Ha minőségi szempontok alapján, egészségesen, kémiai adalékok nélkül akarja etetni kutyáját, a természet példáját követve, és nem tudja hol is kezdje, akkor küldje el kérdését nekünk.

Ezeket, a leggyakrabban feltett kérdéseket különböző kategóriák alapján rendeztük el. Gyakran érkeznek kérdések a Joghurtokkal kapcsolatban, hogyan lehet kiválasztani a legjobb granulátumot, hogyan etessük a kölyköket, a nagyobb testű kutyákat, illetve azokat a kutyákat, akik valamilyen diétán vannak stb.

Érdekelné Önt az extrudált és hidegen sajtolt granulátumok közötti különbség, illetve hogyan etesse kutyáját a B.A.R.F. nyers eledelével? Mik a probiotikumok, hogyan szabadulhat meg kutyája a hasmenéstől és hogyan válhat a lehető legegészségesebbé?

 

UGRÁS A KÉRDÉSEKRE

 

JOGHURT

Mi az a joghurt kutyáknak és miért adjuk nekik?

Miből készül a Joghurt kutyák részére

A Joghurt kutyáknak a lehető legegyszerűbb és teljesen természetes formában készül, bármiféle kémiai adalékok hozzáadása nélkül. A tej speciális keveréke – különösen a juhtej, amely sokkal táplálóbb mint bármely más tej – és a kifejezetten kutyák számára kifejlesztett élő kultúrák azok, melyek ezt a terméket egy probiotikus ’’bombává’’ teszik, így fokozza az immunitást, megállítja a hasmenést, csökkenti a szellentési ingert és a többé-kevésbé súlyos egészségügyi problémákat is a kutyák és macskák számára.

Miért adjunk Yoggies Joghurtot a kutyánknak és macskánknak

Mint az embereknél, úgy a kutyáknál és macskáknál is fontos a test immunitása, védekező képessége. Az egész takarmányipar sajnos sok éven keresztül nem foglalkozott ezzel a témával. Talán éppen ezért manapság egyre több kutya szenved allergiától, hasmenéstől, egyéb súlyos betegségektől, mint pl. a rák stb. Ugyanakkor csak kevés is elég lenne, odafigyelni a mikrobiómokra (korábban csak ’’mikroflórának’’ hívták), táplálni a szervezetet probiotikumokkal és prebiotikumokkal. Ezek után az immunrendszer megerősödik, és a kutyák – az ember legjobb barátai – kevésbé szenvednek majd a civilizációs betegségektől, hasmenéstől stb. További információért lásd Kutya Joghurtok

Mire szolgál a Kutya Joghurt és hogyan erősíti az egészséget és az immunrendszert?

Mikor és mihez használjuk a Kutya Joghurtot

A Yoggies Kutya Joghurt teljes természetességének, laktóz és tartósítószer mentességének köszönhetően kölyökkutyák és idősebb kutyák számára is használható. Kiváló forrása az állati eredetű zsíroknak (gyors energia felhasználás vagy súlygyarapodás), a kálciumnak ( csontok, izületek, P ’’foszfor’’ mennyiségének kiegyensúlyozása nyers ételek etetésekor), ezen kívül probiotikum is (az immunrendszer erősítője a vírusok, baktériumok és paraziták ellen stb).

Kiváló a hasmenés illetve puffadás (bélgázok) visszaszorítására vagy megállítására

Gyakran előfordul, hogy a kutya valamibe belenyal, beleszimatol vagy valami nem megfelelő dolgot bekap. Ilyenkor keletkezik a probléma. Rövid illetve hosszú távú hasmenés illetve bélgázok. Mielőtt felkeresné az állatorvost (aki antibiotikumot vagy valamilyen állatorvosi, esetleg elég kellemetlen diétát írna fel a kutyának) próbálkozzon természetes dolgokkal. Próbáljon egy rövidtávú diátát és kisebb harapnivalókat a kutya számára, hasonlóan kisebb, de gyakoribb adagokban adja neki a Kutya Joghurtot.

Hogyan erősítsük kutyánk és macskánk immunrendszerét

Az immunrendszer szó szerint egy ‘’varázsló’’ és az úgynevezett második agy. Hogyha kiegyensúlyozott és jól táplált, akkor erősebb egészséget és ellenállást biztosít Önnek és kutyájának/macskájának a parazitákkal, vírusokkal és egyéb pl. súlyosabb betegségekkel szemben is. Fontos szem előtt tartani két szabályt.

 1. számú szabály: A bél mikrobiom (korábban a mikroflóra) elegendő mennyiségű ellátása különféle probiotikus törzsekkel. Ezt éppen a Joghurtok biztosítják a kutyák számára például snack, granulátum vagy nyers B.A.R.F. ételek formájában a Yoggiestól.
 2. számú szabály: A Joghurt a probiotikus élő kultúrák széles spektrumát juttatja a belekbe. Ezért táplálni kell. Használja az erre a célra kifejlesztett Yoggies tápokat és étrend kiegészítőket. A húson kívül ezek tartalmaznak gyümölcsöt, zöldséget, tengeri moszatot stb. Mindezek a ‘’prebiotikumok a ‘’probiotikumok’’ ételei. Minél több probiotikus törzs marad fenn a bélben (minden törzsnek más és más táplálékra van szüksége a túléléshez) és minél változatosabb az élelmük (prebiotikumok), annál egészségesebb lesz az Ön kutyája és macskája. És ez az emberekre is vonatkozik!!! A Yoggies takarmány minőségi táplálékot biztosít az Ön kutyája számára, illetve a mikrobiomok számára is a prebiotikumok széles választékát kínálja. Tehát így fejlesztik ki őket. További információért: Joghurtok kutyáknak

Nem tartalmaz laktózt a Kutya Joghurt?

Sem a kutya sem a macska nem tudja megemészteni a laktózt

A laktóz hasmenést és puffadást válthat ki, ez különösen igaz a kölyökkutyákra és kiscicákra. Van aki jobban megbirkózik vele, van aki kevésbé. Ezért kerülni kell a laktózzal való érintkezést kölyökkutyáknak és kiscicáknak, valamint a felnőtteknek is, de ugyanúgy az idősebb egyedeknél is, akiknél az emésztőrendszer már hajlamosabb hamarabb legyengülni valamilyen külső behatás által, mint a felnőtt állatoknál.

A Kutya Joghurt nem tartalmaz laktózt

Teljesen természetes úton eltávolítottuk (a laktóz enzimatikus hasításának köszönhetően) a laktózt a Yoggies Joghurtból.

Ön is nyugodtan megkóstolhatja őket – igen. A kutyák Joghurtjait élelmiszerek minőségében állítják elő a gazdaságok zsíros tejéből. Ha szereti a joghurtokat (emberek számára), próbálja ki a Yoggies Joghurtot is. Minden bizonnyal még édesebbnek és talán még jobb ízűnek fognak tűnni. Ennek oka, hogy a laktóz lebomlik bennük.

A kutyámnak régóta emésztési problémái vannak - hogyan használjam az önök Joghurtját (Joghurt és granulátum kombináció)

Hogyan működik a kutya emésztőrendszere

A kutya táplálékának teljes megemésztése a tápanyagok felhasználásától függ elsősorban a vékony- és a vastagbélben.A kutya nyála – az emberektől eltérően – nem tartalmaz olyan enzimeket, amelyek elősegítenék az ételek emésztését. Ezért fontos felismerni, hogyan és mit kell etetni a kutyájával. A kutya a farkastól származik, bár az évezredek során kissé alkalmazkodott az emberekkel való együttéléshez, de még mindig nem “tyúk”, hogy hús helyett gabonát, szóját vagy kémiai anyagot képes legyen megemészteni. Étrendjének minőségi húson, gyümölcsön, zöldségen és étrend-kiegészítőkön kell alapulnia, vagy közvetlenül az étrendben, vagy hozzáadva az ételhez – például a B.A.R.F.

Mivel etessük egészségesen a kutyát

Ha kutyája számára minőségi granulátumot szeretne adni, akkor tudnia kell, hogy a hidegen sajtolt Yoggies granulátum eredete a  nyers B.A.R.F. receptjéből származik. Ha nyers ételekkel akarja etetni a kutyát, használhatja a Yoggies HÚS + és a BARF + hidegen sajtolt köreteket. Mindezek az összetevők gazdaságokból származó minőségi húst, probiotikumokat, prebiotikumokat, vitaminokat stb. tartalmaznak. Mindezek tökéletesen kiegészítik a kutya Joghurtot.

Hogyan illeszthető be a Yoggies Joghurt az étrendbe

Ha a kutyának hosszútávon emésztési gondjai vannak, akkor először érdemes megoldani a következő alapvető kérdést – vagyis az étel megválasztását ( milyen granulátum, nyers étrend-e illetve milyen fajta húsból). Ezután a snack illetve egy kis étrend kiegészítő. A Joghurtokat mindig külön-külön ajánljuk adagolni a kutyáknak, a főételtől elkülönítve. A Joghurtokhoz adhat ízületet erősítő kiegészítőket is vagy reszelhet bele almát is (vitamin és rost forrás), illetve adhat hozzá egy teáskanál mézet (ez természetes antibiotikum).

Az adagolás nincs korlátozva, de gondoljon a ‘’ mindent csak mértékkel’’ szabályra. Ezért is érdemes betartania az adagolási javaslatokat. A kutyák Joghurtjai nemcsak vitaminokat, hanem kálciumot és minőségi állati eredetű zsiradékokat is tartalmaznak. Gondoljon csak arra, biztos nem szeretné ha kutyája meghízna, vagy a kölyökkutyák esetében – főleg nagyobb fajtáknál – ne lépje túl a kálcium a Foszfor mennyiségét.

Tippek és adagolás hasmenés illetve bélgázok esetén – Amennyiben minőségileg eteti a kutyát és a hasmenés forrása nem ismert, próbáljon meg napi 4x kisebb adagokban adni neki a Joghurtból egy héten keresztül.Ez megerősíti a bél mikrobiomját, hogy az képes legyen megbirkózni a fertőzésekkel és a hasmenéssel.

Tippek az étvágytalanságra – Néha előfordul hogy a kutyája étvágytalan, nem kívánja az ételt, legyen ez akár egy operáció után vagy ‘’csak úgy’’. Ebben az esetben próbálja ki a Yoggies BARF+ hidegen sajtolt köretet. Erre tehet egy Yoggies öntetet kutyák számára, illetve kipróbálhatja a kutya Joghurtot is.

A Joghurt tartóssága és megőrzése

A Joghurtok eltarthatósága – mivel egy friss, természetes termékről van szó, tartósítószerek nélkül – a gyártás dátumától számított 3 hét. Kipróbáltuk, hogy több mint 4 hónap elteltével (ha a Joghurtot a hűtőben tároljuk, + 4 C fokos hőmérsékleten) nem változtatta meg sem az állagát sem az ízét. Ezt főleg emberekkel tesztelték 🙂 Fontos tehát hogy a Yoggies Joghurtokat mindig hűtőszekrényben, +4 C fok körüli hőmérsékleten tárolják és felbontás után visszategyék a hűtőszekrénybe. A kinyitott és lezárt Joghurtot legfeljebb 4 napig lehet használni (kisebb adagok bevétele esetén). További részletekért: Joghurt kutyáknak.

A Joghurt adagolása

Adagolás kutyafajtánként

A kutya Joghurt egy teljesen természetes termék. Az adagolása semmilyen módon nincs korlátozva. Tudnia kell azonban, hogy a probiotikus kultúrák mellett kálciumot is tartalmaz az immunrendszer erősítésére, de főleg minőségi, állati eredetű zsírokat. Ezért a szokásos ‘’mindent csak mértékkel’’ szabályt kell alkalmazni, hogy elkerülje a kutya meghízását valamint kölyökkutyák esetében a kálcium ne haladja meg a foszfor szintjét a szervezetben. Ezért azt javasoljuk, hogy kölyökkutyáknál – különösen a nagyobb testű egyedeknél – figyeljenek a kálcium és foszfor egyensúlyára (a Joghurtban lévő kálcium kb. 140 mg/100 g, foszfor kb. 100 mg/100 g és a vas pedig kb. 0.05 mg/100 g.

Adagolási javaslatok

Felnőtt kutyákra az alábbiakat kell alkalmazni:

-Hűtve adjuk nekik,   – A lehetséges csomósodás a joghurt állagában (mely a többféle tej összetétele miatt lehet) nem jelent minőségi problémát

-Adagolás előtt javasolt jól felkeverni, egészen az aljáról. – A Joghurthoz adhat egy teáskanál mézet, reszelt almát/ körtét vagy zabpelyhet stb.  – Kölyökkutyáknak 1 éves korig 1 Joghurt hetente (lehet kisebb adagokban is)

-Középméretű kutyáknak 35 kg-ig heti 2-3 Joghurt.  – Hasmenéses megbetegedések esetén gyakrabban és kisebb adagokban javasoljuk az alkalmazást

A kutyámnak laktóz intoleranciája van, adhatok neki Yoggies Joghurtot?

Nem kell aggódnia. Yoggies kutyák számára nem tartalmaz laktózt (tejcukrot). Ez enzimatikusan, teljesen természetesen lebomlik. A laktóz glükózra és galaktózra bontásának köszönhetően a fehér joghurtok az emberek számára valamivel édesebbek mint a fehér joghurtok – vegyszerek és cukor használata nélkül is.

GRANULÁTUM

Mi a különbség az extrudált és a hidegen sajtolt granulátumok között?

Hogyan készül az extrudált granulátum kutyák számára

Az extrudált takarmány előállítása egyszerűen leírható úgy, hogy alapul vesznek már elkészített és tartósított húst, vagy hús- és csontlisztet, amihez hozzáadnak egy másik összetevőt (gyakran gabonaféléket, szójababot, aromákat stb.), majd ebből a keverékből készítenek egy tésztát, amelyet az extruderbe tesznek (nyomásgenerátor, ami 190 C fok körüli hőmérsékleten működik) ebből “sült” szemcséket nyernek ki, amelyeket aztán tartósítószerekkel, mesterséges vitaminokkal, ízesítőkkel és zsírokkal “dúsítanak. Sajnos az extrudált granulátumok esetében a hő és a nyomás elpusztítja a felhasznált alapanyagok (köztük a vitaminok) természetes aromáit és összetevőinek túlnyomó részét, ezért további kémiai tartósításra, az ízek és tápanyagok dúsítására van szükség -kémiai úton. Ez a termelési folyamat nem túl barátságos az élelmiszer természetes összetevőivel szemben.

Hogyan készülnek a hidegen sajtolt Yoggies granulátumok

A Yoggies hidegen sajtolt granulátum készítésének folyamata a valódi nyers hús felhasználásán  -a takarmány elengedhetetlen összetevője -, valamint a felhasznált gyümölcsökből, zöldségekből és étrend-kiegészítőkből származó természetes ízek és tápanyagok megőrzésén alapul. A gyártás során ügyelni kell arra, hogy az alapanyagokat nyersen, majd “lassan száradó” formában használják fel 38 ° C-ig terjedő hőmérsékleten. Ennek köszönhetően a természetes táplálkozási értékeket mint a fehérjéket, zsírokat, vitaminokat megőrzik…Egy kutya számára az ilyen táplálék kiváló minőségű, mert az Anyatermészet hozta létre számára táplálékként. Így az ilyen táplálék sokkal jobban emészthető, maradványai nem telepednek le a belekben, amelyek aztán a vírusok, baktériumok és paraziták táptalaja lehet.

Hatalmas előny minden kutya egészségére

Tény, hogy a Yoggies granulátumok laktobacilusokat (probiotikus élő kultúrákat) tartalmaznak, és hogy az egész készítményt nemcsak táplálkozásra tervezték, ezenkívül támogatja az egészséges emésztést, hozzájárul a teljes erőnléthez és a tiszta bélrendszerhez is. Hatalmas előny minden kutyának és a kutyák egészségének.

Vigyázat a hamisítványokkal

Biztosan ismeri azt a mondást, hogy a sikernek irigyei lehetnek. Ezért van az, hogy egyes ‘’értékesítők’’ szeretik leutánozni termékeinket és egyedi gyártási módszereinket.

VIGYÁZAT A MŰANYAG TÁSKÁKBA CSOMAGOLT TERMÉKEKRE – AZ EREDETI HIDEGEN SAJTOLT GRANULÁTUM ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ PAPÍRZACSKÓBA VAN CSOMAGOLVA, HOGY A TERMÉK ‘’LÉLEGEZNI’’ TUDJON.

A piacon megjelent egy granulátum márka, amely szereti magáról állítani, hogy az ő termékeik ‘’hidegen sajtoltak’’. Ez 40 C fok alatti hőmérsékletet jelent, ami persze nem igaz. Összetételükben talál például hozzáadott csirkét és más zsírokat, amelyeket extrudált granulátumokhoz adnak. Az ilyen zsírt nem lehet hidegen sajtolt granulátumokban használni. A szemcsék hőkezelés nélkül zsírosak lennének  és szétesnének. Ezenkívül termékeiket olyan gyárakban gyártják, amely gyárak honlapjának kezdőlapján feltüntetik, hogy extrudált granulátum gyártók. Granulátumukat műanyag zacskókba csomagolják, amelyek szükségszerűen tartalmaznak ftalátokat (műanyagok kémiai lágyítói). A ftalátok – a világkutatások és a Kémiai Technológiai Intézet tanulmánya szerint – a használt zsírral érintkezve átjuthatnak a takarmányba. A ftilátok megszennyezhetik a takarmányt, majd ez a kutya hosszú távú egészségügyi problémáinak és súlyos betegségeinek forrása is lehet. Nem beszélve az extrudált takarmány készítéséhez felhasznált alapanyagokról. További tény, hogy ezek a vállalkozók a Cseh Köztársaságban az ügyfél “tájékozatlanságára” támaszkodnak. Belgiumban a kamionokat műanyag zacskóban lévő extrudált granulátumokkal pakolják fel, majd Csehországban a kamionból – hirtelen csoda folytán – hidegen sajtolt granulátumokat pakolnak ki műanyag zacskókban.

Javaslat: Fordítson figyelmet a minőségi táplálék kiválasztására, hogy Ön és kutyája ne essen áldozatául ezen XY cégek félrevezető profitszerzési stratégiájának.

A valódi, 40 C fokig hidegen sajtolt granulátumokat első látásra felismerheti. Mindig papírzacskóba vannak csomagolva. Ez a garancia az összes felhasznált nyersanyag minőségére és természetes állapotának megőrzésére, amelyek képesek ‘’lélegezni’’ és élni. Beleértve a takarmányban lévő probiotikus kultúrákat is.

Mit jelent pl. a 87 % hústartalom a Yoggies granulátumban

A kutya mint hús és mindenevő étrendjének legfontosabb eleme a továbbra is a hús és az állati fehérje (nem szabad azon változtatni amit a természet adott neki, illetve gabonafélék fogyasztására tanítani). Ezért a kutya legfontosabb tápláléka továbbra is a nyers, úgynevezett kiegyensúlyozott B.A.R.F. (Bones and raw food – csontok és nyers étel).

Ezért a Yoggies hidegen sajtolt granulátum minden képletének alapja a nyers ételek receptje -a kiegyensúlyozott B.A.R.F. Ezért a tenyésztők elkezdték a Yoggies granulátumokat ‘’szárított B.A.R.F.-nak nevezni.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Képzelje el tehát, hogy egy adagban B.A.R.F.-ban 87% -os a hústartalom és 13% pedig az egyéb ugyancsak minőségi alapanyag, mint például nyers gyümölcs, zöldség, gyógynövények stb. A B.A.R.F.-ot alacsonyabb hőmérsékleten többször szárítják, hogy csak a víz távozzon belőle és a nyersanyagok tápértéke megmaradjon a granulátumokban. 

Ezért azt mondhatjuk, hogy minden adag Yoggies granulátum magas tápértékkel rendelkezik, mintha csak 87% nyers hús lenne a tálunkban. Ne feledje, ha a kutya számára valóban jó minőségű granulátumokat szeretne vásárolni, a fő összetevőnek elsősorban a húsnak kell lennie.

(Megjegyzés: Néhány ‘’rossz nyelv’’ különösen a versenytársak, azt állítják, hogy ilyen tápot lehetetlenség előállítani. Lehet 🙂 elég csak szeretettel készítenie mindezt az ember legjobb barátja számára, ne csak a pénz hajtsa, hanem haladjon saját önképzésének és fejlődésének útján! Azt mondják, hogy T.A. Edison 1879 október 21-én feltalált egy módszert arra hogy nem készíteni 1999 villanykörtét addig ameddig a 2000. darab nem világít. Hasonló volt ez a Yoggies fejlődésével kapcsolatban is…Rengeteg joghurt és nyersanyag ment úgymond kárba mielőtt minden tökéletesen összeállt volna a kutyáink egészségének szolgálatára. 🙂

Miért hívják a hidegen sajtolt granulátumokat ‘’szárított BARF’’-nak

Ez a név először a közösségi oldalakon jelent meg először a tenyésztők körében. Nyílvánvaló, hogy az általunk leírt gyártási folyamatok, a nyersanyagok és a végtermék feldolgozása arra késztette a vásárlókat, hogy a Yoggies hidegen sajtolt granulátumnak ezt a ‘’becenevet’’ adják.

Összefoglalva: A Yoggies granulátum előállításának alapja a következő ötleten alapszik: – megszárítani a kiegyensúlyozott B.A.R.F.-ot és granulátumot állítani elő a száraz, nyers húsból (semmiféle csontliszt) valamint további fontos magas minőségű alapanyagokból. Ezeket az alapanyagokat különböző fokozatokon szárítják, hogy ‘’csak’’ a víztől szabaduljanak meg, majd őrlik és granulátummá préselik őket. Nem adnak hozzá semmilyen szükségtelen vegyszert, ízfokozókat, tartósítószert, gabonát vagy szóját!

Hogy lehetséges hogy a Yoggies granulátum nem tartalmaz semmilyen tartósítószert, szükségtelen vegyszereket, ízfokozókat és nem sós az ízük mint más ipari úton előállított granulátum (főleg extrudált)

Ha tisztában van a ‘hogyan’-nal, akkor kémiai tartósítószerekre nincs szükség

Az ősi indiánok képesek voltak megőrizni – a fizikának köszönhetően – saját ételeiket lassú szárítással. Hasonlóképpen, a hidegen sajtolt Yoggies granulátum gyártása nem vegyszerekre épül. Igyekszünk az alapanyagokat és a szemcséket lassan megszárítani, ledarálni, majd “csak” sajtolni. A természetes konzerválást az alapanyagok fokozatos szárításával és a legmodernebb gyártási folyamatok bevonásával érjük el, hogy vegyi tartósítás nélkül akár nyolc hónapos lejárati időt is biztosítsunk.

