Hogyan tápláld kedvencedet?

Kistestű felnőtt kutyák kevesebb aktivitással

Az 5-6 kg testtömeg feletti kutyák részére a normál méretű granulátumok a legalkalmasabbak Csirke és marhahússal, az 5 kg alatti kutyáknak pedig ezen granulátumok MINI változatai. Amennyiben kutyája hízásra hajlamos, úgy a Bárány ajánlott fehér húsú hallal, normál vagy MINI méretben, az igényeknek megfelelően.

 

Kistestű felnőtt kutyák közepes vagy nagyobb aktivitással

5-6 kg-os testtömeg felett a normál méretű Csirke marhahússal granulátumot ajánljuk. Ha kutyája nagyobb aktivitásnak van kitéve, akkor a Yoggies Active-ot javasoljuk. 

 

Közepes testméretű, kevésbé aktív felnőtt kutyák

Ezeknek az egyedeknek válassza a normál méretű Csirke marhahússal granulátumot. Amennyiben kutyája hízásra hajlamos, úgy válassza a normál méretű granulátumot Bárányhússal és fehér hallal.

 

Közepes testméretű felnőtt kutyák közepes és nagyobb aktivitással

Alapvetően a Yoggies Active-ot ajánljuk kacsa és szarvashússal. Ha a kutya hízásra hajlamos, akkor a Csirkehúsos granulátumot marhahússal vagy kipróbálhatja azt a kombinációt, amit néhány tenyésztő is csinál – reggel csirke marhahússal és este Yoggies Active.

 

Nagytestű felnőtt kutyák kevesebb aktivitással

Alaptáplálékként a Yoggies Bárányt fehér húsú hallal ajánljuk. Ha a kutyának nagyobb az aktivitása használhatja a szószokat kutyák számára, vagy Joghurtjainkat snack-ként is, esetleg kipróbálhatja azt a kombinációt is, amelyet néhány tenyésztő alkalmaz – reggel bárány fehér húsú hallal, este pedig BARF+ Yoggies kutya szósszal.

 

Nagytestű kutyák közepes vagy nagyobb aktivitással

Ezen kutyák számára alaptáplálékként a normál méretű Csirke marhahússal granulátumokat ajánljuk. Használhatja a Yoggies Activeot is, de figyelje kutyája súlyát, nehogy meghizzon. Ha kutyájának nagy az aktivitása, snack-ként használhatja a Yoggies Szószokat vagy Joghurtokat kutyák számára.

 

Nagyon aktív szolgálati és versenykutyák

Ezeknek a kutyáknak, ugyanúgy mint pl. a Yoggies csapat szánhúzó kutyáinak számára a Yoggies Active+ kellene hogy alaptáplálékul szolgáljon, szezonon kívül pedig a Csirke marhahússal normál méretű granulátum. Nagyon nagy megterhelés esetén lehet használni kutya Joghurtokat vagy Szószokat is – snack vagy kiegészítő falatként. A Szószok vízpótlásra is megfelelően alkalmasak, langyos vízbe öntve azokat.

 

Kisméretű kölyökkutyák

Körülbelül 6 hetes kortól vagy az elválasztás utántól adhatjuk nekik a Yoggies Active MINI granulátumot. Először nedvesítse meg őket, mártsa langyos vízbe (ne forróba). Éppen azért, hogy a kölykök először megszokják a hús és az alapanyagok illatát és ízét. Ezután fokozatosan vegyen el a víz mennyiségéből, míg aztán a kölykök teljesen hozzászoknak a száraz granulátumhoz és ropogtatni tudják azokat. 

