fejlesztették ki, hogy azt úgy tudja ropogtatni mint a zsákmányt a természetben. Ha azonban a macskáknak nincs elegendő működő rágófoguk, akkor a granulátumokat meg lehet nekik nedvesíteni, vagy beáztatni langyos vízbe (lehet használni langyos húslevest is vagy Yoggies macska joghurtot).

Hogyan etessük a macskát, táplálékadagok, víz

A felnőtt macskát naponta 1-3 alkalommal etetheti, mindig tiszta tálból, rendszeres időközönként, azonos ételadaggal és sok friss vízzel szintén tiszta tálban. Amennyiben tanácsra van szüksége, úgy egy tapasztalt állatorvos mindig segítségére lehet macskája egészségügyi- és általános állapotával kapcsolatban. Egyes állattartók úgy etetik macskájukat, hogy annak mindig legyen táplálék a táljában és akkor eszik, amikor ő akar. Ez is egy módja lehet az etetésnek.

Ajánlás

A Yoggies Cat “Basic” használható mint a mindennapi táplálék diétásabb formája vagy kiegészítő hússal etetett (BARF) macskáknak illetve mint kiváló kiegészítő a húshoz.

Három tipp az ön ragadozójának a vegyszerek nélküli tápláláshoz: 

1 Tipp: A Yoggies Cat “Basic” használható mint teljesértékű, diétásabb mindennapos táplálék a macskáknak (ezért is a neve Cat “Basic”). Mivel macskája húsevő ragadozó, ajánljuk hogy néha gazdagítsa étrendjét nyers hússal - például csirke szívvel, amely a húsok közül a legnagyobb mennyiségben tartalmaz taurint.

2 Tipp: Naponta egy-két alkalommal etesse macskáját egy kis nyers hússal. Ez mellé adhat neki Yoggies Cat “Basic”-et, úgy hogy mindig legyen neki friss granulátum a tiszta táljában.

3 Tipp: Keverjen a Yoggies Cat “Basic”-hez apróra vágott nyers csirke szívet. Ezzel ellenállhatatlan és egészséges finomsággá egyesíti az ízeket és illatokat, amelyet macskája szívesen megeszik majd és ön ezzel egy kiegyensúlyozott táplálékot biztosít a számára elegendő mennyiségű taurinnal és minden fontos tápanyaggal, kiegyensúlyozott mennyiségben.

Tipp ivartalanított macskáknak: Néhány ivartalanított macskánál a szervezetükben lévő PH érték lúgossága miatt az ásványi anyagok tartalma magasabb lehet, amely irritálhatja a húgyutakat és növelheti vizeleti- vagy vesekövek kialakulásának kockázatát. Ezért törekedtünk arra az első hidegen sajtolt granulátok macskák számára történő gyártásakor, hogy egyensúlyba hozzuk az ásványi anyagok tartalmát és csökkentsük a zsír mennyiségét. Íly módon akartuk megelőzésképpen csökkenteni az ivartalanított és nem ivartalanított macskáknál a vese és húgyúti problémák kialakulásának kockázatát. A táplálékban ezért könnyen emészthető rostokat, vitaminokat és egyéb létfontosságú anyagokat tettünk, melyekek csökkentik a káros anyagok felgyülemlésének kockázatát a macska szervezetében.

Ha áttér a Yoggies macskaeledelre, javasoljuk hogy legalább 7 napon keresztül szoktassa hozzá macskáját. Ezt úgy érheti el, hogy az eredeti (száraz) táplálékba fokozatosan egyre több Yoggies táplálékot kever, majd csökkenti az eredeti táplálék mennyiségét.