Semmilyen ízfokozók, csak hús, gyümölcs és gyógynövények természetes illata

A Yoggies-nál arra az ötletre támaszkodunk, hogy a kutyákat újra a természet adta táplálékaik közelébe hozzuk. Az indiánok már a fizikának köszönhetően – vagyis lassú szárítással – meg tudták őrizni ételeiket. Hasonlóképpen, a hidegen sajtolt Yoggies granulátum gyártása sem vegyszerekkel történik. Igyekszünk az alapanyagokat és a szemcséket lassan megszárítani, ledarálni, majd “csak” sajtolni. A természetes megőrzés útját az alapanyagok fokozatos szárításával és a legmodernebb gyártási folyamatok bevonásával követjük, hogy vegyi tartósítás nélkül akár nyolc hónapos lejárati időt érjünk el. Ezért az extrudált takarmányokkal ellentétben a granulátumokban nem használunk semmilyen ízfokozót és ‘’kísértésbe ejtő ‘’ anyagot. A kutya szaglására támaszkodunk, amely egyes esetekben akár 100 000-szer jobb, mint az emberé, ezért ismeri az igazi hús ízét és illatát a granulátumban.

Tanácsunk: Hagyja kutyáját kiválasztani úgy az ételt, ahogy azt az Anyatermészet megtanította neki – szimattal, és ne kényszerítse őt emberek által kitalált ‘’ötletekre’’, mint a vegyi tartósítás és ízesítés. Kiderülhet, hogy számára a legillatosabb pont a mi Yoggies eledelünk húsa, a mesterségesen illatosított húsokkal szemben.

Miért nem sós a Yoggies granulátum a közönséges ipari granulátumokkal szemben

Pontosan ezeket a mesterséges ízesítőket és tartósítószereket nem használjuk a Yoggiesban. Hagyjuk érvényesülni az összes összetevő természetes illatát és ízét.

Miért nem duzzad meg a Yoggies granulátum a kutya gyomrába

Ez a modern gyártási folyamatokon alapszik

Mivel hidegen sajtolással állítjuk őket elő, ezért nincs szükség sütésre. Maga a szárítás és az azt követő préselés miatt a granulátum folyadékkal érintkezve nem duzzad meg. A granulátumok csak egyszerűen fogalmazva megáznak, ellentétben néhány extrudált takarmánnyal, melyek hajlamosak a megduzzadásra. Ez elsősorban a nagyobb testű egyedeknél fordulhat elő, feltételezhetően a gyomruk szerkezete miatt.

Tegyen egy apró kísérletet

A hidegen sajtolt és az extrudált granulátumok közötti különbség igazolásához végezhet egy otthoni apró kísérletet. Fogjon két poharat és töltse fel őket langyos, 39 C fok körüli hőmérsékletű vízzel ( ez a kutya testhőmérséklete) és adjon hozzájuk egy teáskanál ecetet. Ez a kutya gyomrához hasonló környezetet tud szimulálni. Dobjon 1-1 szemcsét (extrudált és hidegen sajtolt) mindkét pohárba. Figyelje meg mi történik (ugyanez történne a kutya gyomrában is). Mit gondol, melyik granulátum alkalmas arra, hogy a gyomorból a bélbe kerüljön további emésztésre? Amelyik a hidegen sajtolt vagy pedig amelyik felduzzadt és úszkál a vízben? 

Miért van a tápokban probiotikum (laktobacilus)

A probiotikumok az emberek és kutyák egészségének alapja

A probiotikumok (laktobacilusok) főleg a belekben élő mikroorganizmusok. Léteznek ‘’jó”” és ‘’rossz’’ laktobacilusok is. A ‘’rosszak’’ gyulladást, fertőzéseket, vírusos megbetegedéseket, de puffadást (bélgázokat) is okozhatnak. A ‘’jó’’ laktobacilusok ellenben megölik a rosszakat, támogatják az emésztést és erősítik az immunrendszert.

A Yoggies granulátumokhoz probiotikus törzsek speciális keverékét (természetes termék) adják, hogy kutyája ellenállóbb immunrendszerrel és általános egészségi állapottal rendelkezzen.

Probiotikumok a betegségek és paraziták ellen

Bizonyított tény, hogyha a kutyát egészséges táplálékkal és mikrobiommal (korábban mikroflórának nevezték) etetjük, akkor jobban ellenáll majd a vírusoknak, fertőzéseknek, hasmenésnek, de az allergiáknak, gyulladásoknak és parazitáknak is. A Yoggies egyik tanulmányából kiderült, hogy egy hároméves, nem féregtelenített kutya, de a fél és egy évesek is paraziták szempontjából negatív eredménnyel lettek tesztelve. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy egészségesen táplálták őket és mikrobiomjukat különböző probiotikus törzseket tartalmazó takarmányokkal és kiegészítőkkel támogatták.

A probiotikumok (laktobacilusok) főleg a belekben élő mikroorganizmusok. Léteznek ‘’jó”” és ‘’rossz’’ laktobacilusok is. A ‘’rosszak’’ gyulladást, fertőzéseket, vírusos megbetegedéseket, de puffadást (bélgázokat) is okozhatnak. A ‘’jó’’ laktobacilusok ellenben megölik a rosszakat, támogatják az emésztést és erősítik az immunrendszert.

Ezért adnak a Yoggies granulátumokba ‘’jó” laktobacilus törzseket, hogy minden nap egészséges és minőségi táplálékkal támogassák a kutyák egészségét. Így elérheti, hogy kutyája egyre egészségesebb legyen, ne szenvedjen hasmenéstől, allergiától, ellenállóbb legyen a parazitákkal és még egyéb más súlyos betegségekkel szemben.

Miért Németországban gyártják a granulátumokat, amikor a Yoggies cseh cég

Ha vegyszer nélkül állít elő, akkor a legfontosabb a nyersanyagok minősége és a termelés

Receptjeink annyira megkövetelik a tökéletességet és a pontos gyártási folyamatot, hogy nehéz volt olyan gyártót találni a világban, amely a lehető legkíméletesebben tudja feldolgozni a minőségi és drága alapanyagokat. Sajnos a Cseh Köztársaságban nincs ilyen. Minőségi gyártás nélkül a granulátumok nem lennének kellően szárítottak, sajtoltak és kemények. (A ropogó szemcsék nemcsak tisztább fogakat biztosítanak, de endorfint -boldogsághormont is felszabadítanak).

Egész Európából használunk alapanyagokat

Az alapanyagok minősége az egész gyártási folyamat alfája és omegája. Ezért például a hús, házi állattartásból származik, Németországból, Belgiumból, de Svájcból és Ausztriából is. Természetesen a cseh alapanyagok is megállják a helyüket a termelésben. Az alapanyagokat teljesen frissen szállítjuk közvetlenül a gyártási folyamat előtt a gyártóüzembe, amelyet a gyártás céljából bérelünk.

Továbbra is cseh cég vagyunk és a granulátumok csehek

A minőségért mindent megteszünk. A cseh laboratóriumok, tenyésztők és a vásárlók maguk fejlesztik és tesztelik az alapanyagokat és a végtermékeket. Cseh állatorvosok segítenek minket a fejlődésben. A Yoggies összes alkalmazottja és kutyája cseh 🙂 Az alapanyagokat igyekszünk Csehországból kiválasztani, de minőségük néha a piaci nyomás miatt ‘’megingat’’ minket, ezért keressük pl. a jól táplált külföldi szarvasmarhák húsát. 

A Yoggies-ban minden az egészséget prezentálja, vegyszerek nélkül és a  legmagasabb minőséget, mint feltételt. – és ez garantálja a legmagasabb minőségű táplálékokat és ebből adódóan kutyáink és macskáink egészségét. 

Az egészség az etetőtálban kezdődik® – ez a mottó vezérli a Yoggies-t.

Mennyi hús van ténylegesen a granulátumokban

Már a fejlesztés során szerettük volna ugyanazt a húsmennyiséget elérni, mint amennyit a jól kiegyensúlyozott B.A.R.F. tartalmaz, vagyis 87% nyers húst, 13% köretet, beleértve az étrend kiegészítőket is. Az előállítás legkíméletesebb módja ezen nyers ételek szárítása. Ennek köszönhetően sikerült szabadalmaztatott gyártási folyamatokat kifejleszteni és használni. Fontos volt tudni, hogy pl. a marhahús 70 % körüli vízmennyiséget tartalmaz, a halak 80% körül, a gyógynövények 6% körülit a rízs 12%-ot stb.

Ezért minden egyes összetevőt külön-külön szárítanak és a nyers húsok megadott %-os tartalmát a receptúrában összeadják.

A lassú szárításnak köszönhetően csak a víz párolog el és a természetes tápanyagok megmaradnak, a hőkezeléssel készült extrudál termékekkel ellentétben. Ennek köszönhetően a jól KIEGYENSÚLYOZOTT B.A.R.F.-ot kiszárítottuk, így képesek vagyunk kiszámolni VISSZAMENŐLEGESEN, hogy a receptúra mennyi húst tartalmazott, ha az összes hozzávalóhoz – különösen a húshoz – vizet adnánk.

Hidegen sajtolt granulátum 87%-os hústartalommal valóban gyártható

 1. tény: legfontosabbak a minőségi alapanyagok, a türelem és a tökéletes gyártási folyamat. Sajnos ez utóbbi sokkal magasabb költségeket igényel a hidegen sajtolt granulátumok előállításához, mint a hagyományos (pl. extrudált) takarmányok esetében.Tehát ha gyanúsan olcsó ‘’préselt ál granulátumokkal’’ találkozik, győződjön meg róla, hogy ezek vagy extrudált granulátumok vagy nem tartalmaznak annyi húst vagy minőségi alapanyagot, mint amennyit a gyártó állít!
 2. tény: Nem használunk alacsony minőségű alapanyagokat, de főleg nem csontlisztet. Ez az oka annak hogy a húst és a csontokat külön zsákokban pontjuk le. De miért a csontokat is? Mivel kálciumot, fehérjéket és egyéb fontos makro és mikroelemeket (magnézium, cink stb) tartalmaznak. A csontok azonban nem növelik a húsok tartalmát a granulátumokban! A receptben szereplő húsok mindengyikének eltérő víztartalmi jellemzője van. Ezért néhány granulátum 87% húst (természetes tápanyag) tartalmaz, valamelyik több víz miatt 86%-ot.
 3. tény: A húsból származó zsír szintén fontos a granulátumban, viszont nem az a hozzáadott zsír, amellyel nagyon gyakran találkozik az összetevők között ‘’csirke zsír’’ néven stb. A kutya sokkal jobban emészti a természetes zsírokat és képes azokat teljes mértékben hasznosítani. A mesterséges, finomított zsírokkal ellentétben, amelyek pl. hasmenést okozhatnak. Ezért szükséges a Yoggies Active granulátumba Barbarie kacsát (ami köznapi értelemben véve a kacsa és a liba közt foglal helyet, nem levágásra szánt kacsa) tenni, amely elegendő mennyiségű zsíros húst tartalmaz.
 4. tény: Soha nem használunk semmilyen vegyszert, ragasztókat, ízfokozókat, húspótlókat (mint pl. a szója) vagy gabonát.
 5. tény: A hústól a granulátumig vezető út!!! Az első szárítás után a hús a tárolóba (siló) kerül, ahol tovább szárítják rövid tárolási idővel, majd a keverő kamrába jut. Ebben majdnem az összes nyersanyagot lassan összekeverik. Ezután kerül a gyártásba, ahol nem szabad túllépnünk a 40 C fok feletti hőmérsékletet. Ez két okból fontos – ne mosódjon ki a húsból az állati eredetű zsír a tárolás közben, és a fontos vitaminok se pusztuljanak el. Az összekevert nyersanyagok ezt követően a sajtolóba kerülnek. Ennek tökéletessége abban rejlik, hogy a magas nyomásnak és a speciális sajtoló formának köszönhetően kemény szemcséket tudunk előállítani, mely a kutya harapását is támogatja. Ez az egyik szabadalmaztatott tény, melynek köszönhetően semmilyen vegyi tartósítószert nem kell használnunk, sem az elkészített keverék, sem pedig a kész granulátum esetében. A sajtolóból a granulátum így már végtermékként kerül ki – ellentétben az extrudált granulátumokkal, bármiféle végső tartósítás nélkül.

5 tény: A Yoggies granulátumokban lévő minőségi nyers hús tartalma mindig garanciaként szolgál a minőségi táplálék és a kutya egészségéért.

Az egészség az etetőtálban kezdődik® – ez a mottó vezérli a Yoggies-t, mert imádjuk a kutyákat, a miénket is és az Önökét is.

Mi a különbség a Yoggies és a Markus Mühle között

A minőségi hús és annak tartalma döntő fontosságú az élelmiszer minősége és a kutya egészsége szempontjából

A legmodernebb technológia, a gyártási folyamatok, valamint az alapanyagok határozzák meg a Yoggies minőségét. A nyersanyagok, melyeket a Yoggies tartalmaz magasabb fehérje tartalommal és állati eredetű zsírokkal rendelkeznek, és mindenekelőtt úgy fejlesztik őket, hogy lehetővé tegyék a probiotikumok hozzáadását és megőrzését is a granulátumokban.

Probiotikumok – A Yoggies ismertetőjele az egész piacon

Ha azt szeretné, hogy kutyája a lehető legegészségesebb legyen, akkor tudnia kell, hogy a hidegen sajtolt Yoggies granulátumok nemcsak a takarmányok legmagasabb minőségű alapanyagait tartalmazzák, hanem elő kultúrák probiotikus törzseit is, amelyek napi szinten hozzájárulnak kutyája egészségéhez. Sem a Markus Mühle granulátumok, sem a piacon lévő bármely más granulátumok nem képesek egyesíteni a nyersanyagok minőségét, a gyártást, és az egészségfejlesztést egyetlen egészben.

Ezzel a mottóval állítottuk elő a Yoggies granulátumokat és ez cégünk jelszava is, melyet soha senki nem becsül alá, sem a cégünk dolgozó, sem pedig a gyártóink közül. Mert számunkra a kutyák az ember legjobb barátai.

Az egészség az etetőtálban kezdődik®

Nem tartalmaz-e kevés zsírt a mi granulátumunk

Ez egy mítosz, amelyet általában a konkurencia talál ki…Fontos tudni, hogy a Yoggies granulátumokban CSAK természetes zsírt használnak, melyet a húsból vagy hidegen sajtolt olajokból nyernek. Ezt a kutya könnyen megemészti, és szervezetük maradék nélkül hasznosítja, szemben azokkal a zsírokkal, melyet pl. az extrudált granulátumokhoz kell adni.

A természetes zsír mennyisége a Yoggies granulátumokban teljes mértékben elégséges minden közepes megterhelésnek kitett kutya számára. Fontos azonban tudni kiválasztani a kutyájának megfelelő granulátumot. Egy kiskutyának vagy egy nagyobb megterhelésnek kitett kutyának Yoggies Active granulátumot kellene kapnia, ellenben az idősebb, túlsúlyosabb vagy valamilyen diétán lévő kutyáknak bárányhúsból készült granulátumot kellene kapnia fehér húsú hallal. A csirke és marhahúsos granulátum a normális terhelésnek kitett kutyák részére alkalmas.

ÉRDEKESSÉGKÉPPEN, ahol a tények önmagukért beszélnek. Minden extrudált granulátumot túlnyomó többségben‘’csirke zsírral’’ kell ‘’dúsítani’’ vagy ‘’szilárdítani’’. Ugyanis ezek hús- vagy csontlisztből készülnek, amelyekből a szárítás során zsír szabadul fel és csöpög ki. Az ilyen (hozzáadott) zsír hőkezelt, avas, nehezen emészthető és gyakran áthatolhatatlan filmet képez a kutya belén. Így a tápanyagok nem jutnak el a bélfalon keresztül a véráramba és a szervezetbe. Ez emésztési zavarok, allergiák és hasmenés forrása lehet.

A húsból származó természetes zsírt, amit a Yoggies-ban használunk fel, a kutyák teljes mértékben megemésztik, nem tapadnak a bélfalhoz és az emésztés során teljesen hasznosulnak.

Tipp 1: Ha kutyája magasabb terhelésnek van kitéve, szukája szoptat, vagy bármilyen okból a kutya súlynövelésre szorul, használjon inkább hidegen sajtolt olajat, mint pl. hal, lazac, kender stb., amelyek a hidegen sajtolás miatt sokkal táplálóbbak, tartalmaznak omega 3 és 6 zsírsavakat, rengeteg vitamint, mikroelemeket stb. az odaégett, finomított csirke- vagy egyéb más zsír helyett. Végülis saját maga is kipróbálhatja. Tegyen egy kanál hidegen sajtolt lazac olajat egy tálba a kutyájának, majd egy kanál olajat is az otthoni sütésből. Mit gondol, melyik lesz számára a megfelelőbb? Pont ez a különbség!

A Yoggies granulátumokban lévő jó minőségű természetes zsír a bőven elegendő a kutya táplálásához és egészségéhez

Ne higgyen el mindent, amit az interneten írnak. Kipróbált dolog, hogy még az általunk támogatott szánhúzó kutyák csapata is Yoggies granulátumokkal eteti kutyáját és már régóta elégedettek.

Próbálja ki granulátumainkat a mintáink segítségével

Mielőtt hinne az interneten lévő ‘’pletykáknak’’ és a versenytársak gyakran hiábavaló próbálkozásainak, hogy újra meggyőzzék vásárlóikat a gabonából és oda égetett zsírokból készült granulátumaik felől, próbálja ki a hidegen sajtolt granulátumokat. Muszáj rögtön egy nagy csomagot vásárolnia, kipróbálhatja ezt mintacsomagunk segítségével. Ha kölyökkutyája vagy kisebb testű kutyája van, minigranulátum csomagunk is van. Ha nagyobb testű kutyája van, normál méretű granulátumokat tartalmazó csomagunk is van. Ezután hagyja kutyáját felismerni a természetes zsírokat tartalmazó igazi hús illatát és ízét a Yoggies granulátumokban. Hiszünk benne, hogy kutyája szimata megmondja mi a legjobb és legegészségesebb a számára.

Honnan származik a granulátumokhoz való hús

Már a fejlesztések során rájöttünk, hogy a Yoggies granulátum minőségének alapja egy jól táplált állat minőségi húsa lesz. Ezért vásároljuk a húst a németországi, hollandiai, belga, valamint svájci és osztrák gazdaságokból is. A hús természetes és elégséges zsírossága garantálja a minőségi hússzerkezetet és a takarmány végső energia hozamát.

Hol gyártják a Yoggies granulátumokat

A hidegen sajtolt Yoggies granulátum előállításához két tényező elengedhetetlenül fontos. Kiváló minőségű nyersanyagok használata, amelyeknek köszönhetően a kutya jól táplált lesz, elegendő energiával rendelkezik, nem szenved hasmenéstől, allergiától, bele tiszta, melyben vírusok és paraziták nem telepszenek meg, ami a súlyos betegségek lehetséges táptalaja lehet.

A Yoggies gyártás sikerének másik kulcsa a gyártási folyamat tökéletessége és az alapanyagok pontos feldolgozása. És mivel a fejlesztés során utólag sem vettünk igénybe semmilyen támogatást – a gyártás elég drága és igényes. Európa szerte keresgélve végül Németországban találtuk meg célunkat. Ide szállítják a legmagasabb minőségű alapanyagokat egész Európából, beleértve a Cseh köztársaságot is. Németországban az egyik legmodernebb gyártósoron készülnek a Yoggies granulátumok.

Hogyan készülnek a Yoggies granulátumok

Mi a különbség az extrudált és a hidegen sajtolt granulátumok között

Az extrudált takarmányok előállítása egyszerűen leírható úgy, hogy veszik a  már előkészített és tartósított húst vagy hús- és csontlisztet, ehhez hozzáadnak más összetevőket is (gyakran gabonaféléket, szóját, ízfokozókat stb), ebből a keverékből egy masszát készítenek elő, amely az extrudáló gépbe jut (nyomás és hőmérséklet szabályozó készülék, 190 C fok körüli hőmérsékleten), ebből a végén ‘’sült’’ szemcsék hullanak ki, amelyeket még később tartósítószerekkel, mesterséges vitaminokkal, ízesítőkkel és zsírokkal ‘’dúsítanak’’. 

Sajnos az extrudált granulátumok esetében a hő és a nyomás tönkreteszi a felhasznált nyersanyagok ízét, illatát, és összetevőjének (beleértve a vitaminokat is) jelentős részét. Éppen ezért szükséges a tápanyagok és az íz további vegyi tartósítása és dúsítása. Ez a termelési folyamat elég barátságtalan az élelmiszer természetes összetevőivel szemben.

Hogyan készülnek a hidegen sajtolt Yoggies granulátumok

Főleg vegyszerek nélkülA Yoggies hidegen sajtolt granulátum készítésének folyamata a valódi nyers hús felhasználásán  -a takarmány elengedhetetlen összetevője -, valamint a felhasznált gyümölcsökből, zöldségekből és étrend-kiegészítőkből származó természetes ízek és tápanyagok megőrzésén alapul. A gyártás során ügyelni kell arra, hogy az alapanyagokat nyersen, majd “lassan száradó” formában használják fel 38 ° C-ig terjedő hőmérsékleten. Ennek köszönhetően a természetes táplálkozási értékeket mint a fehérjéket, zsírokat, vitaminokat megőrzik…Egy kutya számára az ilyen táplálék kiváló minőségű, mert az Anyatermészet hozta létre számára táplálékként. Így az ilyen táplálék sokkal jobban emészthető, maradványai nem telepednek le a belekben, amelyek aztán a vírusok, baktériumok és paraziták táptalaja lehet.

A gyártás a fizikán és nem a kémián alapul

A nyersanyagok szárítása és azok ‘’durvára’’ őrlése a bél perisztaltikus mozgását támogatja, továbbá az alacsony hőmérsékleten való préselés fizikai folyamatok. A Yoggies gyártásában semmilyen vegyi anyagnak, aromának vagy tartósítószernek nincs helye.

Probiotikumok – óriási előny a kutya egészségéért

Tény, hogy a Yoggies granulátumok laktobacilusokat (probiotikus élő kultúrákat) tartalmaznak, és hogy az egész készítményt nemcsak táplálkozásra tervezték, ezenkívül támogatja az egészséges emésztést, hozzájárul a teljes erőnléthez és a tiszta bélrendszerhez is. Hatalmas előny minden kutyának és a kutyák egészségének.

VIGYÁZAT A HAMISÍTVÁNYOKKAL ÉS A MEGBÍZHATATLAN KERESKEDŐKKEL

Biztosan ismeri azt a mondást, hogy a sikernek irigyei lehetnek. Ezért van az, hogy egyes ‘’értékesítők’’ szeretik leutánozni termékeinket és egyedi gyártási módszereinket.

VIGYÁZAT A MŰANYAG TÁSKÁKBA CSOMAGOLT TERMÉKEKRE – AZ EREDETI HIDEGEN SAJTOLT GRANULÁTUM ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ PAPÍRZACSKÓBA VAN CSOMAGOLVA, HOGY A TERMÉK ‘’LÉLEGEZNI’’ TUDJON.

A piacon megjelent egy granulátum márka, amely szereti magáról állítani, hogy az ő termékeik ‘’hidegen sajtoltak’’. Ez 40 C fok alatti hőmérsékletet jelent, ami persze nem igaz. Összetételükben talál például hozzáadott csirkét és más zsírokat, amelyeket extrudált granulátumokhoz adnak. Az ilyen zsírt nem lehet hidegen sajtolt granulátumokban használni. A szemcsék hőkezelés nélkül zsírosak lennének  és szétesnének. Ezenkívül termékeiket olyan gyárakban gyártják, amely gyárak honlapjának kezdőlapján feltüntetik, hogy extrudált granulátum gyártók.