 

Kölyökkutyák közepes és nagy méretű fajtákból

Körülbelül 6 hetes kortól vagy az elválasztás utántól adhatjuk nekik a Yoggies Active MINI granulátumot. Amint a kutyák elérik a kb 6 kg-os testsúlyt, lecserélhetjük a MINI granulátumokat normál méretűekre. Először nedvesítse meg őket, mártsa langyos vízbe (ne forróba). Éppen azért, hogy a kölykök először megszokják a hús és az alapanyagok illatát és ízét. Ezután fokozatosan vegyen el a víz mennyiségéből, míg aztán a kölykök teljesen hozzászoknak a száraz granulátumhoz és ropogtatni tudják azokat. Közép és nagyobb méretű egyedeknél (főleg Labrador stb) a “túltenyésztésre” vagy a genetikára való tekintettel 6 hónapos kor környékén ajánlatos a zsír és a fehérje mennyiségét csökkenteni, hogy a kutya ne nőjön túl gyorsan. Ezt úgy teheti meg, ha a Yoggies Active-ot Csirke marhahússal granulátumra cseréli. Ezután kb egy-két hónap elteltével újra használhatja a Yoggies Active-ot kb a kutya egy éves koráig. Majd  térjen át a Csirke marhahússal tápra.

 

Vemhes és szoptatós szukák

A kutya méretétől függően a Yoggies Active-ot vagy a MINI-t javasoljuk. Ehhez jó ha kálciumforrást vagy probiotikumokat és egyéb tápanyagokat illesztünk az étrendbe. Mindezt egyben a kutyáknak készült Yoggies Joghurtok biztosítják – az ön szukája egészséges lesz, kölykei pedig tökéletesen és egészségesen tápláltak. 

 

Szukák és kankutyák ivartalanítás után

Ezek a kutyák valószínűleg túlsúllyal rendelkeznek. Nekik megfelelő megoldás a normál vagy MINI méretű granulátum Bárány és fehér hallal, a fajta méretétől függően. Ha magas a “hízás” valószínűsége, akkor a Yoggies tápok még további két lehetőséget kínálnak. Vagy választhatja a még diétásabb és hipoallergénebb Yoggies granulátumot kecskehússal vagy a kifejezetten diétás hidegen sajtolt BARF+ köretet Yoggies szószok kombinációjával. A BARF+ kombinálható szószokkal úgy is, hogy pl reggel a kutya Bárányt kap fehér hallal és este pedig BARF+ot szósszal (maximum 2 kanállal csak az ízesítés végett).

 

Idősebb és senior kutyák

Az idősebb kutyáknak már nincs szükségük olyan nagy mennyiségű kalóriára, fehérjére és zsírra sem. Nekik a Bárány fehér hallal granulátumok a legideálisabbak, normál vagy MINI méretben, a fajta méretétől függően. Ha a kutya hízásra hajlamosabb, vagy diétára van szüksége, akkor a Yoggies még további két lehetőséget kínál. Vagy választhatja a még diétásabb és hipoallergénebb Yoggies granulátumot kecskehússal vagy a kifejezetten diétás hidegen sajtolt BARF+ köretet Yoggies szószok kombinációjával. A BARF+ kombinálható szószokkal úgy is, hogy pl reggel a kutya Bárányt kap fehér hallal és este pedig BARF+ot szósszal (maximum 2 kanállal csak az ízesítés végett).

 

Diétán lévő, túlsúlyos kutyák stb.

A diétán lévő kutyáknak különbözőek az igényeik. Néhány diéta lehet “csak” alacsonyabb zsírtartalmú, más pedig szigorúbb vagy nagyon szigorú. Igyekszünk mindenkinek a természetből a legjobbat nyújtani. Ezért találtuk ki a Bárányt fehér hallal az alacsonyabb zsírtartalmú és kevésbé szigorúbb diétákhoz. Szigorúbb diéták esetén, mint pl enyhébb vese vagy májdiéta, illetve hasmenéses problémák esetén stb ajánljuk a hipoallergén és hidegen sajtolt Yoggies granulátumot kecskehússal. Szigorúbb diéták esetén, az állatorvossal való konzultáció után (diéta esetén mindig kérje ki az állatorvos véleményét!) a hidegen sajtolt BARF+ köretet ajánljuk pl. egy kis Yoggies Szósszal ízesítve.