VIGYÁZAT A MŰANYAG CSOMAGOLÁSOKRA ÉS A KARCINOGÉN FTILÁTOKRA

Granulátumok, XY márkákkal, műanyag zacskókba vannak csomagolva, amelyek szükségszerűen ftilátokat tartalmaznak (vegyi műanyag lágyítók). A ftilátok – mind a világi mind pedig a Vegyipari Technológiai intézet kutatásai szerint – a felhasznált zsírral érintkezve átjutnak a takarmányba. A takarmány ezután ftilátokkal szennyeződhet, majd ez a kutya hosszútávú egészségügyi problémáinak és súlyos betegségeinek forrása lehet. Nem beszélve az extrudált granulátumok gyártásához felhasznált alapanyagokról! Ezek a vállalkozók a Cseh Köztársaságban az ügyfél “tájékozatlanságára” támaszkodnak. Belgiumban a kamionokat műanyag zacskóban lévő extrudált granulátumokkal pakolják fel, majd Csehországban a kamionból – hirtelen csoda folytán – hidegen sajtolt granulátumokat pakolnak ki műanyag zacskókban.

TIPP: SZERENCSÉRE AZ EREDETI YOGGIES HIDEGEN SAJTOLT GRANULÁTUMOKAT ELSŐ LÁTÁSRA FELISMERHETI

Az újrahasznosítható papírzacskónak köszönhetően első látásra felismerheti a hidegen sajtolt granulátumokat!

Az eredeti hidegen sajtolt granulátumokat 40 C fok körüli hőmérsékleten állítják elő. Ez a garancia, hogy a minőségi és természetes alapanyagok megőrződnek a termékben, valamint hogy kutyája nagyszerű egészségnek örvendhet anélkül,hogy bármilyen vegyszert, gabonát, szóját kellene műanyag zacskókba csomagolnunk.

Lehet-e kombinálni a nyers húst (B.A.R.F.-ot is) a Yoggies granulátumokkal és hogyan?

Sok tenyésztő van, aki kutyáit ‘’kombinálva’’ eteti. Például hétköznap nyers B.A.R.F. ételekkel, hétvégén pedig Yoggies granulátumokkal. Receptjeink fejlesztése és tesztjeink során megállapítottuk, hogy a kutya gyomra és emésztőrendszere pontosan ugyanúgy reagál a Yoggies granulátumokra mint a húsra. Ezért a ‘’barfozás’’ és a granulátumok probléma mentesen kombinálhatóak. 

Tipp: A Yoggies granulátumok (‘’barfozással’’ együtt) segítenek megtisztítani a kutya belét a belekben lévő lerakódásoktól, amelyek lehetséges fertőzések, gyulladások, valamint paraziták táptalajának forrásai lehetnek. Így, mivel a Yoggies granulátumai durvára őrölt nyersanyagokat, valamint őrölt kovaföldet és rostot tartalmaznak, tisztítják a beleket és támogatják a bél perisztaltikus mozgását és a székletürítést.

Miért hívják a hidegen sajtolt granulátumok "szárított B.A.R.F."-nak

Ezt a szárított B.A.R.F. elnevezést a Facebookon találták ki és kezdték el használni vásárlóink, azután hogy megadtuk a Yoggies granulátumok eredeti receptúráját és az alapanyagok feldolgozási módját.

A granulátumok kifejlesztése során azt akartuk elérni, hogy emészthetőségük a kutya természetes étrendjéhez hasonlítson. Ezért a nyers élelmiszerek etetését népszerűsítő legjobb állatorovosokkal együtt dolgoztuk ki és állítottuk össze a kiegyensúlyozott B.A.R.F.-ot. Ezután fokozatosan szárítottuk alacsony hőmérsékleten, hogy a vitaminok és tápanyagok ne roncsolódjanak. Őrőltük és összepréseltük őket. Így jöttek létre a hidegen sajtolt Yoggies granulátumok, amelyek a lehető legközelebb állnak a kutya nyers táplálékához, innen tehát a becenév hogy a Yoggies granulátum a ‘’szárított B.A.R.F.’’.

Miért olyan kemények a granulátumok

Az alapanyagok hidegen sajtolásakor nem használunk vegyszereket, ‘’ragasztókat’’ vagy ízfokozókat. Kizárólag természetes fehérjeforrásokat, zsírokat, vitaminokat, rostokat stb. használunk. Ez a fajta gyártás vegyszerek nélkül történik, ezáltal a fizika természetes törvényeinek alkalmazását igényli. Vagyis a nyersanyagok lassú kiszárításáról (dehidratáció) és préseléséről van szó.

Az alapanyagok kemény granulátum formába történő préselése számos előnnyel jár a kutya egészségére nézve.

A granulátumok nem duzzadnak meg a kutya gyomrában

Ennek köszönhetően a gyomor gyorsabban dolgozza fel és készíti elő a granulátumokat a belekben történő további emésztésre. Ellenben az extrudált, iparilag előállított granulátumokkal, amelyek gyomorcsavarodást okozhatnak.

Rágáskor a granulátum tisztítja a kutya fogát

Ezt a hatást nem minden granulátum teszi lehetővé. Csak ezek a legkeményebbek. Amennyiben a kutya valóban rendesen megrágja a falatoka és nem nyeli be őket egyből, úgy az megtisztítja a fogakat a fogkőtől és segít a jó lehelet fenntartásában is.

A ropogtatás során endorfinok – boldogsághormonok szabadulnak fel

Tudja miért szeretnek a kutyák botokat vagy csontokat harapdálni? A rágcsálás ugyanis boldogság hormonokat szabadít fel. Tehát a Yoggies granulátumok nemcsak a kutya egészségéhez, de a boldogságához is hozzájárulnak.

Miért darálják durvára a nyersanyagokat

Az emésztés és a székletürítés során az egészségesen működő bél és annak perisztaltikája nagyon fontos szerepet játszik. Ha a bél perisztaltikája megfelelően működik és az étel minőségi nyersanyagokból készül, akkor a megemésztetlen ételek nem maradhatnak fent a bélfalakon és könnyen kiürülnek a szervezetből.

A tiszta bél a kutya általános egészségügyi állapotának az alapja. A tiszta emésztőrendszerben nem halmozódnak fel bélgázok, a kutya nem ‘’szellent’’, nem szenved hasmenéstől, különböző fertőzésektől, gyulladásoktól vagy allergiától és paraziták sem ragadnak meg a belekben.

Ezért a Yoggies granulátum előállításához szükséges alapanyagokat durvára őrlik. Ezáltal nemcsak hogy több természetes tápanyag marad meg bennük, mint pl zsírok, de támogatják az egészséges emésztési folyamatot, és a bél perisztaltikus működését is.

Ez az egyik oka annak hogy a Yoggies mottója hogy a mi granulátumunk ‘’Egészség a tálban’’®

Miért jó a Yoggies mint gyomorcsavarodás elleni prevenció

Gyomorcsavarodás közepes és nagyméretű kutyáknál fordul elő leggyakrabban. A mai napig nem tudni pontosan mikor és miért jön ez létre.

Az egyik lehetséges tény hogy a gyomorcsavarodást a megduzzadt takarmány okozza. Ha az üres gyomor megtelt és megfeszült, majd az étel megduzzadt benne. Valamint, ha kutyájának nem volt elég ideje a pihenésre az etetés után, és valamilyen oknál fogva többet kell ekkor mozognia, akkor a mozgás a megtelt gyomorral kombinálva, ahol a táplálék még mindig “megduzzadt állapotban van”, gyomorcsavarodást okozhat.

Ezért a Yoggies granulátumok megelőzik a gyomorcsavarodást. Nemcsak hogy nagyon gyorsan oldódnak és nem duzzadnak, de a gyomor gyorsan juttatja őket tovább a belekbe további emésztésre.

Elvégezhet egy apró kísérletet. Fogjon két pohár langyos vizet és az egyikbe dobjon extrudált granulátumot, a másikba pedig Yoggies granulátumot. Nézze meg melyik granulátum hogy viselkedik…

Mi az a GYOMORCSAVARODÁS Forrás – Wikipedia: A gyomorcsavarodás a kutyák második leggyakoribb halálozási oka a rák után. Ez a betegség főleg az idősebb (kb 5 éves kortól), közepes-, nagy méretű, mély mellkasú, ernyedt szövetekkel rendelkező kutyákat érinti. A gyomor csavarodása vagy úgynevezett átfordulása szorosan összefügg az etetéssel. A naponta csak egyszer táplált kutyáknál sokkal nagyobb az előfordulása mint a napi két vagy több adagokban etetett kutyáknál. Az ételek változatossága is szerepet játszik. Írszettereken végzett vizsgálatok kimutatták, hogy azoknál a kutyáknál, akik csak egyféle ételt kapnak, nagyobb a gyomorcsavarodás kialakulásának esélye, mint azoknál a kutyáknál, akik különböző típusú ételeket kapnak. A gyomorcsavarodás oka lehet még az extrudált granulátumokkal való etetés is, ahol a megduzzadó granulátum megnöveli a gyomor térfogatát.

Amennyiben gyomorcsavarodásra utaló jeleket észlel, úgy haladéktalanul keresse fel állatorvosát, aki előkészíti a kutyát a műtétre. Ez azonban nem mindig lehetséges a kutya állapota miatt és sajnos a kutya belehalhat. A halálozás nagyon magas. A kutyák körülbelül fele előbb elpusztul, mint amíg kigyógyítanák őket, és majdnem egy negyedük meghal a diagnózis felállítását követő hét napon belül. A statisztikák szerint az esetek 60%-a éjszaka történik.

Ez a probléma különösen a Német dogokat (Dán dog) érinti. Nagy valószínűséggel több mint a felük a gyomorcsavarodás áldozatául esik és csaknem egynegyedük nem éli túl. A genetikai hajlamoknak is nagy szerepük van. Azok a kutyákat akik gyomorcsavarodáson estek túl nem szabad tenyészteni, illetve azokat sem akik szülei is érintettek.

A gyomorcsavarodás pontos okát még máig sem sikerült tisztázni. Úgy gondolják befolyással lehet rá a gyomor kitágulása a nagy mennyiségű étel bevitele miatt, valamint a szövetek gyengülése idős korban, a gyomorban lévő gázok képződése vagy az evés utáni túlzott mozgás, mely gyomorrázkódást eredményez.

A gyomorcsavarodás tipikus tünete a hányás, amellyel a gyomor tartalma nem ürül ki. A kutya általában csak kis mennyiségű folyékony slejmet hány. Kezdetben a kutyák nyugtalanok, később kedvetlenné válnak. A véráram ugyanis nem működik együtt a testtel. A gyomor csavarodása következtében a nagy vérerek és a lép megfordul így a vérkeringés túlterhelődik. Gyakran előfordulhat szívritmuszavar is ezáltal.

Miért tartalmaznak a Yoggies granulátumok probiotikumot?

Ahogy az embereknél, úgy a kutyáknál is a probiotikumok az egészség fontos részét képezik

A kutya táplálékának teljes emésztése elsősorban a tápanyagok vékony- és vastagbélben történő emésztésétől függ. A probiotikumok ( laktobacilusok) alkotják az egész immunrendszert, támogatják az egészséget és biztosítják hogy a kutya ne szenvedjen hasmenéstől, puffadástól és allergiáktól. Még a kutatásaink is azt bizonyítják, hogy az a kutya, amely rendszeresen kap minőségi táplálékot és kiegészítőket (Yoggies hidegen sajtolt granulátumok, HÚS+, Joghurtok stb) jobban ellenáll az olyan parazitáknak mint pl a galandférgek stb.

A probiotikumok nemcsak az allergiák, de a rákos megbetegedések ellen is védenek

Hosszú évek óta egyik takarmánygyártó sem foglalkozott azokkal az egyszerű kérdésekkel, hogy hogyan lehet egészségesen etetni a kutyát, vagy egészségét probiotikumokkal erősíteni. Mi, a Yoggiesnál elsőként bizonyítottuk, hogy a laktobacilusok (probiotikumok) nagy hatással lehetnek a kutya egészségére. Az eredmények azt mutatják, hogy a Yoggies táplálékon és étrend kiegészítőkön élő kutyákat három évig nem kellett vegyileg féregteleníteni, a bélben lévő paraziták szempontjából is negatívak az eredmények. Illetve azok a kutyák, amelyek valamilyen allergiától szenvednek, sokszor mint a tenyésztők, mind az állatorvosok tanácstalanok voltak, de miután áttértek a Yoggies tápok és kiegészítők használatára a kutyák problémái enyhültek vagy teljesen elmúltak.

A Yoggies takarmányokban található probiotikumok természetes úton erősítik a kutyája általános egészségi állapotát

A belekben lévő (kutyáknál és embereknél is) egészséges mikrobiom (korábban mikroflóra) a jó egészségi állapot alapja, hasmenés, allergia, de még akár rák nélkül is. Ne feledjük, hogy a Yoggies táplálékok úgy lettek előállítva, hogy az Egészség az etetőtálban kezdődik® szabály érvényét nyerje.

A Yoggies granulátumok valódi húsból és nyers alapanyagokból készülnek?

IGEN. Egyébként a Yoggies hidegen sajtolt granulátumokat nem is lehetne előállítani

A Yoggies hidegen sajtolt granulátumok lényegében vegyszerektől, ragasztóktól, tartósítószerektől és ízfokozóktól mentes. Csak a fizika törvényei (szárítás és préselés) érvényesülnek a gyártáskor.

A szárítás alacsony, általában 40 C fok körüli hőmérsékleten történik, hogy a fontos vitaminok, zsírok és fehérjék ne károsodjanak. Préseléskor a kipréselt zsírt és a tápanyagokat egyetlen granulátumba egyesítik. Ez csak nyers alapanyagok felhasználásával érhető el.

A természetes nyersanyagok így könnyebben emészthetőek, a laktobacilusok támogatják az egészséges mikrobiomot (korábban mikroflóra), a kutyák pedig a minőségi ételt kapnak amely a természetből származó táplálékhoz hasonló. Ez a jó egészség alapja, hasmenés, allergia és akár rák nélkül is. Ne feledjük, hogy a Yoggies táplálékok úgy lettek előállítva, hogy az Egészség az etetőtálban kezdődik® szabály érvényét nyerje

A Yoggiesra való áttéréskor említettük, hogy a kutya többet iszik..

Számos oka lehet annak, hogy a kutya többet iszik. Gyakran a tenyésztők ezt több dologgal hozzák összefüggésbe. Vegyük észre a környező hatásokat is, pl az évszakokat, a megnövekedett testmozgást, vagy amikor a kutyák tüzelő szukák közelében vannak, kevesebbet esznek és isznak.

Amikor a helyzet a megszokott és a kutyája mégis többet iszik a Yoggies ételre való áttérés során, mikor korábban már hozzá volt szokva a granulátumokhoz, akkor valószínűleg ez nagyon hamar elmúlik majd.

A Yoggies hidegen sajtolt granulátumok ‘’dehidratálással’’ készülnek. Amennyiben a kutya extrudált granulátumokhoz volt szokva, akkor  kevesebb “durvára” őrölt ételt kapott, ami kevésbé irritálta a garatot és a nyelőcsövet. Ugyanígy van ez a főtt és nyers ételekkel is. A főtt étel sokkal több vizet tartalmaz és a kutyának nincs szüksége több vízre.

Ne aggódjon, ha kutyája többet iszik a Yoggies granulátumra való átváltás során. Az egész emésztőrendszere hamarosan hozzászokik ehhez. Még néhány, pl idősebb kutyánál is előfurdulhat, akik kevesebbet isznak, hogy nagyobb mennyiségű vízre van szükségük.

Ha megfigyeljük a kutya székletét, abból is megállapíthatjuk, hogy több vízre van szüksége. A Yoggies granulátumok ugyanis durvára őrölt nyersanyagokat tartalmaznak, illetve mindenekelőtt gyümölcs és zöldség rostokat. Ezek prebiotikumként és táplálékként szolgálnak a belekben lévő probiotikus kultúrák számára, erősítik a kutya immunrendszerét, támogatják a perisztaltikus bélmozgást és a székletürítést. Amennyiben a bélben elegendő a rost és folyadékmennyiség, feltételezzük, hogy a széklet egészséges színű, meglehetősen csúszós és rugalmas lesz. Ez az első jele annak, hogy Ön mindent megtesz kutyája egészségéért és egészségesen táplálja őt.

A Yoggies granulátumokat valóban gabonák hozzáadása nélkül gyártják, amikor azok rizs- és burgonyapelyhet tartalmaznak?

A gabonákat a takarmánygyártók arra használják, hogy olcsón megnövelhessék a granulátum mennyiségét valamint hogy összeragasszák őket (akár glutén segítségével is!). Hasonlóan mint a liszttel! Különben a granulátumok nem maradnának egyben.

Csakhogy mi a Yoggies-nál a kutyákat az ember legjobb barátjának tekintjük, nem pedig a jövedelem nevelés forrásának, hogy a húst gabonával kellene pótolnunk. A kutya nem tyúk! Inkább húst adunk nekik.

Bár a rizs a gabonafélék családjába tartozik, de valódi értelemben nem gabona és nem tartalmaz glutént, ugyanúgy ahogy a burgonya sem.

A rizs és a burgonyapehely tökéletesen emészthető, és a Yoggies granulátumokban nemcsak szénhidrátforrásként (vigyázzon, a szénhidrát nem keverendő össze a cukorral), hanem mint természetes kötőanyag részeként is jelen van (húsból származó természetes zsír+ pelyhek, zöldség, gyümölcs stb.)

Így érvényes az a szabály,hogy a Yoggies hidegen sajtolt granulátum Egészség a tálban®

Milyen vitaminok forrása a Yoggies, ha az nem tartalmaz kémiailag hozzáadott vitaminokat

A hús B,A,D és E vitaminokat tartalmaz. Ezen kívül ásványi anyagok forrása is, mint pl a magnézium, vas, fluor, a belsőségekben pedig szelén, cink és réz is található. A granulátumokban lévő további vitaminok a lassan szárított zöldségeknek és gyümölcsöknek köszönhetőek. A granulátumok nem őrzik meg a szükségtelenül nagy adag vegyileg előállított vitaminokat, ezért a kutyák ezek után nem is “vágyakoznak”. Figyeljünk a feleslegesen bevitt tápanyagok és vitaminok szintjére.

Mik azok a vegyi (és más) tartósítószerek amelyek a közönséges takarmányokban találhatóak és a Yoggies granulátumok azt nem tartalmazzák?

Az egyik leggyakoribb E adalékanyag a takarmányokban a mesterségesen hozzáadott A-, D-, E vitamin és az E321 – Butilhidroxitoluol (BHT). Ez az egyik legelterjedtebben használt antioxidáns az élelmiszerekben, tápokban és főleg a műanyag csomagolású eledelekben is. A kémiailag előállított vitaminok, mint pl az A,D és E lerakódhat (azon takarmányok mindennapos adagolása során, amelyek ezt nagy mennyiségben tartalmazzák) a májban és a vesékben. Számos egészségügyi probléma forrása lehet, mint pl a ráké is.

A BHT-t tartósítószerként, antioxidánsként, stabilizátorként vagy ízfokozóként is használják. Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint az E320 (BHA). Tartósítószerként használják olajokban, állati zsírokban, és a műanyag csomagolású élelmiszeripari eledelekben (a ftilátokkal – műanyag lágyítókkal -együtt, melyek erősen rákkeltők)! A BHT a kőolaj feldolgozás mellékterméke. 

Vegyi tartósítószerek és kémiailag előállított vitaminok nem kívánt mellékhatásai

Allergiás reakciókat okozhatnak, és nyomokban megtelepedhetnek a májban és a vesékben is. Számos tanulmány kimutatta, hogy kémiai tartósítószerek számos rendellenességeket okozhatnak, és károsíthatják a májat, a veséket, tüdőt és a nemző szerveket is. Az IARC (International Agency for Research on Cancer) szerint nemcsak a BHA, hanem számos kémiai tartósítószer is rákkeltő. Érzékenyebb kutyáknál és macskáknál ezek allergiás bőrreakciót is kiválthatnak, viszketést és ekcémát okozhatnak.

EZÉRT NINCS SEMMILYEN TARTÓSÍTÓSZER ÉS ÍZFOKOZÓ A YOGGIES TÁPLÁLÉKOKBAN

A Yoggies granulátum gyártása lényegében vegyszerektől, mesterségesen létrehozott kémiai aromáktól, mesterséges vitaminoktól és tartósítószerektől mentes. Csak természetes íz- és illatanyagokat valamint természetes tartósítószereket használunk, mint pl a tökéletes szárítás folyamata, a természetes vitaminok és gyógynövények használatának kombinációjával. A granulátumainkat, a többi versenytársaktól eltérően újrahasznosítható papírzacskókba csomagoljuk.

A ternészet ugyanis mintaként szolgál a Yoggies márka számára, és a kiegyensúlyozott B.A.R.F. a Yoggies hidegen sajtolt granulátumok alapja.

Miért nem tartalmaznak a Yoggies granulátumok gabonát és szóját

A gabona egy olcsó húspótló és kötőanyag egyben (pl liszt) az extrudált granulátumok sütéséhez. De mivel mi nem sütünk, nincs szükségünk gabonára, vagy gluténra, hogy a húst gabonával helyettesítsük.

Figyelembe kell vennünk, hogy a glutén megtelepszik a belekben, emésztési problémákat okoz, lelassítja a perisztaltikus bélmozgást.

A szója az ipari takarmányokban a hús legjobb helyettesítője, mivel többek között növényi fehérjét tartalmaz, amellyel pótolni lehet az állati fehérjét. De azt a tényt nem felejthetjük el, a jövedelem hajhászás során, hogy a kutya a szójafehérjét nem tudja megemészteni, sőt erős allergiás reakciókat okozhat, károsítva ezzel a pajzsmirigyet!

ÉPPEN EZÉRT A YOGGIES GRANULÁTUMOKBAN SOHA NEM LESZ GABONA VAGY SZÓJA

A kutyák igazi barátaink, nem jövedelem szerzési források, ellenben néhány tisztességtelen takarmányértékesítővel, akik akármit feltüntetnek a csomagoláson a gyors nyereségszerzés érdekében.

VIGYÁZAT A MŰANYAG CSOMAGOLÁSOKBAN LÉVŐ HAMISÍTVÁNYOKRA – AZ EREDETI, HIDEGEN SAJTOLT GRANULÁTUM MINDIG TERMÉSZETES, ÚJRAHASZNOSÍTHATÓ PAPÍRZACSKÓBA VAN CSOMAGOLVA, HOGY A TÁPLÁLÉK ‘’LÉLEGEZNI’’ TUDJON.

A hidegen sajtolt granulátumok néhány utánzatát műanyag zacskókba csomagolják, amelyek szükségképpen ftalátokat (műanyagok kémiai lágyítói) tartalmaznak. A ftalátok – a világkutatások és a Kémiai Technológiai Intézet tanulmánya szerint – a használt zsírral érintkezve átjuthatnak a takarmányba (nemcsak a gabona használata miatt).

TIPP: HOGYAN ISMERHETI FEL ELSŐ LÁTÁSRA AZ EREDETI YOGGIES GRANULÁTUMOKAT?

Azokat mindig újrahasznosítható papírzacskóba csomagolják.

KONZERV

Mit jelent a “monoproteines” Yoggies konzerv

“A szépség az egyszerűségben van”. Ez a kutyák számára készült konzervek esetében kétszeresen is igaz. A Yoggies monoprotein konzerveket -egyfajta húsból készülnek- a kutya könnyebben emészti meg, nem terheli az emésztőrendszerüket, mint a kétféle húsból készültek (pl vad és csirke), ahol minden húsnak más a sejt struktúrája és az érzékenyebb kutyák ettől hasmenést kaphatnak. A Yoggies konzervek kutyák számára nem tartalmaznak semmiféle alacsonyabb minőségű húst, gabonát, szóját valamint tartósítószereket és aromákat.

Miből készülnek a Yoggies konzervek

Ennek alapja mindig a minőségi hús vagy belsőség, kevés rost, pl sárgarépa vagy édesburgonya, valamint hidegen sajtolt omega 3 és 6 olajok, illetve emésztést támogató elasztikus bőr, puha szőr stb. A Yoggies konzervek kutyák számára nem tartalmaznak hulladékot, rossz minőségű húst, gabonát, szóját vagy tartósítószereket és ízfokozókat. A hús szabad állattartásban lévő vágóállatok húsából származik, Németországból, Hollandiából és Belgiumból.

Nem tartalmaznak a Yoggies konzervek gabonát, szóját vagy esetleg hulladék húst?

Ilyet nem tennénk a kutyákkal! Mivel a kutya az ember igazi legjobb barátja és a Yoggies konzervek kutyáknak a mindennapos táplálékuk részei, mindent odaadással kell készítenünk, minőségi szempontok alapján, gabona, szója és tartósító szerek nélkül.

Szabad-e keverni a Yoggies konzerveket a granulátumokkal

Valóban össze akarom keverni a konzerveket a granulátumokkal?

Ez legyen az első kérdés. Egyes granulátumgyártók, akik nem biztosak a granulátumaik minőségében, fórumokat és kampány hirdetéseket indítottak el ebben a témában, és igyekeznek minél több ügyfelet megnyerni maguknak.

Azonban a Yoggies granulátumok teljes értékűek, és magas minőségi eledelek a kutyák számára, amelyek mindent tartalmaznak, amire kutyájának szüksége lehet. Ezért tehát NEM KELL a konzerveket a granulátumokkal összekeverni.

Ha azonban kutyája éppen műtét után van és híznia kellene, vagy nagyobb megterhelésnek van kitéve, illetve nagyon válogatós, akkor az egyik lehetőség a keverés lenne?

Tudnia kell, hogyha granulátumokat kever össze konzervvel, akkor könnyen előfordulhat, hogy kutyája elutasítja azt.

Ezért együtt az állatorvosokkal kitaláltunk egy másfajta módszert, hogy ízletesebbé tegyük számukra az ételt. Az egyik ilyen a szószok használata kutyák számára. Ezeket fel lehet használni izesítésként, az ételek “illatosabbá” tételére, ugyanolyan jól mint a YOGGIES BARF+ köretet. Ez azonban inkább húsnélküli helyettesítőként szolgál diéta esetén…Sokféle variáció létezik, ami csak az ízektől függ, a kutya igényétől,és az ön fantáziájától. 

B.A.R.F.

Miben különbözik a YoggiesHÚS+ és a B.A.R.F. a többi márkától

Az egyedülálló Yoggies B.A.R.F. alapja a minőségi hús és a pribiotikum

A Yoggies nyers étkezésre szánt minden egyes húsa szabad állattartásból származó állatoktól származik, Németországból, Hollandiából és Belgiumból. A HÚS+ termékek második legfontosabb összetevője, a kutya természetből származó táplálékához való hasonlóságának köszönhetően, a több millió probiotikus kultúra minden egyes gramm húsban.

A minőségi hús ezen kombinációja a probiotikumokkal együtt garantálja a kutya számára nemcsak a legjobb minőségű táplálékot, de támogatja egészségüket is immunitásuk erősítésével.

A mi B.A.R.F. nyers táplálékunk kifejlesztésében vezető szakértők, tenyésztők és állatorvosok vettek részt.

Állatorvosok, mint Dr. Markéta Rázgová, Dr. Danela Králová, Dr. Milan Štourač értékes tudással járultak hozzá a kutya szükségleteit illetően nyers ételek etetésének tekintetében.

Az egyik fő személyiség, akinek neve fontos a Yoggies B.A.R.F. elméletének megalkotásában, Kateřina Novosádová és az ő csomagja a MANWE kutyatenyészetből. Nekik köszönhetően teljes “menük” és bevásárló listák készültek a Yoggies nyers élelmiszerekkel való etetéshez.

Hogyan hozhatunk létre egy kiegyensúlyozott B.A.R.F. táplálkozást a Yoggiestól?

A HÚS+ és a BARF+ termékeket keverje össze a szükséges mennyiségben (adagolás a doboz belsejében vagy a takarmányadagoló kalkulátorok található a www.szarazbarf.hu oldalán). Ez egy teljesen egyszerű és kiegyensúlyozott táplálék, mely tartalmaz mindent, amire kutyájának szüksége van – beleértve hogy az immunrendszert is támogatja. Mert semmi sem állhat közelebb a természetes táplálékhoz mint a Yoggies B.A.R.F.

Ne feledjük, hogy a Yoggies táplálékok úgy lettek előállítva, hogy az Egészség az etetőtálban kezdődik® szabály érvényét nyerje.

Honnan származik a Yoggies HÚS+ termékben található hús

Ennek alapjai a Németországban, Hollandiában és Belgiumban található szabadtartású farmok. A HÚS+ termékek nem tartalmaznak géntechnológiával módosított termékeket, és egyik hús sem származik a hulladékhús feldolgozó telepekről. A HÚS+ termékeket Németországban gyártják.

Nyaralás, szabadság alatt használhatom az önök granulátumát akkor is ha “barfozok”?

Igen, használhatja. Sok tenyésztő probléma nélkül kipróbálta már. Sokan vannak ugyanis, akik “kombináltan” etetik a kutyájukat. Például a hét folyamán nyers B.A.R.F. étellel etetik őket, a hétvégén, vagy ha úton vannak, akkor pedig Yoggies granulátummal. Vagy reggel nyers étel, este granulátum.

Receptjeink fejlesztése és tesztjeink során megállapítottuk, hogy a kutya gyomra és emésztőrendszere pontosan ugyanúgy reagál a Yoggies granulátumokra mint a húsra. Ezért a ‘’barfozás’’ és a granulátumok problémamentesen kombinálhatóak. 

Kombinálhatom a nyers húst (B.A.R.F.-ot is) a Yoggies granulátumokkal és hogyan?

Igen, kombinálhatja. Sok tenyésztő probléma nélkül kipróbálta már. Sokan vannak ugyanis, akik “kombináltan” etetik a kutyájukat. Például a hét folyamán nyers B.A.R.F. étellel etetik őket, a hétvégén, vagy ha úton vannak, akkor pedig Yoggies granulátummal. Vagy reggel nyers étel, este granulátum.

De mindig figyeljen az étel helyes adagolására. Mindegyik HÚS+ variációnak más és más a tápértéke ugyanúgy mint a Yoggies granulátumokénak is. Állítsa be a megfelelő adagolást vagy az egyéni igényeknek megfelelően vagy használja a tápadagoló kalkulátort a www.szarazbarf.hu oldalán. Biztos lehet benne hogy a kutya gyomra és egész emésztőrendszere ugyanúgy reagál a húsra mint a Yoggies granulátumokra. Ezért a “barfozás” és a Yoggies granulátumok problémamentesen kombinálhatók.

TIPP: A Yoggies granulátumok (“barfozáskor”) segítenek kitisztítani a kutya belét a lerakódásoktól, amelyek a lehetséges fertőzések, gyulladások forrásai lehetnek, valamint paraziták táptalaja. A Yoggies granulátumok durvára őrölt nyersanyagokat tartalmaznak, valamint őrölt kovaföldet és rostot. Ezek kombinációja tisztítja a beleket és támogatja a bél perisztaltikus mozgását és a székletürítést.

Ajánlott-e a HÚS+ és a B.A.R.F.+ (egészében a “barfozás”) kistestű és fajtiszta kutyáknak is?

Ugyanúgy mint az embereknél, a kutyáknál is érvényes, hogy mindegyik egyedi hozzáállást igényel az etetést illetően. Valójában elmondható – és ez a kutyák akár 95%-ára igaz – hogy a “barfozás” nem jelenthet számukra problémát, legyen szó bármilyen méretű kutyáról. Sokkal fontosabb, hogy a kutya a nyers táplálékot elfogadja-e vagy sem.

A HÚS+ és a BARF+ adagolása

A “barfozást” nyers étellel de Yoggies granulátumokkal is megpróbáltuk a lehető legjobban leegyszerűsíteni. Ezért a www.szarazbarf.hu oldalán talál egy tápadagoló kalkulátort mind a granulátumokhoz, mint a nyers étrendhez is. A kutya fajtájának, méretének és fizikai megterhelésének megadása után megkapja az ajánlott napi táplálékmennyiséget a HÚS+ és a BARF+ hoz is. Ez a két érték segít önnek beállítani egy kiegyensúlyozott és teljesértékű B.A.R.F.-ot a Yoggiestól. Ne feledje azonban, hogy minden kutyának eltérőek lehetnek az igényei a táplálék bevitelét illetően. Meg kell ismernünk és megértenünk kutyánkat és az ő szükségleteit.

Mire szolgál a HÚS+ban lévő probiotikum

Ugyanúgy mint az embereknél, a kutyáknál is a probiotikumok napi étrendjük részét kell hogy képezzék.

A probiotikumok (laktobacilusok) olyan élő szervezetek, amelyek a kutya bélrendszerében képződnek, támogatják az immunrendszert, védelmet nyújtanak a vírusok, baktériumok, de hasmenés, puffadás, sőt még a paraziták és egyéb súlyos betegségek ellen is.

A Yoggies HÚS+ egyedisége a minőségi húsokon alapszik, probiotikumokkal és a modern feldolgozási technikával kombinálva. Eddig egyik gyártó sem talált még ki hasonló terméket, a kutya nyers eledellel való etetésére, aminek nemcsak pozitív hatásai vannak minőségi eledelként, de támogatja a kutya immunitását is.

Amennyiben egy kiegyensúlyozott B.A.R.F. étrendet akar összeállítani, akkor a HÚS+ és a BARF+ kombinációja a legmegfelelőbb választás, amellyel kutyáját etetheti, ha “barfozni” szeretne.

A www.szarazbarf.hu oldalán található tápadagoló kalkulátor segít megmondani, hogy mi a helyes húsadag és köret a Yoggies nyers táplálékával való etetés során.

Táplálékkiegészítők

Milyen kiegészítőt válasszunk a kutyának fizikai igénybevétel során?

Nagyobb terhelésnek kitett kutyák számára a Yoggies Active granulátumot ajánljuk kacsa és szarvashússal. Nyers étellel való etetés esetén a HÚS+t, vagyis vadhús, kacsa és csirke BARF+ körettel együtt. Közepes és nagyobb megterhelés esetén mindkét változat bőven tartalmaz elegendő állati eredetű, jól emészthető proteint és zsírt az elegendő tápanyag- és energiaellátáshoz.

Ha az ön kutyája nagyobb fizikai megterhelésnek van kitéve, akkor gyorsan elegendő és jól emészthető energiát kell biztosítanunk a számára. Erre a célra a legalkalmasabbak az olajok közül a Yoggies lazac vagy kenderolaj. A kutyáknak készült Joghurtok kiváló snack-ek, melyek erősítik az immunrendszert és gyors energiaforrások biztosítanak a zsíros juh- és tehéntejben található állati zsírokból.

Yoggies konyhánk egyik újdonsága a Szószok kutyáknak. Ezeknek köszönhetően a forró napokon is pótolhatja kutyája szervezete számára az elvesztett víztartalmát egyszerűen úgy, hogy a szószt vízbe önti. Ha a Yoggies kutyaszószt egyszerűen “csak úgy megkóstolni” jelleggel adja kutyájának fizikai aktivitás közben, remek energiaforrásként és gyors harapnivalóként is szolgálhat.

Milyen táplálékkiegészítőket érdemes választani a kölyökkutyáknak?

Minden jó kutyatartónak, amikor kiskutyát hoz haza, ismernie kell legalább azokat az alapvető dolgokat, amikre szüksége lesz az adott fajtához, méretéhez és a kutya neveléséhez.

Amikor hazahoz pl. egy kéthónapos kiskutyát, érdemes tudni, hogy a kutya mikrobiomjának (korábban mikroflórának hívták) és egész immunrendszerének hozzá kell szoknia a másfajta környezethez, mint amihez korábban volt szokva az anyjával és testvéreivel. A kutyák Joghurtjai kivállóan alkalmasak a kálcium kiegészítésére és kiegyensúlyozására az egész étrendjében.

Egy másik termék, amely különösen a vas és foszfor egyensúlyát hivatott kiegyenlíteni, a “Yoggies mészmoszat” – Lithothamnium calcareum”. Amennyiben a kutya egész mozgásszervi rendszerét és ízületeit kell megerősíteni, pl. az idősebb kutyáknál vagy a nagyon magas fizikai aktivitásnak kitett kölyökkutyák esetében, akkor a “Yoggies ízületekre” terméket javasoljuk, tengeri kagylóhús kivonatból, probiotikumok hozzáadásával készül.

Minden kiskutya “magától” szépen felnőtté fejlődik végül. De amennyiben használni szeretné a “Yoggies gyógynövények kutyáknak” terméket az emésztés segítésére mint prebiotikum, illetve a “Yoggies olajakat” a zsír- és energiafogyasztás megnövelésére, úgy ezek használata természetesen lehetséges. De ne feledje, hogy MINDEN Yoggies táplálék komplett és teljesértékű. Ezért a kiegészítők használata során nem szabad elfelejtenünk a “mindent csak mértékkel” szabályt.

Milyen étrendkiegészítőket érdemes választani az idősebb kutyák számára?

Az idősebb kutyáknak már nincs szükségük olyan magas fehérje és zsír bevitelre. Ehelyett inkább érdemes megőrizni mozgásszervi rendszerük működőképességét. Nem szabad megfeledkeznünk a keringési rendszerükről (szívműködés), a veséről, májról, idegrendszeri funkciókról és az immunitásról sem.

Ezért jobb csökkenteni a táplálék adagot, vagy egy diétásabb étrendet választani, “snack”-ként, amely remek formában megőrzik a kutya testi és idegrendszeri funkcióit.

A mozgásszervi rendszer erősítéséhez ajánljuk a “Yoggies egészséges ízületek” terméket Perna canaliculus kagyló kivonatból, amelyek probiotikumokat is tartalmaznak az immunrendszer erősítésére.

A kutya szívműködésének és keringési rendszerének erősítésére, gyulladásokkal szembeni ellenállásra, a bőr rugalmasságára a Yoggies Kender olajat ajánljuk.

A Yoggies Joghurt megfelelő választás idősebb kutyák számára, a probiotikum, zsír és protein  tartalmának köszönhetően, mely az egész immunrendszert erősíti. Hogyha belereszel egy kis almát, körtét vagy hozzáad egy kanál mézet, mint természetes antibiotikum, biztosan örömet okoz vele kutyájának egy egészséges harapnivaló formájában.

Milyen kiegészítőket válasszak kutyámnak a mérete alapján?

A Yoggies tápok “All Life Stages” -ként vannak kifejlesztve, azaz kutyája minden fejlődési szakaszában használhatóak. Azonban néhány igény a fajta mérete szerint eltérő lehet. A nagyobb fajták több gondozást igényelhetnek mozgásszervi rendszerükkel kapcsolatban már kötyökkoruktól kezdve.

Amikor hazahoz pl. egy kéthónapos kiskutyát, érdemes tudni, hogy a kutya mikrobiomjának (korábban mikroflórának hívták) és egész immunrendszerének hozzá kell szoknia a másfajta környezethez, mint amihez korábban volt szokva az anyjával és testvéreivel. Gondolnia kell a kálcium és a foszfor egyensúlyára is az étrendben. A kutyák Joghurtjai erre a célra nagyszerű kiegészítőként szolgálnak, ahol mindent egyben megtalál.

A nagyobb testalkatú kutyáknak, különösen amelyek nyers étrenden vannak, szükségük lehet a “Yoggies mészmoszat”-ra, Lithothamnium calcareum” – a kálcium és foszfor kiegyensúlyozása céljából.

Ezzel szemben a nagy és kistestű kutyáknak is ugyanúgy szükségük lehet a “Yoggies gyógynövények-re kutyáknak”, emésztést segítő anyagként, valamint prebiotikumként a bél mikrobiomjának támogatásához.

Egy külön téma a különböző fajtájú kutyák eltérő fizikai terhelése (a mérettől függően). A Yoggies takarmányok úgy vannak fejlesztve és gyártva hogy azok teljesen komplettek. Egy átlagos kutyának, akármilyen fajtáról is legyen szó, normál megterhelés mellett “elegendő” kell legyen a számára választott eledel. Minden kutyának lehet azonban egyedi szükséglete és mozgásigénye. Szüksége lehet pl. olajokra kutyák számára, vagy más táplálékkiegészítőkre Ezért jó ha tájékozódik a www.szarazbarf.hu oldalunkon található táplálék kiegészítőkről, termékekről, és ezek alapján választ.

Ha tanácsra van szüksége, és szeretné megtalálni kutyája számára a legmegfelelőbb táplálék kiegészítőt, felhívhatja tanácsadásunkat a következő telefonszámon: +36 20 626 3137, ahol munkatársaink segítenek önnek kiválasztani nemcsak a legmegfelelőbb táplálékot kutyája számára, de az étrend kiegészítőket is.

Szükséges a Yoggies granulátumokhoz valamilyen táplálék kiegészítőt adni?

Minden egyes Yoggies granulátum, teljes egészként lett kifejlesztve, mint magas minőségű természetes táplálék a kutya számára. Úgy mint “All Life Stages” ( a kutya minden fejlődési szakaszában adható).

Ebből következik, hogy a Yoggies granulátumokba nem szükséges semmit sem belekeverni. Nem is ajánljuk. Valódi hús felhasználásának köszönhetően a granulátumok sajátos ízzel és illattal rendelkeznek. Ha pl. konzervet vagy húslevest öntünk rájuk, megváltozik ízük és illatuk, valamint a szerkezetük is (nem lesznek annyira ropogósak, ha eláznak).

Külön eset az idősebb, foghiányos vagy beteg, diétán lévő, valamint étvágytalanságban szenvedő kutyák. Ha ezeket a kutyákat egészségesen és vegyszerek nélkül akarjuk etetni, akkor néha a granulátumokat kell “különlegesebbé” tennünk. Erre a célra megfelelőek lehetnek az állatorvosokkal együtt kifejlesztett YOGGIES SZÓSZOK KUTYÁK SZÁMÁRA. Ezek nagyon jól szolgálnak nemcsak az adott étel különlegessé tételére, de diéta alapja is lehet a BARF+ hidegen sajtolt köret kombinációjával együtt.

Szükséges a Yoggies B.A.R.F. -hoz valamilyen táplálék kiegészítőt adni?

A Yoggies nyers ételének kétféle összetevője van. HÚS+ (nyers hús probiotikumokkal) és BARF+ (hidegen sajtolt köret probiotikumokkal).

Annak érdekében, hogy az összeállított menü és a tápadagok a lehető legváltozatosabbak legyenek, és hogy szabadon be tudja állítani a hús és a köret arányát, éppen ezért ajánlatunkban a hús és a köretek külön szerepelnek. Ha csak a HÚS+-szal eteti kutyáját, figyelnie kell a kálcium és vas egyensúlyára.

Azonban ha ajánlásaink és a Yoggies B.A.R.F. tápadag kalkulátor alapján eteti kutyáját, vagyis a HÚS+ és BARF+ kombinációját használva, úgy kutyája számára megbízható, 100%-ban kiegyensúlyozott B.A.R.F. nyers eledelt biztosít.

A HÚS+ és BARF+ kombinációjának köszönhetően nem lesz szüksége semmilyen táplálék kiegészítőre a B.A.R.F.-hoz kutyája közepes megterhelése esetén.

Ha kutyája nagyobb megterhelésnek van kitéve, étvágytalanságban szenved, vagy egyéb egészségügyi szükségletei vagy igényei vannak a nagyobb igénybevétel miatt, használhatja pl. a Joghurtokat kutyák számára az immunrendszer támogatására és mint táplálék kiegészítőket is egyben. Ezen kívül a kálcium pótlására szolgáló mészmoszatokat, olajokat kutyák számára, melyek a gyulladások visszaszorítására alkalmasak, a zsír és az energiaszükségletet megnövelve, és a testet megtisztítva a szabad gyököktől. De itt is érvényesülnie kell a mindig MINDENT CSAK MÉRTÉKKEL szabálynak, így eszébe fog jutni mottónk: Az egészség az etetőtálban kezdődik®.  

Léteznek kiegészítők az ízületek támogatására is?

A Yoggies kínálatában két kiegészítőt is talál, amelyek támogatják a kutya csontozatát és mozgásszervi rendszerét.

A csontképzés és a kálcium egyensúlyozására főleg a nyersétellel való etetés során, illetve a szukáknak szoptatás során vagy kölyökkutyáknak is kiváló természetes termék a “Yoggies mészmoszat – Lithothamnium calcareum”.

Az ízületi és ínszalag rendszer teljes támogatását, a szinoviális folyadék termelését és az egész mozgásszervi rendszer támogatását a probiotikumokkal együtt a “Yoggies az erős ízületekért” termékünk biztosítja. Ez a természetes termék a felnőtt és az idősebb kutyák számára alkalmas, vagy prevencióként is szolgál a mozgásszervi rendszer kezdődő problémáinak megelőzésére.

Miért tartalmaz néhány Yoggies táp és kiegészítő probiotikumot

Ugyanúgy mint az embereknél, a kutyáknál is a probiotikumok (laktobacilusok) az egészség fontos részét képezik. Építi és támogatja az immunrendszert.

A kutya táplálékának teljes emésztése elsősorban a tápanyagok vékony- és vastagbélben történő megemésztésétől függ. A probiotikumok ( laktobacilusok) alkotják az egész immunrendszert, támogatják az egészséget és biztosítják hogy a kutya ne szenvedjen hasmenéstől, puffadástól és allergiáktól. Még a kutatásaink is azt bizonyítják, hogy az a kutya, amely rendszeresen kap minőségi táplálékot és probiotikumos kiegészítőket (Yoggies hidegen sajtolt granulátumok, HÚS+, Joghurtok stb) jobban ellenáll a parazitáknak, vírusoknak, stb.

A probiotikumok nemcsak az allergiák, de a rákos megbetegedések ellen is védenek…

Hosszú évek óta egyik takarmánygyártó sem foglalkozott azokkal az egyszerű kérdésekkel, hogy hogyan lehet egészségesen etetni a kutyát, vagy egészségét probiotikumokkal erősíteni. Mi, a Yoggiesnál elsőként bizonyítottuk, hogy a laktobacilusok (probiotikumok) nagy hatással lehetnek a kutya egészségére. Az eredmények azt mutatják, hogy a Yoggies táplálékon és étrend kiegészítőkön élő kutyákat három évig nem kellett vegyileg féregteleníteni, a bélben lévő paraziták szempontjából is negatívak az eredményeik. Illetve azok a kutyák, amelyek valamilyen allergiától szenvednek, sokszor mint a tenyésztők, mind az állatorvosok tanácstalanok voltak, de miután áttértek a Yoggies tápok és kiegészítők használatára a kutyák problémái enyhültek vagy teljesen elmúltak.

A Yoggies táplálékokban és kiegészítőkben lévő probiotikumok természetes úton erősítik a kutya általános egészségi állapotát.

A belekben lévő (kutyáknál és embereknél is) egészséges mikrobiom (korábban mikroflóra) a jó egészségi állapot alapja, hasmenés, allergia, de még akár rák nélkül is. Ne feledjük, hogy a Yoggies táplálékok úgy lettek előállítva, hogy az Egészség az etetőtálban kezdődik® szabály érvényét nyerje.

Mire valók a Yoggies olajok?

A Yoggies Lazacolaj kiváló omega 3 és 6 forrás. A DHA (dokozahexaénsav) és EPA (eikozapentaénsav) természetes forrása. Támogatja a kardiovaszkuláris-, ideg-, izom-, immun- és emésztőrendszert. Segít a máj méregtelenítésében, támogatja a száraz és hámló bőrt, ekcéma ellen is hatékony, valamint támogatja az emésztő- és immunrendszert. Adható a kutyának megnövekedett teljesítmény esetén is mint energiaforrás. Fontos szerepet játszik a zsírban oldódó A,D,E és K vitaminok a szervezetben való hasznosítása során, úgy hogy közben az a májban nem rakódik le. Adható vemhes és szoptató szukáknak valamint macskáknak is.

A Yoggies Bogáncsolaj hidegen sajtolva alkalmas mind a takarmányadag eszenciálisan telített zsírsavakkal és vitaminokkal való gazdagítására, mind az egészségi állapot és immunrendszer erősítésére, a máj és az egész szervezet méregtelenítésére, valamint különféle májbetegségek kezelésére. Nagyszerűen szolgál emésztőrendszeri problémák kezelésére és megelőzésére is. Támogatja az emésztőrendszer működését, a zsíranyagcserét és a gyulladásos folyamatokat is visszaszorítja.

A Yoggies lenmagolaj hidegen sajtolva jól alkalmazható a táplálék dúsítására omega 3 és 6 zsírsavakkal, különösen a nyers étrenden lévő kutyák számára. Támogatja a sejtépülést és az immunrendszert. Segít megszüntetni a kaparó, viszkető bőrt, támogatja a bőr rugalmasságát, egészséges és fényes bundát biztosít kutyája számára. Hatékonynak bizonyult a szőr zsírosságának megszűntetésében is, támogatja az emésztési folyamatokat és a tápanyag megfelelő felszívódását, beleértve a zsírban oldódó A, D, E és K vitaminokat. Alkalmas szívbetegségek kezelésére, de megelőzésére is, a gyulladásos folyamatokat is visszaszorítja a kutyák és macskák szervezetében. Az olaj és a táplálék megfelelő kombinációja támogatja az immunrendszert, csökkenti a bélgázképződést. Megfelelő táplálékkal (pl hidegen sajtolt granulátum) kombinálva kisebb adagokban a hasmenés megszűntetésében is segít.

A hidegen sajtolt Yoggies kenderolaj szó szerint “felturbózott” egészséges összetevőkkel, mint pl vitaminok, telített esszenciális zsírsavak, amelyek tökéletesen támogatják a kutyák és macskák immun- és emésztőrendszerét. Ideális arányban tartalmaz omega 3 és 6 zsírsavakat. Ezek fontosak a kölyökkutyák agyának fejlődéséhez és a felnőtt kutyák általános egészségi állapotának szempontjából is. Szintén magas a vas-, magnézuim-, mangán-, cink- és foszfortartalma. Zsírban oldódó A, D, E és K vitaminokat is tartalmaz. A kenderolaj használható a kutyák bőrének és szőrzetének krónikus megbetegedései esetén is, izomtömeg növeléskor segít a regenerálódásban vagy súlygyarapodás esetén is. Támogatja az immunrendszert, megszünteti az allergia tüneteit, enyhíti a viszketést, rugalmassá teszi a bőrt, egészséges és fényes szőrzetet biztosítja a kutyának. Növeli a kutyák és macskák általános vitalitását, támogatja az emésztési folyamatokat, és a tápanyagok megfelelő felszívódását még az érzékenyebb egyedek esetében is.

Hidegen sajtoltak-e a Yoggies olajok és milyen előnyeik vannak a többi olajokkal szemben

A hidegen sajtolt olajok finomabbak, illatosabbak és főleg egészségesebbek mint a finomított olajok. Vitamintartalmuknak, telített omega 3 és 6 zsírsavtartalmuknak, valamint  nyomelemtartalmuknak -mint a mangán, magnézium, cink- köszönhetően sokkal jobb hatásuk van a kutya általános egészségi állapotára nézve, mint az akármilyen egyéb kémiai étrendkiegészítőknek. Különösen a nyers táplálékkal etetett kutyák és macskák esetében a hidegen sajtolt olajok táplálékuk mindennapos kiegészítői lehetnek. A hidegen sajtolt Yoggies granulátumoknál néhány hidegen sajtolt olaj már a gyártásuk során is felhasználásra kerül. Ha változatosabbá szeretné tenni kutyája étrendjét, elég egy kanállal a tálba önteni a választott olajok közül. Ez az étrend kiegészítő minden bizonnyal megörvendezteti kutyája ízlelőbimbóit és támogatni fogja általános egészségi állapotát és immunitását is.

A megfelelő táplálék kiválasztásáról

A Yoggies granulátumok kölyökkutyák etetésére is alkalmasak?

Igen. A Yoggies granulátumok “All Life Stages” (= kutyák minden korcsoportja számára) alkalmasak. Tudnia kell, hogy minden kiskutyának nagyobb mennyiségű állati fehérjére, zsírra, vitaminra és probiotikumra van szüksége. És ezeket a legkönnyebben emészthető, természetes formában kell nekik biztosítanunk, vegyszerek vagy zsírok hozzáadása nélkül, ez utóbbik gyengíthetik emésztő- és immunrendszerüket (a kutya húsevő). Ezért készítettük a legjobb granulátumot, a Yoggies Active receptjét a kölyökkutyák számára – Barberie kacsa és szarvas húsából. Ezek a hidegen sajtolt granulátumok 28,6 % fehérjét és 12 % állati zsírt – teljesen természtes, csak valódi húsból – tartalmaznak. A granulátumok tökéletesen emészthetők, elegendő természetes tápanyagot szolgáltatnak, nem tartalmaznak glutént, szóját, tartósítószereket. MINI és szabvány méretekben kínáljuk őket.

Tipp: A nagyobb méretű kölyökkutya fajtáknál, pl. Labrador és annál nagyobb, néha genetikai okokból ( egyes fajták “túltenyésztés” miatt diszpláziában, súlygyarapodásra való hajlamban stb szenvednek) megjelenhet az igény a protein és zsír mennyiségének csökkentésére az étrendben. Ezért célszerű hat hónapos kor körül a kölyökkutyáknál kicserélni kb egy hónapra a Yoggies Active-ot a Yoggies csirke és marhahúsra. Ezzel nemcsak gazdagítja kutyája étrendjét, de csökkenti a protein és zsír mennyiségét is. Ezzel biztosítja, hogy a kutyus nem fog túl gyorsan nőni és ön nem lesz kénytelen felesleges kálciumot hozzáadni az ételhez stb.

Hogyan etessük megfelelően a kölyökkutyát?

A kölyökkutyáknak a Yoggies active granulátumot vagy minigranulátumot javasoljuk. Ezek a granulátumok 28,6 % proteint és 12% állati eredetű zsírt tartalmaznak – teljesen természetes, csak valódi húsból származnak. Tökéletesen emészthetők, elegendő természetes tápanyagot szolgáltatnak, nem tartalmaznak glutént, szóját, tartósítószereket és a probiotikumnak köszönhetően képesek megtisztítani az emésztőrendszert és erősíteni a kiskutya immunrendszerét a parazitákkal, vírusokkal és hasmenéssel szemben.

Minden kölyökkutyát a kezdetekben napi ötször kellene etetni. Ezt követően, ahogy a kutya felnőtté válik, csökkentse az étkezések adagját napi kettőre.

A kölyökkutyáknak, ugyanúgy mint a felnőtt kutyáknak, sok friss vízre van szükségük.A Yoggies granulátumok “dehidratálással” (összetevők kiszárítása) készülnek, így a kutyának nagyobb lesz a folyadékigénye az etetés után. Nyers étellel való etetéskor viszont azonnal vízhez jut (pl a hús önmagában 70%-os víztartalommal rendelkezik). A kölyökkutyáknak elegendő időt és nyugalmat kell hagyni az étkezésre. Szoktassa hozzá őket az etetés időpontjaihoz. Amennyiben úgy látja, hogy a kutyus befejezte az étkezést, hagyja még a tálban a granulátumokat 20-30 percig, aztán vegye el a tálat. !!!FIGYELEM!!! Az el nem fogyasztott, meghagyott granulátumokat soha ne öntse vissza a csomagba. A granulátum már tartalmazhat nyálat vagy ivóvíz maradékot, amely a csomagban lévő száraz granulátumokat összevizezheti és ezáltal károsíthatja. Az el nem fogyasztott granulátumokat visszarakhatja a mérőpohárba és száraz, hűvös helyen eltárolhatja azokat, esetleg tárolóedénybe is rakhatja  és mégegyszer felhasználhatja őket.          

A kölyökkutya fogváltása idején a granulátumokat enyhén benedvesítheti langyos vízzel közvetlenül az etetés előtt, hogy ne fájjon a kutyának mikor harap. De ezt csak a fogváltás előtt tegye. Fogváltás után ismét szárazon adja a granulátumokat a kutyának, hogy ropogtatni tudja azokat. Ugyanis ez endorfinokat szabadít fel a szervezetben, ami a kutyának örömet okoz. !!!FIGYELEM!!! Soha ne öntse le forró vízzel vagy húslevessel stb a granulátumokat, mert ez elpusztíthatja a táplálékban lévő laktobacilusokat, a húsleves ráadásul még az ízét és illatát is megváltoztathatja a granulátumnak, ezzel összezavarhatja a kutya ízlelését. Előfordulhat aztán hogy a kutya a granulátumot elutasítja.

Hogyha kutyája éppen műtét után van, vagy étvágytalanságban, alultápláltságban szenved stb. leöntheti a granulátumokat, de lehetőleg a Yoggies szószokat használja, tisztában kell lennie azonban azzal a kockázattal, hogy a kutyus legközelebb elutasíthatja a száraz granulátumot.

1 Tipp: A kiskutyák számára fontos az állati eredetű zsírellátás és az erős immunrendszer. Ezek biztosítása céljából nagyon jó forrás lehet a Joghurt kutyáknak, 4,5% állati eredetű zsírtartalommal, mely zsíros tehén és juhtejből készült (laktózmentes). A kutyák és macskák számára készült Joghurtokban lévő speciális probiotikum keverék képes az immunrendszer erősítésére.

2 Tipp: A nagy és óriás fajtáktól származó kölyökkutyák számára fontos etetéskor néhány alapvető szabályt betartanunk. Ezek közül az egyik összefügg a fehérje, kálcium és foszfor tartalommal. Hogyha a kutya nagyon gyorsan nő, úgy mozgászerve és a csontrendszere károsodhat. Ügyeljen arra a kiskutyánál, hogy az ízületek és csontok aránya optimálisan fejlődjön. Kálcium : foszfor 1,8-2 : 1 (a felnőtt kutyáknál ez az arány 1:1,2). Pont így fejlesztették ki a Yoggies Active granulátumokat, hogy ebben segítsenek.

3 Tipp: A nagyobb méretű kölyökkutya fajtáknál, pl. Labrador és annál nagyobb, néha genetikai okokból ( egyes fajták “túltenyésztés” miatt diszpláziában, súlygyarapodásra való hajlamban stb szenvednek) megjelenhet az igény a protein és zsír mennyiségének csökkentésére az étrendben. Ezért célszerű 6-7 hónapos kor körül a kölyökkutyáknál kicserélni kb egy hónapra a Yoggies Active-ot a Yoggies csirke és marhahúsra. Ezzel nemcsak gazdagítja kutyája étrendjét, de csökkenti a protein és zsír mennyiségét is. Ezzel biztosítja, hogy a kutyus nem fog túl gyorsan nőni és ön nem lesz kénytelen felesleges kálciumot hozzáadni az ételhez stb.

A kutyám allergiás, diabétesze, májbetegsége van stb, de nem akarom őt az állatorvos által előírt diétára fogni. Használhatom az önök granulátumait?

Mi, a Yoggiesnál gondolunk az allergiás esetekre is.

Ezért találtuk ki először a Yoggies bárány fehér hallal receptúrát gabona nélkül, omega 3 és 6 zsírsavakkal. Ezt a receptúrát elsősorban a könnyebb diétán lévő kutyáknak ajánljuk fogyáshoz, Yoggies szószokkal kombinálva is. Ha ezt a fajta étrendet választja kutyája számára az állatorvos által előírt diéta helyett, mindig érdemes konzultálni a szakemberrel.

Mi, a Yoggiesnál komolyabb diéták esetére is tudunk megoldást

A kecskehús az egyik legdiétásabb, legkönnyebben emészthető és mindenekelőtt a “legtisztább” hús. Ennél már csak a lóhús diétásabb. Ezért továbbhaladva a fejlesztéssel, kitaláltunk egy egyedülálló receptúrát mely kecskehúsból, zöldségekből, gyümölcsökből és burgonyapehelyből készült, probiotikum hozzáadásával az immunrendszer támogatására. A Yoggies hipoallergén, hidegen sajtolt granulátum kecskehússal és probiotikumokkal azon kutyák számára lett kifejlesztve, akik dietetikai szempontból nagyobb törődést igényelnek és akiknél az állati eredetű fehérje és zsír korlátozására van szükség (pl. vese vagy máj diéta, súlyos allergia stb.)

Ezeket a granulátumokat egészséges kutyáknál súlycsökkentésre is lehet használni, vagy kisebb terhelésnek kitett egészséges kutyáknak is adhatók.

Nagyon szigorú diéta vagy erős allergia esetén a “húsmentes” etetés módszere bizonyul a legmegfelelőbbnek. Ezt úgy érhetjük el, hogy a Yoggies BARF+ hidegen sajtolt köretet -melynek csökkentett az energiatartalma, 234 Kcal/100 g – egy kevés Yoggies szószokkal öntjük le, elsősorban zöldséges vagy halas szósszal.

Amennyiben az állatorvos által előírt diétát a Yoggies természetes táplálékokkal szeretné helyettesíteni, úgy mindig konzultáljon állatorvosával.

Melyik granulátum variáció a legjobb a kutyám számára?

Kistestű felnőtt kutyák kevesebb aktivitással

Az 5-6 kg testtömeg feletti kutyák részére a normál méretű granulátumok a legalkalmasabbak Csirke és marhahússal, az 5 kg alatti kutyáknak pedig ezen granulátumok MINI változatai. Amennyiben kutyája hízásra hajlamos, úgy a Bárány ajánlott fehér húsú hallal, normál vagy MINI méretben, az igényeknek megfelelően.

Kistestű felnőtt kutyák közepes vagy nagyobb aktivitással

5-6 kg-os testtömeg felett a normál méretű Csirke marhahússal granulátumot ajánljuk. Ha kutyája nagyobb aktivitásnak van kitéve, akkor a Yoggies Active-ot javasoljuk. 

Közepes testméretű, kevésbé aktív felnőtt kutyák

Ezeknek az egyedeknek válassza a normál méretű Csirke marhahússal granulátumot. Amennyiben kutyája hízásra hajlamos, úgy válassza a normál méretű granulátumot Bárányhússal és fehér hallal.

Közepes testméretű felnőtt kutyák közepes és nagyobb aktivitással

Alapvetően a Yoggies Active-ot ajánljuk kacsa és szarvashússal. Ha a kutya hízásra hajlamos, akkor a Csirkehúsos granulátumot marhahússal vagy kipróbálhatja azt a kombinációt, amit néhány tenyésztő is csinál – reggel csirke marhahússal és este Yoggies Active.

Nagytestű felnőtt kutyák kevesebb aktivitással

Alaptáplálékként a Yoggies Bárányt fehér húsú hallal ajánljuk. Ha a kutyának nagyobb az aktivitása használhatja a szószokat kutyák számára, vagy Joghurtjainkat snack-ként is, esetleg kipróbálhatja azt a kombinációt is, amelyet néhány tenyésztő alkalmaz – reggel bárány fehér húsú hallal, este pedig BARF+ Yoggies kutya szósszal.

Nagytestű kutyák közepes vagy nagyobb aktivitással

Ezen kutyák számára alaptáplálékként a normál méretű Csirke marhahússal granulátumokat ajánljuk. Használhatja a Yoggies Active-ot is, de figyelje kutyája súlyát, nehogy meghizzon. Ha kutyájának nagy az aktivitása, snack-ként használhatja a Yoggies Szószokat vagy Joghurtokat kutyák számára.

Nagyon aktív szolgálati és versenykutyák

Ezeknek a kutyáknak, ugyanúgy mint pl. a Yoggies csapat szánhúzó kutyáinak számára a Yoggies Active+ kellene hogy alaptáplálékul szolgáljon, szezonon kívül pedig a Csirke marhahússal normál méretű granulátum. Nagyon nagy megterhelés esetén lehet használni kutya Joghurtokat vagy Szószokat is – snack vagy kiegészítő falatként. A Szószok vízpótlásra is megfelelően alkalmasak, langyos vízbe öntve azokat.

Kisméretű kölyökkutyák

Körülbelül 6 hetes kortól vagy az elválasztás utántól adhatjuk nekik a Yoggies Active MINI granulátumot. Először nedvesítse meg őket, mártsa langyos vízbe (ne forróba). Éppen azért, hogy a kölykök először megszokják a hús és az alapanyagok illatát és ízét. Ezután fokozatosan vegyen el a víz mennyiségéből, míg aztán a kölykök teljesen hozzászoknak a száraz granulátumhoz és ropogtatni tudják azokat. 

Kölyökkutyák közepes és nagy méretű fajtákból

Körülbelül 6 hetes kortól vagy az elválasztás utántól adhatjuk nekik a Yoggies Active MINI granulátumot. Amint a kutyák elérik a kb 6 kg-os testsúlyt, lecserélhetjük a MINI granulátumokat normál méretűekre. Először nedvesítse meg őket, mártsa langyos vízbe (ne forróba). Éppen azért, hogy a kölykök először megszokják a hús és az alapanyagok illatát és ízét. Ezután fokozatosan vegyen el a víz mennyiségéből, míg aztán a kölykök teljesen hozzászoknak a száraz granulátumhoz és ropogtatni tudják azokat. Közép és nagyobb méretű egyedeknél (főleg Labrador stb) a “túltenyésztésre” vagy a genetikára való tekintettel 6 hónapos kor környékén ajánlatos a zsír és a fehérje mennyiségét csökkenteni, hogy a kutya ne nőjön túl gyorsan. Ezt úgy teheti meg, ha a Yoggies Active-ot Csirke marhahússal granulátumra cseréli. Ezután kb egy-két hónap elteltével újra használhatja a Yoggies Active-ot kb a kutya egy éves koráig. Majd  térjen át a Csirke marhahússal tápra.

Vemhes és szoptatós szukák

A kutya méretétől függően a Yoggies Active-ot vagy a MINI-t javasoljuk. Ehhez jó ha kálciumforrást vagy probiotikumokat és egyéb tápanyagokat illesztünk az étrendbe. Mindezt egyben a kutyáknak készült Yoggies Joghurtok biztosítják – az ön szukája egészséges lesz, kölykei pedig tökéletesen és egészségesen tápláltak. 

Szukák és kankutyák ivartalanítás után

Ezek a kutyák valószínűleg túlsúllyal rendelkeznek. Nekik megfelelő megoldás a normál vagy MINI méretű granulátum Bárány és fehér hallal, a fajta méretétől függően. Ha magas a “hízás” valószínűsége, akkor a Yoggies tápok még további két lehetőséget kínálnak. Vagy választhatja a még diétásabb és hipoallergénebb Yoggies granulátumot kecskehússal vagy a kifejezetten diétás hidegen sajtolt BARF+ Köretet Yogges szószok kombinációjával. A BARF+ kombinálható szószokkal úgy is, hogy pl reggel a kutya Bárányt kap fehér hallal és este pedig BARF+ot szósszal (maximum 2 kanállal csak az ízesítés végett).

Idősebb és senior kutyák

Az idősebb kutyáknak már nincs szükségük olyan nagy mennyiségű kalóriára, fehérjére és zsírra sem. Nekik a Bárány fehér hallal granulátumok a legideálisabbak, normál vagy MINI méretben, a fajta méretétől függően. Ha a kutya hízásra hajlamosabb, vagy diétára van szüksége, akkor a Yoggies még további két lehetőséget kínál. Vagy választhatja a még diétásabb és hipoallergénebb Yoggies granulátumot kecskehússal vagy a kifejezetten diétás hidegen sajtolt BARF+ Köretet Yogges szószok kombinációjával. A BARF+ kombinálható szószokkal úgy is, hogy pl reggel a kutya Bárányt kap fehér hallal és este pedig BARF+ot szósszal (maximum 2 kanállal csak az ízesítés végett).

Diétán lévő, túlsúlyos kutyák stb.

A diétán lévő kutyáknak különbözőek az igényeik. Néhány diéta lehet “csak” alacsonyabb zsírtartalmú, más pedig szigorúbb vagy nagyon szigorú. Igyekszünk mindenkinek a természetből a legjobbat nyújtani. Ezért találtuk ki a Bárányt fehér hallal az alacsonyabb zsírtartalmú és kevésbé szigorúbb diétákhoz. Szigorúbb diéták esetén, mint pl enyhébb vese vagy májdiéta, illetve hasmenéses problémák esetén stb ajánljuk a hipoallergén és hidegen sajtolt Yoggies granulátumot kecskehússal. Szigorúbb diéták esetén, az állatorvossal való konzultáció után (diéta esetén mindig kérje ki az állatorvos véleményét!) a hidegen sajtolt BARF+ köretet ajánljuk pl. egy kis Yoggies Szósszal ízesítve.

Ha tanácstalan az adagolást illetően, használja a TÁPADAG KALKULÁTORUNKAT

Ez segít megmondani, milyen mennyiségű táplálékot, esetleg mennyi “energiát Kcal-ban” kap az ön kutyája. De ne feledje, hogy minden kutyának más és más a napi aktivitása, metabolizmusa stb. Ezért a kalkulátor által adott eredményt csak AJÁNLOTTKÉNT vegye és az ételadagot kutyája igényének megfelelően állítsa be.

Hogyan térjünk át a Yoggies granulátumokra?

A hidegen sajtolt Yoggies granulátumokra való áttérés általában zökkenőmentes

Először is ügyeljen arra hogy a kutyának mindig legyen elegendő tiszta vize az iváshoz. A granulátumok nem duzzadnak meg és gyorsan felszívódnak a kutya gyomrában. Ez többek között csökkenti a gyomorcsavarodás kockázatát.

1 Tipp: Elvégezhet egy apró kísérletet. Fogjon két pohár langyos vizet, az egyikbe dobjon extrudált granulátumot, a másikba pedig Yoggies granulátumot. Hamar megérti majd az első és nem az egyetlen különbséget a hidegen sajtolás és extrudálás között.

Az eddig használt ételről lassan térjen át a Yoggies granulátumokra, kb. 3-6 nap leforgása alatt. Először az eddig használt táplálékba keverjen 30% arányban a Yoggiesból. Fokozatosan változtassa az arányt, míg 100%-ban nem tér át a Yoggies granulátumra.

2 Tipp: Előfordulhat, köszönet a Yoggies granulátumok ízének és illatának, hogy kutyája kiválogatja majd az új szemeket, és régit a tálban hagyja. Ezt hívjuk úgy, hogy a kutya “szemezget”. Ebben az esetben rögtön, 100 %-ban áttérhet a Yoggies granulátumokra, és ne terhelje kutyáját az átváltási procedúrával és az általánosan elfogadott ajánlásokkal.

Amennyiben nem tudja hogyan állítsa be a tápadagot, úgy az interaktív és nagyon könnyen áttekinthető tápadag kalkulátor segít önnek.

Ne lepődjön meg, ha a kutyának gyakoribb a széklete vagy annak megnő a mennyisége a Yoggies granulátumra való áttérés során. A Yoggies granulátumok úgy lettek kifejlesztve, hogy támogatják a bél perisztaltikus működését és az egészséges emésztést a belekben keletkező lerakódásokkal és a parazitákkal szemben. Ha a bél tiszta, úgy a kutya kevesebbet “szellent”, nem szenved parazitáktól, hasmenéstől, allergiától stb. Ezért ne tévessze meg önt a széklet nagyobb mennyisége. Az átmenet után is előfordulhat, hogy egyes kutyáknál gyakoribb a széklet. De még ez is teljesen rendben van a kutya egészségének szempontjából. Mert ennek köszönhetően érvényes az a mottónk, hogy az Egészség az etetőtálban kezdődik®.

Az én kutyámnak mindig is hasmenése volt. Nem ártok vele, ha áttérek a Yoggiesra?

A Yoggies egy természetes táplálék, és ez alapján érdemes beállítani a tápadagot.

A Yoggies hidegen sajtolt granulátumra vagy a B.A.R.F.-ra való áttérés során fontos emlékeznie a következő egyenletre: AKTIVITÁS = TÁPLÁLÉLKVÁLASZTÁS ÉS ANNAK “ZSÍROSSÁGA”.

Amennyiben kutyájának hasmenéses problémái voltak, nagy valószínűséggel a neki adott tápanyag mennyisége több lehetett a szükségesnél – a zsírokra és fehérjékre kell gondolni. Más szóval – a kutya szükségtelenül több ételt kapott, mint amennyit az aktivitása és az energia szükséglete megkövetelt volna. 

Válassza a megfelelő táplálékot a kutya aktivitása alapján – és önnek semmitől sem kell tartania.

Amennyiben már a kezdetekkor kiválasztja a megfelelő Yoggies táplálékot a kutya aktivitása és egyéni szükségletei alapján ( idősebb kutya, ivartalanított/nem ivartalanított, diétán lévő, túlsúlyos stb) akkor biztosan nem lesz semmi gondja az ön négylábú barátjának etetésével.

Tipp: Felnőtt kutyáknak magasabb fizikai aktivitással a YOGGIES ACTIVE-ot ajánljuk, közepes és alacsonyabb aktivitású kutyáknak a YOGGIES CSIRKE ÉS MARHÁT, idősebb és alacsonyabb aktivitású kutyáknak a YOGGIES BÁRÁNYT FEHÉR HALLAL, esetleg a YOGGIES KECSKEHÚS-t ( ez akár néhány állatorvos által előírt diéta alternatívája is lehet) javasoljuk.

Korábban extrudált granulátumokkal etettük a kutyát, aztán sajtolt “XY” márkával (a jogszabályok betartása miatt nem írjuk ki a márkanevet), és most szeretnénk áttérni a Yoggies hidegen sajtolt granulátumaira. Mi közöttük a különbség?

Ebben a kérdésben nem fogjuk a tápokat kiértékelni vagy összehasonlítást végezni a felhasznált nyersanyagok alapján, csak a gyártási folyamatokat és esetleg a tápokat mint végterméket vizsgáljuk meg.

Extrudált granulátumokat (úgynevezett ipariakat)…

magas nyomáson és hőmérsékleten gyártják. Amint már maga a folyamat is elárulja, a gyártás során sok természetes tápanyag megsemmisül, amiket aztán később muszáj visszajuttatni a táplálékba. Ebben az esetben mindig mesterségesen előállított (kémiai) tartósítószerekről, vitaminokról és “ízesítőkről” stb. van szó.

Az XY márkájú sajtolt granulátumok (a jogszabályok betartása miatt a márkanevet nem tüntetjük fel)…

a gyártási folyamatok szempontjából nem hidegen sajtolt granulátumok! Az ő gyártójuk, a Jonker Pet Food nevű cég a https://www.jonkerpetfood.nl/overons-en.html honlapjukon teljesen hivatalosan és nyíltan kijelenti, hogy extrudált granulátumokat gyárt. Vigyázzon, saját és kutyája egészsége szempontjából, hogy ne hagyja magát becsapni a cseh forgalmazó megtévesztő reklámjával, aki extrudált granulátumait Hollandiából szerzi be majd Csehországban sajtolt granulátum címszó alatt forgalmazza! Mindazonáltal ezeket a takarmányokat kémiailag is tartósítani kell, ugyanis a műanyag zacskóba való csomagolás és az emiatt keletkezett vízkicsapódás nem teszi lehetővé, hogy ez a takarmány tartósítószermentes legyen. Tartósítás nélkül a műanyag zacskóba csomagolt hidegen sajtolt termék nagyon gyorsan tönkremenne az alfa és mikrotoxinok (penészgombák), vagy a ftalát (rákkeltő műanyag lágyítók a csomagolásban) okozta szennyeződések miatt.

Tipp: Hogyan ismerheti fel első látásra a hidegen sajtolt granulátumokat: Azok mindig papirzacskóba vannak csomagolva. Mindez azért, hogy a természetes táplálék “lélegezni” tudjon, ne párologjon el, és ne szennyeződjön meg mikrotoxinokkal (penészgombákkal), mivel a granulátumok nincsenek kémiailag tartósítva!

A Yoggies hidegen sajtolt granulátumokat…

Vegyszerek, ízfokozók és tartósítószerek nélkül állítják elő. Alapul kizárólag a legjobb minőségű nyers, lassan szárított alapanyagok szolgálnak. Szárítás után csak durvára őröljük őket, majd sajtoljuk különböző nyomáson, hevítés, vegyszerek, ízfokozók, gabonák és szója nélkül. Ezt a természetes táplálékot, a Yoggies hidegen sajtolt granulátumot kizárólag papirzacskóba csomagolják, hogy a nyersanyagok “lélegezni” tudjanak, és hogy a táplálék friss és illatos legyen egészen a lejárat dátumáig. A tartósítószerek használata nélkül ez 8 hónapot jelent. Amennyiben a Yoggies hidegen sajtolt granulátumai mellett dönt, úgy ezeknek még egy további előnye van más márkákkal szemben. Probiotikumot és prebiotikumot tartalmaznak, amelyek támogatják az immunrendszert és a szervezet ellenállóképességét. Ez garantálja kutyája jobb egészségét, ellenállóképességét betegségekkel, allergiával, vírusokkal és a parazitákkal szemben.

Kutyám Yoggies granulátumot kap és úgy tűnik nekem, hogy gyakoribb a székelése

Örüljön neki. A Yoggies hidegen sajtolt granulátumok úgy készülnek, hogy az alapanyagokat durvára őrlik. Ezek már önmagukban támogatják a gyomor és a bél perisztaltikáját. Ezenkívül tartalmaznak őrölt kovaföldet is (finomra őrölt szilícium-dioxid), amely többek között úgy funkcionál a belekben mint egy “kefe”, ami tisztítja a bélfalat, valamint eltávolítja az ételekből keletkezett lerakódásokat és a parazitákat is.

Mindezek nagyon fontosak a tiszta emésztőrendszer szempontjából, amelyben az ételmaradékok és a paraziták nem telepszenek meg. Kutyája gyakoribb is minőségibb széklete garancia arra, hogy a belekben nem rakódnak le ételmaradékok, ami rothadásos folyamatok, vírusok, baktériumok forrása lehet, sőt paraziták táptalaja is. Ennek eredményeként az étel könnyebben emészthető, az allergia, hasmenés, puffadás megelőzhető, sőt hosszútávon prevencióként is szolgálhat különféle daganatos megbetegedésekkel szemben.

Kutyám sovány és híznia kellene.

A Yoggies granulátumok, valamint a HÚS+ és a kiegyensúlyozott B.A.R.F. teljesen természetes és könnyen emészthető táplálékok.

Ahhoz, hogy az ön kutyája hízzon és hogy leginkább izomtömeget nyerjen, ne csak zsírt, az alábbiak szerint érdemes eljárni:

Állítsa be az étkezését kétszer egy nap a Yoggies Active granulátumokkal. A tápadagoló kalkulátor segítségével válassza ki a helyes és ajánlott táplálék adagot.

Ehhez a beállított étrendhez adjon snack-et Yoggies konzerv formájában pl. délben ebédként, és délután uzsonnaként pedig kutya Joghurtot. A Konzerveket és Joghurtokat nem szabad nagy mennyiségben adni, csak ténylegesen mint harapnivaló, a kutya súlyától és terhelésétől függően.

A kutya izomtömegének növeléséhez a legfontosabb az elegendő mennyiségű mozgás, edzés és játékok. Így a fehérjék, zsírok és az egyéb tápanyagok minőségi izomtömeggé alakulnak, nem csak zsírrá, ami megterhelné az ízületeket, a mozgásszervi- és emésztőrendszert is. Ne feledje, az összes Yoggies táplálék teljesen természetes, amelyben érvényes az a szabály, hogy az Egészség az etetőtálban kezdődik®, és ebben rengeteg szeretet és mozgás van.

Hogyan állítsuk össze az étrendet a kölyökkutya számára, kortól és fajtamérettől függően?

Kölyökkutyáknak a Yoggies Active granulátum Barbarie kacsával és szarvashússal a leginkább alkalmas.

A Yoggies Active granulátum vagy minigranulátum 28,6% fehérjét és 12% állati eredetű zsírt tartalmaz – teljesen természes és csak valódi húsokból készül. Tökéletesen emészthetőek, elegendő természetes tápanyagot szolgáltatnak, nem tartalmaznak glutént, szóját vagy tartósítószereket, a probiotikumok jelenlétének köszönhetően megtisztítják az emésztőrendszert és erősítik a kölyökkutya immunrendszerét a parazitákkal, vírusokkal és hasmenéssel szemben.

Minden kölyökkutyát a kezdetekben napi ötször kellene etetni. Ezt követően, ahogy a kutya felnőtté válik, csökkentse az étkezések adagját napi kettőre.

A kölyökkutyáknak, ugyanúgy mint a felnőtt kutyáknak, sok friss vízre van szükségük.A Yoggies granulátumok “dehidratálással” (összetevők kiszárítása) készülnek, így a kutyának nagyobb lesz a folyadékigénye az etetés után. Nyers étellel való etetéskor viszont azonnal vízhez jut (pl a hús önmagában 70%-os víztartalommal rendelkezik). A kölyökkutyáknak elegendő időt és nyugalmat kell hagyni az étkezésre. Szoktassa hozzá őket az etetés időpontjaihoz. Amennyiben úgy látja, hogy a kutyus befejezte az étkezést, hagyja még a tálban a granulátumokat 20-30 percig, aztán vegye el a tálat. !!!FIGYELEM!!! Az el nem fogyasztott, meghagyott granulátumokat soha ne öntse vissza a csomagba. A granulátum már tartalmazhat nyálat vagy ivóvíz maradékot, amely a csomagban lévő száraz granulátumokat összevizezheti és ezáltal károsíthatja. Az el nem fogyasztott granulátumokat visszarakhatja a mérőpohárba és száraz, hűvös helyen eltárolhatja azokat, esetleg tárolóedénybe is rakhatja  és mégegyszer felhasználhatja őket.                                                                                   A kölyökkutya fogváltása idején a granulátumokat enyhén benedvesítheti langyos vízzel közvetlenül az etetés előtt, hogy ne fájjon a kutyának mikor harap. De ezt csak a fogváltás előtt tegye. Fogváltás után ismét szárazon adja a granulátumokat a kutyának, hogy ropogtatni tudja azokat. Ugyanis ez endorfinokat szabadít fel a szervezetben, ami a kutyának örömet okoz. !!!FIGYELEM!!! Soha ne öntse le forró vízzel vagy húslevessel stb a granulátumokat, mert ez elpusztíthatja a táplálékban lévő laktobacilusokat, a húsleves ráadásul még az ízét és illatát is megváltoztathatja a granulátumnak, ezzel összezavarhatja a kutya ízlelését. Előfordulhat aztán hogy a kutya a granulátumot elutasítja.

1 Tipp: A kölyökkutyák számára fontos az állati zsírellátás és az erős immunitás.Az élelmiszerek ezen fontos összetevőinek bevitele segíthet növelni a szervezet védekezőképességének minőségét. Ezért nagyon fontos az akár 4,5%-os zsírtartalmú kutya Joghurt, amely teljesen laktózmentes. A kutya és macska Joghurtokban lévő probiotikumok speciális keveréke pedig képes erősíteni az immunrendszert.

2 Tipp: A nagy és óriás fajtáktól származó kölyökkutyáknál fontos néhány alapszabályt betartanunk. Az egyik összefügg a fehérje, kálcuim és foszfor mennyiségével. Ha a kutya gyorsan felnő, úgy a mozgásszervi rendszere és a teljes csontszerkezete károsodhat. gyeljen arra a kiskutyánál, hogy az ízületek és csontok aránya optimálisan fejlődjön. Kálcium : foszfor 1,8-2 : 1 (a felnőtt kutyáknál ez az arány 1:1,2). Pont így fejlesztették ki a Yoggies Active granulátumokat, hogy ebben segítsenek.

3 Tipp: A nagyobb méretű kölyökkutya fajtáknál, pl. Labrador és annál nagyobb, néha genetikai okokból ( egyes fajták “túltenyésztés” miatt diszpláziában, súlygyarapodásra való hajlamban stb szenvednek) megjelenhet az igény a fehérje és zsír mennyiségének csökkentésére az étrendben. Ezért célszerű 6 hónapos kor körül a kölyökkutyáknál kicserélni kb egy hónapra a Yoggies Active-ot a Yoggies csirke és marhahúsra. Ezzel nemcsak gazdagítja kutyája étrendjét, de csökkenti a protein és zsír mennyiségét is. Ezzel biztosítja, hogy a kutyus nem fog túl gyorsan nőni. 

Az étrend összeállításakor a kortól és fajtától függően tartsa be az alábbi tanácsokat

Tanulmányozza saját kutyáját, hogyan emészti meg az ételt, milyen a terhelése, mennyi pihenésre van szüksége, esetleg nem szenved-e valamilyen allergiában, vagy nézze meg mi ízlik neki, milyen csemegék alkalmasak neki stb.

Ezek a felismerések azért fontosak, hogy ön ki tudja választani számukra a legjobb minőségű, egészéges és jól emészthető táplálékokat és étrend kiegészítőket. Kínálatunkban az összes termékünket azok energia értékével találja meg, többféle húsízben.

A legdiétásabb a Yoggies hipoallergén granulátum kecskehússal. Ez az idősebb vagy senior kutyák számára alkalmas, illetve azon kutyáknak akiknek problémáik vannak az emésztéssel, allergiásak, diétán vannak stb.

Hipoallergén és szintén diétásabb a Yoggies Bárány fehér hal hússal granulátum. Ez inkább idősebb kutyáknak, rosszabb emésztéssel, diétán lévő, de kevesebb aktivitással rendelkező felnőtt kutyáknak alkalmas.

Az “arany középút” a Csirke marhahússal granulátum. Ezek elsősorban kölyökutyáknak, normál aktivitású felnőtt kutyáknak és nagyobb aktivitású idősebb kutyáknak lettek kifejlesztve. Az összes hús, melyből a Yoggies granulátumok készülnek, Németországban, Svájcban és Hollandiában lévő gazdaságokból származik, ahol nincs szükség az állatok mesterséges vagy vegyszerekkel való etetésére a gyors növekedés eléréséhez. Lehet ezért is adják a mi csirkehúsos granulátumunkat főleg olyan kutyáknak, akik allergiásak a csirkehúsra, mindenfajta egyéb tünet nélkül.

A nagyon aktív kutyák és a kölyökkutyák számára fejlesztették ki a Yoggies Active granulátumokat Barbarie kacsa és szarvashússal. Ezek alkalmasak a kölyökkutyáknak, vemhes és szoptató szukáknak, valamint felnőtt kutyáknak nagyobb vagy nagyon magas aktivitással.

4 Tipp: Az étrendhez szintén hozzátartoznak a jutalomfalatok, ugyanúgy mint a étrendkiegésztők, pl. az ízületekre, vagy a különböző olajok, gyógynövények stb. A Yoggies-nál mindent vegyszerek és ízfokozók hozzáadása nélkül fejlesztettünk ki, és kínálatunkban már számos kiegészítőket és csemegéket is talál, hogy kutyáját egész nap kizárólag csak a Yoggies-zal etethesse.

Egy utolsó tipp: Amennyiben tanácsra lenne szüksége a kutya étrendjének összeállításához, készítettünk az ön számára egy TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSADÁST az info@SzarazBARF.hu email címen vagy a +36 20 626 3137-es telefonszámon.

A kutyám imádta az önök granulátumait, de mostanában egyre kevesebbet eszik

Ha kutyája egyre kevesebbet eszik vagy elutasítja a granulátumot, nem muszáj rögtön új márkát keresnie a számára. Ennek több oka is lehet mint gondolná.

A válogatós kutya, amelyiket megtanította a korábbiról a Yoggies granulátumra való áttérésre, a legtöbb esetben két-három hónap elteltével ez előfordulhat, még akkor is ha neki nagyon ízlenek az új granulátumok.

MEGOLDÁS: Hagyja a kutyát néhány napig csak az új granulátumokat enni naponta kétszer ugyanabban az időben, és ha 30 perc elteltével sem nyúl hozzájuk, vegye el tőle. Vigyázzon azonban, hogy ha ezután jutalomfalatokkal vagy egyéb csemegékkel “kényezteti” kutyáját, soha nem éri el, hogy “kisbarátunk” elgondolkozzon azon, vajon ez az “éhségsztrájk” vagy a gazdi “bolondját járatása” megéri-e neki hogy ne fogadja el az új granulátumot.

Ha tüzelő szukák vannak a környékén -ez szintén oka lehet annak, hogy a kutya kevesebbet eszik. A természet egy hatalmas boszorkány, mely csodákra képes ha szerelemről van szó.

MEGOLDÁS: Ha ez az állapot csak egy-két napig tart, nem kell megijednünk. Vannak olyan kutyák, akik sokkal tovább kibirják az éhezést, minthogy “ráugranának” a szukára. Ha csalogatóbbá akarja tenni az ételeket, használhatja a mi Yoggies szószainkat. Higgye el, hogy ezek komoly okok lehetnek, de ez az ön győzelme, hiszen miért ne akarna a kutya enni.

Nagyon meleg, fülledt idő van és az ön kutyája nem eszik? Ön el tudja képzelni, hogy megeszik egy kacsát knédlivel? A melegben sokkal fontosabb a kutya folyadékpótlása mint “étellel tömése”.

MEGOLDÁS: Ha a kutyának nincs különösebb problémája a táplálék felvétellel, úgy inkább a folyadék pótlására koncentráljon, esetleg adjon neki kisebb és diétásabb tápot. A nagy melegben kitűnően szolgál a hidegen sajtolt húsnélküli BARF+ köret Yoggies szószokkal. A folyadékpótláshoz adhat neki egy tálba vizet kis alkoholmentes (!) sörrel vagy Yoggies szósszal. 

Ha a kutya ténylegesen elutasítja az ételt…

minden egyértelmű ok és egészségügyi probléma nélkül, de ettől függetlenül ön továbbra is szeretné minőségi szempontok alapján és egészségesen, vegyszerek használata nélkül etetni a kutyusát, akkor erre is van megoldásunk.

Tanácsaink és megoldásaink a Yoggies tápokkal kapcsolatban mindig az ön rendelkezésére állnak. Hogyha hosszútávon Csirke marhahússal eteti kutyáját, váltson granulátumot, pl Bárányra fehér hal hússal. Van egy másik lehetősége is, a Yoggies szószok használatával vonzóbbá teheti az ételt, a granulátum mennyiségét pedig egy kevéssel csökkentse. Nemcsak a granulátum típusát, de a szószok típusát is megváltoztathatja. Ez nagy változatosságot biztosít a takarmányban. Hétvégenként akár a granulátumokat lecserélheti a Yoggies HÚS+ nyers ételre. A HÚS+ a BARF+ körettel együtt vonzóbb lehet a kutya és az ön számára is.

Láthatja, hogy számos oka lehet annak, ha a kutya elutasítja az ételt. Egy dolgot biztosra vehet.

Soha nem változtatjuk meg receptúráinkat, vagy bevált beszállítóinkat! Ha igy tennénk, akkor magunk ellen tennénk. Receptjeink kizárólag természetes ízen, illaton alapulnak, és azon a tényen, hogy nem használunk semmilyen ízfokozókat, vagy vegyszereket, “kötőanyagokat”. Csak természetes tulajdonsággal rendelkező nyersanyagokat, húszsírt, gyümölcsökből és zöldségekből származó vitaminokat stb. használunk. A gyártás során alkalmazott fizikai törvények pedig lehetővé teszik számunkra és kutyáink számára, hogy garantálni tudjuk a Yoggies természetből vett táplálékokhoz való hasonlóságát.

Fehér (fekete) szőrű kutyám van és félek, hogy elszíneződik a szőre

A Yoggies tápok esetében önnek nem kell félnie a szőrzet elszíneződésétől. Az esetek nagy többségében ez több okból is történhet, amelyek nem biztos hogy minden esetben összefüggnek egymással. Fő ok genetikai eredetű lehet, amelyek az életkor előrehaladtával nyilvánulnak meg. Valamint függhet az élelmiszer minőségétől is, és ezen két feltételezés között lehet összefüggés.

Hogy elkerülje kutyája szőrének elszíneződését, kísérje figyelemmel a vitaminok mennyiségét – különösen az “A” vitamin ( béta-karotin) mennyiségét a táplálékban. Ez a vitamin fontos, de nagy mennyiségben viszont káros. Sajnos ennek mesterséges változatát egyes takarmánygyártók felhasználják extrudált tápjaikban mint tartósítószert, és sajnos ezáltal a táplálékban az nagyobb mennyiségben van jelen, mint amire a kutyának szüksége lenne. Ez veszélyeztetheti az egészségét is, de mindenekelőtt összefügg a szőrzet elszíneződésével is. Pont ezért kell, hogy figyelemmel kísérje ennek mennyiségét a táplálékban. Általában a csomagolás hátoldalán a “Takarmány összetételben” ennek az értéknek szerepelnie kell. Az “A” vitamin elfogadott mennyisége nem haladhatja meg a 13.000-es egységet. Mi a Yoggies-nál mesterséges (vegyi) vitaminokat a táplálékba nem teszünk. Ezért ezek mennyisége nem haladja meg a fent említett határértéket, így önnek nem kell aggódnia kutyája szőrzetének elszíneződése miatt.

Mit jelent az “All Life Stages”

Az All Life Stages a fordítás szerint azt jelenti hogy: A kutyák minden korosztálya számára. Ugyanúgy mint a természetben is, a nyúl mindig zsákmányként szolgál a korosztályra való tekintet nélkül, a mi táplálékunk is ilyen, természethez közeli, vagyis egy táplálék a kutya minden korosztálya számára.

Ezért a természetnek és receptúránk kidolgozásának köszönhetően azt mondhatjuk, hogy a Yoggies takarmányok All Life Stages-ek, és a természetből származó táplálékok minőségéhez hasonlítanak.

Hány éves kortól lehet adni a kutyának a hidegen sajtolt granulátumokat és idősebb kutyák számára is alkalmasak?

Bármilyen kortól. A Yoggies hidegen sajtolt granulátumok a kutyák bármely fajtája és korosztálya számára adható. Az alapvető és fő összetevő mindig a nyers, szárított hús (semmilyen hús- vagy csontliszt stb). A granulátumok támogatják az emésztést és a bél perisztaltikus mozgását, így tisztítják az emésztőrendszert a parazitáktól is stb. Idősebb kutyáknál a gyomor és a bél perisztaltikájának helyreállítása kisebb problémát jelenthet. Az extrudált táplálék (ha a kutyát hosszú ideig táplálták ezzel) néha az egész bélrendszer “ellustulását” eredményezheti. Ezért az idősebb kutyáknál fontos arra összpontosítani, hogy az új, hidegen sajtolt tápra való átváltás hosszabb ideig tartson vagy többször (3-4 alkalommal naponta) adjon kutyájának enni. Néhány napon belül látnia kell az eredményt, mely a rendszeres és minőségi széklet formájában fog megmutatkozni. Ennek a módszernek köszönhetően a kutya emésztőrendszere elkezd tisztulni a korábbi, lerakódott táplálékoktól stb.

Milyen granulátumot válasszunk és fontos-e a táplálék választás a kutya kora, fajtája, aktivitása vagy esetleg egészségügyi problémái szempontjából?

A Yoggies hidegen sajtolt granulátumokat nemcsak a kiindulási nyersanyagok (elsősorban hús) használatának tekintetében különböznek másoktól, de pl. a fehérje és zsírtartalom szempontjából is. Ezért a kölyökkutyák és aktív felnőtt kutyák számára érdemes a Yoggies Active-ot választania, mely 28,6 % fehérjét és 12% zsírt tartalmaz. Közepes vagy magasabb aktivitású felnőtt kutya számára ajánlott a Csirke marhahússal vagy a Yoggies active. Az alacsonyabb aktivitású felnőtt kutyáknak vagy hízásra hajlamosabb kutyáknak pedig a Bárány fehér húsú hallal ajánlott, mely 24,5 % fehérjét és 8,5 % zsírt tartalmaz glutén és vegyszerek hozzáadása nélkül. Ez a választási lehetőség vonatkozik az egészségügyi vagy emésztési problémákkal küzdő kutyákra is.

A kutya fajtája szerint nem szükséges a külön granulátum választás. A fentiekben leírtak alapján elég csak aszerint dönteni, hogy a kutya aktív-e vagy inkább csak “kanapén heverésző” típus. Összpontosítson inkább a granulátumok méretének helyes kiválasztására. Emlékezzen rá, hogy a kutya kb. 5 kg-os súly felett a normál méretű granulátumot kellene hogy kapja és ne a MINIGRANULÁTUMOT. A granulátumok ropogtatásával fogai tisztulnak, és ez a ropogtatás endorfinokat (boldogság hormonokat) szabadít fel benne, ami táplálkozásból való örömet okoz neki.

Egészségügyi problémák esetén érdemes konzultálni állatorvosával, hogy melyik táp adható és melyik nem adható a kutyának. A Yoggies granulátumokban semmilyen szóját nem talál, vegyi anyagokat és glutént sem…Ezért a Yoggies granulátumok néhány egészségügyi probléma esetén is alkalmazhatók.

Mit csináljak, ha a kutyám egybe nyeli le az ételt? Ez árthat az egészségének?

A rágás nélküli falás sok kutyatartónak problémát jelent. Ez igazi problémát a különösen nagy, vagy óriás testű kutyák esetében jelenthet a gyomorcsavarodás kockázata miatt. A hidegen sajtolt Yoggies granulátumok ezt a veszélyt nagymértékben csökkentik, mivel a gyomorban néhány percen belül feloldódnak, nem duzzadnak meg – szemben néhány extrudált granulátummal, melyek sokáig egyben maradnak és megduzzadnak a kutya gyomrában.

A rágás nélküli falásnak több oka is lehet. Származhat ez a falkából is, ahol a többi kölyökkutya között át kellett törnie hogy az ételhez jusson, vagy (pl. a menhelyen stb.) meg kellett “kűzdenie” az ételért. Lehetséges az is hogy önnél nincs ideje vagy nem érzi magát nyugodtan, esetleg rögtön elveszi tőle a tálat, amint felemeli a fejét (engedje hogy igyon és adjon neki kb 10-15 percet).

Próbáljon elgondolkozni rajta, és olyan megoldást találni rá, mint pl a következők:

 • hogyha Csirke marhahússal eteti kutyáját, próbáljon neki adni “Yoggies fitkockát”. Ennek nagyon hasonló az íze és az illata mint ezeknek a granulátumoknak. Ez szintén arra készteti őt, hogy ropogtasson. A rágással tehát egyesül a granulátum valamint a fitkocka íze és illata…
 • vegyen neki falásgátló tálat.   
 • adjon neki időt és nyugalmat az evésre. Ne vegye el tőle rögtön a tálat, amint felemeli a fejét.
 • amennyiben több kutyája van otthon és egy időben egy helyen eteti őket, próbálja ki, hogy különböző helyeken adja nekik az ételt. Az irigység az állatvilágban is működik.

Ha a kutya továbbra is fal, a Yoggies granulátumok esetében nem kell annyira félnie, mintha extrudált granulátumot használna. A hidegen sajtolt granulátumok ugyanis nem duzzadnak meg a gyomorban, így nem áll fenn a gyomorcsavarodás kockázata, ami különösen a nagy és óriás fajtájú kutyákra nézve lehet veszélyes.

Hogy térjünk és szoktassuk át a kutyát a Yoggies granulátumra?

Fontos az, hogy B.A.R.F.-ról, főtt táplálékról vagy extrudált granulátumokról szeretne áttérni. Az első két esetben nem kell aggódnia az átmenet miatt, mert a gyomor PH értéke nem változik meg nyers vagy főtt ételek bevitele után a Yoggies granulátumra váltáskor.

Ha extrudált granulátumokról tér át, az állatorvosi ajánlások általában azt mondják, hogy az első egy-két napon a táplálék ¼-ed részét az új, míg ¾-ed részét a régi granulátumok képezzék. A következő egy-két napban ezt  ½ -½ arányra változtassa, amíg kb. 4-5 nap után a kutyus már teljes mértékben az új Yoggies granulátumot kapja. 

Tapasztalataink: Az esetek túlnyomó többségében vevőink körében az történik, hogy a kutya már az első adagkor “kiszedi” a Yoggies granulátumot és a régit otthagyja (mi a Yoggies-nál ezt úgy hívjuk hogy a kutya “szemezget”). Abban a pillanatban, amikor észreveszi hogy a kutya “szemezget” ne féljen a következő adagot már csak kizárólag Yoggies granulátumból adni neki.

Mi az ideális tápadat a Yoggies granulátumból?

Összeállítottunk egy nagyon részletes tápadag kalkulátort, amelybe megpróbáltuk a lehető legtöbb variációt beletenni, beleértve a kutya állapotát és aktivitási szintjét is. Így kombinálhatja pl hogy a kutya ivartalanított-e vagy sem, milyen fajtába tartozik (kicsi, közepes vagy nagyméretű…), milyen a terhelése, állapota (szükséges-e, hogy fogyjon, közepes vagy magas az aktivitása, kölyökkutyáról van-e szó vagy éppen szoptató szuka stb.) mennyi a testsúlya vagy milyen testsúlyt szeretne elérni (túlsúlyos kutyák esetén).

Ezen paraméterek kiválasztása után a kalkulátor egy ajánlott tápadagot kínál, és egy tippet is ad a megfelelő granulátum kiválasztásához és a kutya táplálásához.

Milyen egészségügyi előnyökkel járnak a hidegen sajtolt granulátumok és az egészséges etetés a kutya számára.

A Yoggies táplálékok visszaadják kutyájának a természetből vett étel minőségét, ízét és illatát. Ezért fontos felismerni, hogy kutyája elsősorban húsevő. A Yoggies hidegen sajtolt granulátum az egyike azon kevés granulátumoknak a piacon, amelyek valódi és lassan szárított nyers húsból és minőségi szénhidrátból – mint energiaforrás – lettek előállítva. A hagyományos extrudált granulátumokkal ellentétben, amelyeket még mesterségesen kell tartósítani és kémiai ízfokozókat adni, a mi hidegen sajtolt granulátumaink megőrzik a nyersanyagok tápértékét. Ennek köszönhetően utánozzák a kutyák természetből vett zsákmányát, melyek egészségesebbek, könnyebben emészthetőek a számukra. A mi granulátumainkkal való táplálás hosszútávon képes visszafordítani jó néhány egészségügyi problémát, mint pl. a hasmenéses megbetegedések, különböző allergiás reakciók, vagy az emésztőrendszer komoly megbetegedése.

A hidegen sajtolt granulátumokat úgy állították elő, hogy a kutya elegendő, magas minőségű tápanyaghoz jusson a legjobb alapanyagokból. Ennek érdekében a nyersanyagokat durvára őrlik, egyéb élelmiszer összetevőket adnak hozzájuk (mint pl. őrölt kovaföld, vagy emészthető föld) hogy azok a legkönnyebben emészthetőek legyenek, támogassák a bélrendszer perisztaltikáját, hogy a belekben a meg nem emésztett táplálék ne rakódjon le, ami a kutya öregedésével kedvezőtlenül hathat az emésztésére vagy az emésztőrendszer súlyos megbetegedését okozhatja.

A legnagyobb különbséget a hidegen sajtolt és extrudált granulátumok között a felhasznált alapanyagok minőségében és a gyártási eljárásokban keresse, ahol a hidegen sajtolt granulátumok nem tartalmaznak semmilyen vegyszert, gabonát vagy szóját, vagy a tárolásuk és lejárati idejüket is összevetheti. A mi granulátumaink eltarthatósági ideje 8 hónap, mert nem használunk semmilyen tartósítószert, szemben az extrudált granulátumokkal, ahol a tartósítószerek jelenléte miatt ezen “halott” ételek lejárati ideje néhány év. Ezért ne feledjük, hogy az “Egészség az tálban etetőtálban kezdődik®”

Ha a kutya meghagyja a granulátumot, mit csináljak a maradékkal?

Az el nem fogyasztott, meghagyott granulátumokat soha ne öntse vissza a csomagba. A granulátum már tartalmazhat nyálat vagy ivóvíz maradékot, amely a csomagban lévő száraz granulátumokat összevizezheti és ezáltal károsíthatja. A meghagyott granulátumokat nem muszáj rögtön kidobnia. Elég csak kivennie azokat, amelyek a legjobban el vannak ázva (azokat kidobhatja) és a többit pedig visszaöntheti pl. a mérőedénybe, amelyet aztán száraz, hűvös helyen eltárolhat, hogy arra ne jöjjenek pl. a legyek. Rakhatja őket a granulátumok hordóiban található mérőedénybe is majd újra felhasználhatja őket.

A kutyám többet eszik a hidegen sajtolt granulátummal való etetés során

A hidegen sajtolt granulátumokat a nyersanyagok “dehidratálásával” készítik. Vagyis lassú szárítással és víz elpárologtatásával, hogy a táp megtartsa az alapanyagok összes tápértékét, de a víz elpárologjon belőlük. Ez néha azt eredményezheti, hogy a kutya többet iszik, különösen a nyersről a száraz tápra való áttérés során.

A kutya ivással kapcsolatos rendszere aztán rövid időn belül beáll. Ne feledje, hogy a kutyák néha nagyon keveset isznak. Ez a jelenség, hogy a granulátumok használata során többet iszik, még hasznos is. Nemcsak azért, mert a víz segít az emésztésben, és a bél perisztaltikájában, valamint a székletürítésben, de a veséből és a májból származó káros anyagokat is kihajtja a kutya szervezetéből. Egyszerűen fogalmazva – a víz élet.

Mit tegyek ha a kutya keveset eszik vagy elutasítja a granulátumot?

Ha kutyája kevesebbet eszik vagy elutasítja a granulátumot, nem muszáj rögtön új márkát keresnie a számára. Ennek több oka is lehet mint gondolná.

A válogatós kutya, amelyiket megtanította a korábbiról a Yoggies granulátumra való áttérésre, a legtöbb esetben két-három hónap elteltével ez előfordulhat, még akkor is ha neki nagyon ízlenek az új granulátumok.

MEGOLDÁS: Hagyja a kutyát néhány napig csak az új granulátumokat enni naponta kétszer ugyanabban az időben, és ha 30 perc elteltével sem nyúl hozzájuk, vegye el tőle. Vigyázzon azonban, hogy ha ezután jutalomfalatokkal vagy egyéb csemegékkel “kényezteti” kutyáját, soha nem éri el, hogy “kisbarátunk” elgondolkozzon azon, vajon ez az “éhségsztrájk” vagy a gazdi “bolondját járatása” megéri-e neki hogy ne fogadja el az új granulátumot.

Ha tüzelő szukák vannak a környékén -ez szintén oka lehet annak, hogy a kutya kevesebbet eszik. A természet egy hatalmas boszorkány, mely csodákra képes ha szerelemről van szó.

MEGOLDÁS: Ha ez az állapot csak egy-két napig tart, nem kell megijednünk. Vannak olyan kutyák, akik sokkal tovább kibirják az éhezést, minthogy “ráugranának” a szukára. Ha csalogatóbbá akarja tenni az ételeket, használhatja a mi Yoggies szószainkat. Higgye el, hogy ezek komoly okok lehetnek, de ez az ön győzelme, hiszen miért ne akarna a kutya enni.

Nagyon meleg, fülledt idő van és az ön kutyája nem eszik? Ön el tudja képzelni, hogy megeszik egy kacsát knédlivel? A melegben sokkal fontosabb a kutya folyadékpótlása mint “étellel tömése”.

MEGOLDÁS: Ha a kutyának nincs különösebb problémája a táplálék felvétellel, úgy inkább a folyadék pótlására koncentráljon, esetleg adjon neki kisebb és diétásabb tápot. A nagy melegben kitűnően szolgál a hidegen sajtolt húsnélküli BARF+ köret Yoggies szószokkal. A folyadékpótláshoz adhat neki egy tálba vizet kis alkoholmentes (!) sörrel vagy Yoggies szósszal. 

Ha a kutya ténylegesen elutasítja az ételt…

…minden egyértelmű ok és egészségügyi probléma nélkül, de ettől függetlenül ön továbbra is szeretné minőségi szempontok alapján és egészségesen, vegyszerek használata nélkül etetni a kutyusát, akkor erre is van megoldásunk.

Tanácsaink és megoldásaink a Yoggies tápokkal kapcsolatban mindig az ön rendelkezésére állnak. Hogyha hosszútávon Csirke marhahússal eteti kutyáját, váltson granulátumot, pl Bárányra fehér hal hússal. Van egy másik lehetősége is, a Yoggies szószok használatával vonzóbbá teheti az ételt, a granulátum mennyiségét pedig egy kevéssel csökkentse. Nemcsak a granulátum típusát, de a szószok típusát is megváltoztathatja. Ez nagy változatosságot biztosít a takarmányban. Hétvégenként akár a granulátumokat lecserélheti a Yoggies HÚS+ nyers ételre. A HÚS+ a BARF+ körettel együtt vonzóbb lehet a kutya és az ön számára is.

Láthatja, hogy számos oka lehet annak, ha a kutya elutasítja az ételt. Egy dolgot biztosra vehet.

Soha nem változtatjuk meg receptúráinkat, vagy bevált beszállítóinkat! Ha igy tennénk, akkor magunk ellen tennénk. Receptjeink kizárólag természetes ízen, illaton alapulnak, és azon a tényen, hogy nem használunk semmilyen ízfokozókat, vagy vegyszereket, “kötőanyagokat”. Csak természetes tulajdonsággal rendelkező nyersanyagokat, húszsírt, gyümölcsökből és zöldségekből származó vitaminokat stb. használunk. A gyártás során alkalmazott fizikai törvények pedig lehetővé teszik számunkra és kutyáink számára, hogy garantálni tudjuk a Yoggies természetből vett táplálékokhoz való hasonlóságát.

Hogyan válasszam ki a megfelelő méretű granulátumot a kutyám számára?

Hogy a kutya ne faljon, hanem élvezze az ételt…

… érdemes őt megtanítani, hogy az evés mindig nyugodtan kell hogy történjen, csendes helyen és megfelelő időt hagyva arra.

A granulátumok méretet elsősorban a kutya fajtaméretétől függően válassza ki…

…méghozzá úgy, hogy felnőtt kutya kb. 5 kg-os testsúlyig MINIGRANULÁTUMOT kellene hogy kapjon, és 5 kg-os testsúly felett pedig normál méretű granulátumot.

Idősebb kutyák számára a granulátumot a fogazatuk állapota szerint válassza ki…

…Amennyiben kutyája fitt, a fenti szabály érvényes – válassza a granulátumot a kutya mérete és súlya alapján.

Tipp: Tudta, hogy a granulátumok ropogtatása “endorfinokat” -boldogság hormonokat szabadít fel? Ezért kellene kutyáját megtanítania rendesen megrágni a Yoggies kemény szemcséjű granulátumait, és ne egyből befalni azokat. A Yoggies granulátumok ropogtatása jótékony hatással van a fogkő eltávolítására és a szájszag mellőzésére.

Hogyan etessük a Yorkshire terriert és a kistestű kutyákat?

A Yorkshire terrier, Brabancon, Prágai rattler, Német spicc, Cavalier King Charles Spániel, Törpe Schnauzer, Bolognese, Corgi és egyéb hasonló kutyafajták a kistestűek csoportjába tartoznak

Az ő etetésüket néhány alapszabályhoz kell igazítanunk. Az első a granulátum mérete. Ha a Yoggies hidegen sajtolt granulátumot választja, minden húsos variációnak van “NORMÁL” és “MINI” mérete. A granulátum méretének kiválasztásához a fő útmutató a kutya súlya. Ha ez meghaladja az 5 kg-ot, akkor “NORMÁL” méretű granulátumot kell kapnia. Azonban sehol nincs megadva, hogy kisebb kutya ne tudna megbírkózni a “NORMÁL” méretű granulátumokkal is.

Hogyan válasszuk ki a húsok variációit?

Ha a Yoggies granulátumokat választjuk kölyökkutyánk számára, kezdetektől a Csirke marhahússal-t ajánljuk. Ennek fehérje és zsírtartalma alacsonyabb mint a Yoggies Active granulátumoknak. Ezek a kisebb fajta kutyák etetéséhez bőségesen elegendőek, és önnek nem kell félnie az esetleges hasmenéstől, amely az ételben lévő magasabb fehérje és zsírtartalom miatt alakulhat ki. Ehhez csemegeként ajánljuk a joghurtokat kutyák számára.

Amikor granulátumokat választ kistestű felnőtt kutyák számára, elsősorban a kutya aktivitását kell szem előtt tartani. Ha nem fut vele “canicrosst”, akkor a Csirke marhahússal bőségesen elegendő, vagy méginkább a BÁRÁNY FEHÉR HÚSÚ HALLAL.

Kistestű idősebb kutyák számára a YOGGIES BÁRÁNY FEHÉR HÚSÚ HALLAL-t ajánljuk, vagy még ennél is diétásabb, az állatorvosok által is javasolt diétához a YOGGIES GRANULÁTUM KECSKE HÚSSAL.

Tipp: Hogyha kistestű kutyának YOGGIES ACTIVE-ot vásárol, ne feledje, hogy ezek már “felturbózottak” és a kistestű kutyának nincs szüksége annyi természetes zsírra és fehérjére. Ezért jobb, ha az ajánlott takarmányadagot kb. 10-15%-kal csökkenti, hogy a kutya ne kapjon hasmenést a zsírfelesleg miatt.

Hogyan etessük a Labradort és a közepes testméretű kutyákat?

A Labrador retriever, Weimaraner, Magyar vizsla, Német juhász, Border collie, Golden retriever és az ehhez hasonló kutyák a közepes testméretű kutyák csoportjába tartoznak.

Az ő etetésük nem igényes, de mégis néhány alapszabályhoz kell igazítanunk. Általában a “NORMÁL” méretű granulátumot adjuk nekik. Ha a kölyökkutya 5 kg-os testsúly alatt van, akkor kaphat “MINI” granulátumot. 5 kg-os súly felett “NORMÁL” méretű granulátumok kellene, hogy kapjon. Sehol nincs azonban meghatározva, hogy pl. nagyobb vagy idősebb kutyák problémás fogazattal ne kaphatnának “MINI” granulátumot.

Hogyan válasszuk ki a húsok variációit?

Közepes méretű kölyökkutyáknak a Yoggies granulátumok közül már a kezdetektől a YOGGIES ACTIVE-ot ajánljuk KACSA ÉS SZARVASHÚSSAL. Ez az összes szükséges tápanyagot megfelelő egyensúlyban tartalmazza a kutya egészséges fejlődéséhez és növekedéséhez. Kb. 5-7 hónapos kortól 10 hónapos korig ajánlatos áttérni a YOGGIES CSIRKE MARHAHÚSSAL granulátumra. Ezzel egy kicsit csökkentheti a fehérje és a zsír mennyiségét, amire a kutyának már annyira nincs szüksége, a kutya tehát természetes tempóban fog növekedni. Így az ízületek és a csont vázának növekedése “lelassul” és a kutya nem fog feleslegesen gyorsan nőni. Ehhez az etetési módhoz ajánljuk a Joghurtokat kutyák számára snack-ként. Amint a kutya eléri a 10 hónapos kort, már etetheti úgy mint egy felnőtt kutyát, a napi aktivitásának, fizikai állapotának és igényeinek függvényében.

Amikor középméretű felnőtt kutya számára választ granulátumot, elsősorban a kutya aktivitására koncentráljon. Ha nem fut vele “canicrosst”, akkor a CSIRKE MARHAHÚSSAL bőségesen elegendő, vagy méginkább a BÁRÁNY FEHÉR HÚSÚ HALLAL ha kutyája inkább csak “kanapén heverésző” típus. Ezzel szemben, ha a kutyának nagy az aktivitása, válassza a YOGGIES ACTIVE-ot.

Közepes testméretű idősebb kutyák számára a YOGGIES BÁRÁNYT FEHÉR HÚSÚ HALLAL ajánljuk, vagy még diétásabb akár, amely az állatorovosok által felírt diétakor is javasolt – YOGGIES GRANULÁTUM KECSKE HÚSSAL.

Tipp: Tudta, hogy a granulátumok ropogtatása “endorfinokat” -boldogság hormonokat szabadít fel? Ezért kellene kutyáját megtanítania rendesen megrágni a Yoggies kemény szemcséjű granulátumait, és ne egyből befalni azokat. A Yoggies granulátumok ropogtatása jótékony hatással van a fogkő eltávolítására és a szájszag mellőzésére.

Hogyan etessük a nagy és óriásméretű kutyákat?

A Német dog, Moszkvai őrkutya, Anatóliai juhászkutya, Kangal dog és egyéb hasonló kutyák a nagy és óriás kutyafajták csoportjába tartoznak. 

Az ő etetésük nem igényes, de mégis néhány alapszabályhoz kell igazítanunk. Általában a “NORMÁL” méretű granulátumot adjuk nekik. Ha a kölyökkutya 5 kg-os testsúly alatt van, akkor kaphat “MINI” granulátumot. 5 kg-os súly felett “NORMÁL” méretű granulátumok kellene, hogy kapjon – kezdetben kicsit be is nedvesíthetjük őket. Sehol nincs azonban meghatározva, hogy pl. nagyobb vagy idősebb kutyák problémás fogazattal ne kaphatnának “MINI” granulátumot.

Hogyan válasszuk ki a húsok variációit?

A kölyökkutyáknak a Yoggies granulátumok közül már a kezdetektől a YOGGIES ACTIVE-ot ajánljuk KACSA ÉS SZARVASHÚSSAL. Ez az összes szükséges tápanyagot megfelelő egyensúlyban tartalmazza a kutya egészséges fejlődéséhez és növekedéséhez. Kb. 5 hónapos kortól 9 hónapos korig ajánlatos áttérni a YOGGIES CSIRKE MARHAHÚSSAL granulátumra. Ezzel egy kicsit csökkentheti a fehérje és a zsír mennyiségét, amire a kutyának már annyira nincs szüksége, a kutya tehát természetes tempóban fog növekedni. Így az ízületek és a csont vázának növekedése “lelassul” és a kutya nem fog feleslegesen gyorsan nőni. Ehhez az etetési módhoz ajánljuk a Joghurtokat kutyák számára snack-ként. Amint a kutya eléri a 10 hónapos kort, már etetheti úgy mint egy felnőtt kutyát, a napi aktivitásának, fizikai állapotának és igényeinek függvényében.

Amikor középméretű felnőtt kutya számára választ granulátumot, elsősorban a kutya aktivitására koncentráljon. Ha nem fut vele “canicrosst”, akkor a CSIRKE MARHAHÚSSAL bőségesen elegendő, vagy méginkább a BÁRÁNY FEHÉR HÚSÚ HALLAL ha kutyája inkább csak “kanapén heverésző” típus. Ezzel szemben, ha a kutyának nagy az aktivitása, válassza a YOGGIES ACTIVE-ot.

Közepes testméretű idősebb kutyák számára a YOGGIES BÁRÁNYT FEHÉR HÚSÚ HALLAL ajánljuk, vagy még diétásabb akár, amely az állatorvosok által felírt diétakor is javasolt – YOGGIES GRANULÁTUM KECSKE HÚSSAL.

Tipp: Tudta, hogy a granulátumok ropogtatása “endorfinokat” -boldogság hormonokat szabadít fel? Ezért kellene kutyáját megtanítania rendesen megrágni a Yoggies kemény szemcséjű granulátumait, és ne egyből befalni azokat. A Yoggies granulátumok ropogtatása jótékony hatással van a fogkő eltávolítására és a szájszag mellőzésére.

A kutyám néha “visszahányja” az ételt. Mit csináljak?

Amikor az etetés után visszahányja az ételt…

A hidegen sajtolt granulátumokat magas minőségű alapanyagok dehidratálásával (kiszárítás) állítják elő. Étkezés után, különösen ha a kutya hozzászokott a Yoggies granulátumokhoz, nagyobb lehet a folyadékigénye. Ezért jobb, ha először csak annyi mennyiségű vizet teszünk a tálba, amennyi az első ivásra elegendő, aztán várjunk egy keveset majd töltsük újra a tálat. Ezzel megakadályozzuk, hogy a kutya “túligya” magát és megteljen a gyomra, amely a gyomornedv kihányásához vezethet. Mindenesetre a kutya gyomra megszokja ezt a fajta etetési módszert és a hányás is elmúlik aztán. Legyünk türelemmel a kutyus iránt és állítsuk be folyadékszükségletét.

Tipp: Kutyánk egészséges táplálására való áttéréssel önöknek is, mint kutyatartóknak változtatniuk kellene néhány rossz szokáson a kutya etetését illetően. Például ne adjon a kutyának semmilyen embereknek szánt csemegét, vagy piskótákat (ezek cukrot tartalmaznak, amelyek cukorbetegséget és szürkehályogot okozhatnak). Kerülje az úgy nevezett rágható bivalybőrt és az egyéb más káros “csemegéke”, amelyek tele vannak vegyi anyagokkal, beleértve a szabadon árusított füstölt sertésfület stb. Még a legjobb minőségűnek tűnő sonkák is károsak lehetnek a kutyák számára. Ebéd maradékát se adja neki soha! 

Amikor pl REGGEL, AZ ETETÉS ELŐTT hányja vissza az ételt

Nemcsak több kutyatartó tapasztalata alapján, akiknek érzékenyebb kutyájuk van, de Dr. Markéta Rázgová, állatorvos – a kutna horai ANIMAL állatklinika rendelőjének orvosa – véleménye alapján is a következőket tanácsoljuk: a kutya szervezete képes hozzászokni az etetés bizonyos módjához és idejéhez. Dr. Rázgová azt állítja, hogy “Általában olyan kutyáknál találkozom a reggeli hányással, akik nem bírják, hogy olyan sokáig ne egyenek. Minden granulátumot más és más idő alatt emészt meg a kutya. A hidegen sajtolt granulátumok könnyen és jól emészthetőek. Ezért bizonyos esetekben az emésztőrendszer megtanulja előkészíteni az emésztőnedvet és annak mennyiségét, meghatározott időpontokban. Ha a kutya nem kap időben enni, vagy előbb kapott enni este, mint általában, az emésztőnedv termelés feleslegesen magas lesz… Az emésztés már reggel elkezdődik és ha nincs mit megemészteni, akkor a gyomornedv “kijöhet”. Elég ehhez ha csak este, később vagy ahogy a kutyatartók megszokták reggel, minél hamarabb kap enni. Tehát napi egyszeri etetésnél a reggeli hányás jelensége egyáltalán nem lep meg, hiszen a napi egy etetés a gyomornak is nagyobb megterhelést jelenthet.”

Mi a Yoggies-nál ezért azt javasoljuk, hogy ossza fel két részre a táplálékot naponta a felnőtt kutyáknál, a kölyökkutyáknál pedig 5-ször naponta.

Tipp: Ha “vonzóbbá” akarja tenni a táplálékot kutyája számára, vagy egy picit benedvesíteni azt, használhatja a Yoggies szószokat kutyáknak, ezzel felgyorsíthatja a étkezéshez szoktatás folyamatát, illetve az étel könnyebb bevitelét, anélkül hogy a kutya a száraz táplálék után “csuklana” stb.

Hogyan emészti meg a kutya a laktózt és nem lesz problémája a kutya joghurttal?

Sem a kutya, sem a macska nem tudja a laktózt megemészteni

Ez hasmenést vagy puffadást válthat ki náluk. Ez főleg a kölyökkutyákra és kiscicákra vonatkozik. Van amelyikük ezzel jobban megbirkózik, van amelyik rosszabbul. Ezért kell kerülni a laktózzal való érintkezést nemcsak kölyökkutyáknál és kiscicáknál, de a felnőtt és idősebb kutyák esetében is, ez utóbbiak emésztőrendszere már sokkal érzékenyebb a külső behatásokra mint a felnőtt kutyáké.

A kutya Joghurtok NEM TARTALMAZNAK LAKTÓZT

Teljesen természetes úton eltávolítottuk, “lebontottuk” (a laktóz enzimatikus hasításának köszönhetően) a laktózt a Yoggies Joghurtból.

Ön is nyugodtan megkóstolhatja őket – igen. A kutyák Joghurtjait élelmiszerek minőségében állítják elő a gazdaságok zsíros tejéből. Ha szereti a joghurtokat (emberek számára), próbálja ki a Yoggies Joghurtot is. Minden bizonnyal még édesebbnek és talán még jobb ízűnek fognak tűnni. Ennek oka, hogy a laktóz lebomlik bennük.

A kutya egészsége, étrendje, emésztése és az állatorvos

A Yoggies granulátumra való átváltás után a kutya székletének mennyisége nagyobb és sűrűbb a székletürítése. Ez normális?

Ha rögtön a váltás után kutyájának rendszeres és nagyobb mennyiségű lesz a széklete, akkor ennek a ténynek csak ÖRÜLHET. Később ez visszaáll majd a korábbira, de ha kezdetben ezeket tapasztalja, akkor ez arra utal, hogy a test és a belek tisztulnak a korábban lerakódott ételmaradékoktól. Ezek többek között vírusok, baktériumok, paraziták táptalajai is lehetnek, illetve rothadási folyamatok és a felfúvódás (bélgázosság) okozói. Éppen ezért legyen boldog, amikor a kutyus ezektől megszabadul és “megtisztul”.

A Yoggies granulátumok úgy készülnek, hogy az alapanyagokat durvára őrlik. Ezek már önmagukban támogatják a gyomor és a bél perisztaltikáját. Ezenkívül tartalmaznak őrölt kovaföldet is (finomra őrölt szilícium-dioxid), amely többek között úgy funkcionál a belekben mint egy “kefe”, ami tisztítja a bélfalat, valamint eltávolítja az ételekből keletkezett lerakódásokat és a parazitákat is.

Mindezek nagyon fontosak a tiszta emésztőrendszer szempontjából. Így ne lepődjön meg, hogyha még a Yoggies granulátumok hosszútávú használata során is előfordulhat a nagyobb mennyiségű és gyakoribb székletürítés. Az emésztőrendszer megfelelő működésének köszönhetően a bél perisztaltikája is jobban működik, az ételek könnyebben emésztődnek, az allergia és a hasmenéses megbetegedések megelőzhetővé válnak. A kutya kevesebbet “szellent”, egészségi szempontból hosszútávon a gyakori székletürítés csak előnnyel járhat és megelőzője lehet a különböző gyulladásos és daganatos megbetegedéseknek.

Ha egészségesen etetem a kutyámat, megelőzhetőek az egészségügyi problémák, az allergia, és egyéb rákos megbetegedések?

Bizonyított tény, hogy az egészségesen táplált kutya kevésbé szenved allergiától, hasmenéstől és egyéb különböző betegségektől. Az egészséges táplálásnak köszönhetően számos betegség elkerülhető, amelyek súlyosak is lehetnek.

Ha változatosan, jó minőségű fehérjékkel, zsírokkal , természetes vitaminokkal – főleg probiotikumokkal és prebiotikumokkal – eteti kutyáját, sokkal egészségesebb és életerősebb lesz, nem fog emésztési stb. problémáktól szenvedni.

Az olyan súlyos megbetegedések, mint pl. a rák, lehetnek genetikai eredetűek, de a leggyakrabban a nem megfelelő táplálásban kell az okokat keresnünk. Ezért mi, a Yoggies-nál kizárólag minőségi alapanyagokból fejlesztjük és állítjuk elő termékeinket, amelyeket lassan szárítjuk majd sajtoljuk, hogy azok megőrizzék természetes és eredeti tápértékeiket, és hogy a táplálék a kutya számára a legtermészetesebb legyen. Ezért tartalmaznak a mi granulátumaink természetes vitaminokat (semmilyen mesterségeset), a felhasznált alapanyagok természetes illatát és ízét (semmilyen ízfokozó vagy tartósítószer), és mint egyetlen ilyenfajta táplálékként probiotikus kultúrákat is az immunrendszer és az egészség támogatására.

A kutyatartók tapasztalataik és történeteik alapján bizonyított, hogy a Yoggies táplálékkal etetett kutyák sokkal egészségesebbek. A korábban allergiában szenvedő kutyák ma, a Yoggies tápokkal való etetés során már nem szenvednek allergiától, vagy a három éve nem féregtelenített kutya még mindig parazitáktól mentes, valamint azok a kutyák, akik bármiféle emésztőszervi betegségekben szenvedtek, pl. visszatérő hasmenéssel, azok ma már tünetmentesek. Ezért a Yoggies-nál az Egészség az etetőtálban kezdődik®.

Mi az a gyomorcsavarodás és miért veszélyes a kutyákra nézve, mik a tünetei és hogyan előzhető meg?

Forrás – Wikipedia: A gyomorcsavarodás a kutyák második leggyakoribb halálozási oka a rák után. Ez a betegség főleg az idősebb (kb 5 éves kortól), közepes-, nagy méretű, mély mellkasú, ernyedt szövetekkel rendelkező kutyákat érinti. A gyomor csavarodása vagy úgynevezett átfordulása szorosan összefügg az etetéssel. A naponta csak egyszer táplált kutyáknál sokkal nagyobb az előfordulása mint a napi két vagy több adagokban etetett kutyáknál. Az ételek változatossága is szerepet játszik. Írszettereken végzett vizsgálatok kimutatták, hogy azoknál a kutyáknál, akik csak egyféle ételt kapnak, nagyobb a gyomorcsavarodás kialakulásának esélye, mint azoknál a kutyáknál, akik különböző típusú ételeket kapnak. A gyomorcsavarodás oka lehet még az extrudált granulátumokkal való etetés is, ahol a megduzzadó granulátum megnöveli a gyomor térfogatát.

Amennyiben gyomorcsavarodásra utaló jeleket észlel, úgy haladéktalanul keresse fel állatorvosát, aki előkészíti a kutyát a műtétre. Ez azonban nem mindig lehetséges a kutya állapota miatt és sajnos a kutya belehalhat. A halálozás nagyon magas. A kutyák körülbelül fele előbb elpusztul, mint amíg kigyógyítanák őket, és majdnem egy negyedük meghal a diagnózis felállítását követő hét napon belül. A statisztikák szerint az esetek 60%-a éjszaka történik.

Ez a probléma különösen a Német dogokat (Dán dog) érinti. Nagy valószínűséggel több mint a felük a gyomorcsavarodás áldozatául esik és csaknem egynegyedük nem éli túl. A genetikai hajlamoknak is nagy szerepük van. Azok a kutyákat akik gyomorcsavarodáson estek túl nem szabad tenyészteni, illetve azokat sem akik szülei is érintettek.

A gyomorcsavarodás pontos okát még máig sem sikerült tisztázni. Úgy gondolják befolyással lehet rá a gyomor kitágulása a nagy mennyiségű étel bevitele miatt, valamint a szövetek gyengülése idős korban, a gyomorban lévő gázok képződése vagy az evés utáni túlzott mozgás, mely gyomorrázkódást eredményez.

A gyomorcsavarodás tipikus tünete a hányás, amellyel a gyomor tartalma nem ürül ki. A kutya általában csak kis mennyiségű folyékony slejmet hány. Kezdetben a kutyák nyugtalanok, később kedvetlenné válnak. A véráram ugyanis nem működik együtt a testtel. A gyomor csavarodása következtében a nagy vérerek és a lép megfordul így a vérkeringés túlterhelődik. Gyakran előfordulhat szívritmuszavar is ezáltal.

Hogyan etessem a kutyát, ha azt szeretném, hogy fogyjon?

Az elhízás egyre gyakoribb és veszélyesebb jelenség a kutyáknál

Cukorbetegség, szürkehályog, ízületi problémák, diszplázia, emésztési zavarok, hasmenés és rövidebb élettartam. Ez csak néhány dolog a sok közül, amiket az elhízás hoz magával. Ezekre akkor kell gondolnia, amikor kutyáját különböző piskótákkal, sonkákkal eteti vagy feleslegesen túleteti.

Ha azt szeretné, hogy kutyája fogyjon, van néhány egyszerű és “ízletes” megoldásunk erre vonatkozóan. Az első először is csak jó tanács. Le kell mérnie a tápadagot. Használjon diétásabb tápot, mint a Yoggies granulátum bárány és fehér hal hússal. A tápadag beállításához használja a tápadagolási kalkulátorunkat, és válassza ki benne hogy “azt akarom, hogy a kutya fogyjon” lehetőséget. A kutyával, de mindenekelőtt saját magával legyen szigorú – tartsa be a szabályt – ne etesse túl a kutyát és feleslegesen ne hagyjuk “nassolni”. 

A táplálék kiválasztása. Ha a kutyája kevésbé túlsúlyos, válasszon neki Yoggies granulátumot Bárány és fehér húsú hallal. Fokozatosan csökkentse a tápadagot, vezessen be több mozgást a kutya számára és kövesse nyomon a változást. Amint eléri a kívánt súlyt, továbbra is adhatja neki a Bárány granulátumot, de ezt még kiegészítheti snack-ekkel, mint pl a kutya Joghurtok, vagy átválthat a Yoggies Csirke marhahússal granulátumra.

Amennyiben a kutya kifejezetten túlsúlyos, vagy ivartalanítás után hajlamosabb a hízásra, a legjobb út naponta kétszer etetnie, reggel Yoggies Báránnyal és fehér húsú hallal, este pedig Yoggies BARF+ köretet Yoggies szósszal. A BARF+t úgy válassza meg, hogy az a ⅔ részét tegye ki a tápláléknak, a szósz pedig csak kevés legyen ( épp csak ízesítés végett), amelyhez adjon egy kis langyos vizet.

Meglátja majd, hogy kis idő elteltével kutyája újra formában lesz, mozgása, vitalitása és egészségi állapota javulni fog.

Vesediéta - mik ajánlottak a mi termékeink közül

Minden diétának – úgy a vesediétának is – megvan a maga sajátossága.

Minden hasonló típusú diéta alapja az állati eredetű fehérjék bevitelének korlátozása. Étvágytalanság esetén az is hasznos, ha vérvizsgálatot végeznek és ellenőrzik, hogy az étvágytalanság nincs-e összefüggésben a vesék állapotának romlásával. A hús mennyisége legfeljebb a tápadag ¼ része lehet. A Yoggies-zal szintén csinálhat 2-3 húsmentes napot a héten – Yoggies BARF+ körettel és Yoggies szósszal kiegészítve.

Ha a diéta kevésbé szigorú, akkor Yoggies granulátum Báránnyal és fehér húsú hallal adható a kutyának 2-3 napig reggel és este. A hét hátralévő részében pedig reggel Yoggies Bárány, este pedig Yoggies BARF+ pl. Yoggies halas szósszal kombinálva.

Komolyabb vesediéta esetén, szigorúan be kell tartani az állati fehérje korlátozását, a Yoggies eledelekkel erre két alapvető lehetősége van. Az első lehetőség nagyon szigorú vesediéta esetén az állati eredetű fehérjék teljes kizárása az étrendből. A BARF+ köret zöldségekkel és diétás szósszal kiváló, ízletes és főleg egészséges választás azoknak a kutyáknak, akik rosszul viselik az állatorvosok számára előírt diétákat.

Második lehetőség a Yoggies hipoallergén, monoproteines granulátum kecskehússal – ez egy újdonság sok diéta esetében. Kiválóan alkalmas könnyebb vagy komolyabb máj- vagy vesediétához. Önmagában vagy BARF+ -szal és szószokkal kombinálva számos állatorvosi diéta helyettesítője lehet.

Mielőtt a Yoggies-zal választana diétát, konzultáljon állatorvosával, hogy együtt felmérhessék kutyája egészségi állapotát és szükségleteit. Mi mindent megteszünk azért, hogy az “Egészség az etetőtálban kezdődik®” mottónk érvényét nyerje, de saját kutyáját ön ismeri a legjobban…

Hogyan pótoljuk kutyánk folyadékveszteségét, nemcsak nyáron a nagy melegben

A folyadékpótlás fontos a fiatal, felnőtt és idősebb kutyák számára is

Néha a kutya azonban nem iszik eleget. Mit csináljunk ilyenkor? A megoldások nagyon egyszerűek. Az első megoldás, amit a mi Roxy kutyánk nagyon szeret, néhány csepp alkoholmentes (!) sör vízzel higitva. Másik megoldás – közvetlen a Yoggies műhelyéből – egy kis Yoggies szósz szintén víz hozzáadásával. A hatás ugyanaz, mint az első esetben és a kutya biztonsággal és örömmel iszik majd mind nagyobb aktivitás idején, mind pedig a legnagyobb melegben.

Mik azok a probiotikumok, prebiotikumok, mikrobiomok és miért rendkívül fontosak ezek a kutya egészségére nézve, allergiáktól, hasmenéstől és egyéb betegségektől mentesen.

A probiotikumok pozitívan befolyásolják a kutya egészségét és immunitását

Úgy mint az embereknél, a kutyáknál is a probiotikum kultúrák (főleg a belekben és az emésztőrendszerben élő mikroorganizmusok) képesek jelentősen befolyásolni a szervezet természetes anyagcsere folyamatait. Az aktív probiotikum klasszikus példája az Enterococcus faecium vagy Streptococcus thermophilus laktobacilusokkal és prebiotikumokkal kombinálva. Az aktív probiotikumok támogatják az anyagcserét, az immunitást, segítik a gyógyulási folyamatokat, megakadályozzák a mérgező anyagok képződését és mindenekelőtt ezek alkotják és támogatják a kutya teljes immunrendszerét. Így aztán az jobban ellenáll a különböző betegségeknek, vírusoknak, allergiának és parazitáknak. A probiotikumokat azonban nem elég csak egyszer “juttatni” a szervezetbe. Ezek nem tudnak folyamatosan megtelepedni a szervezetben, így mindig szükséges pótolni, újra adni őket.

A probiotikumoknak az életben maradáshoz “prebiotikumokra” van szükségük. A prebiotikum az étel emésztetlen összetevője. Ez támogatja, valamint úgynevezett etetője és táptalaja is a probiotikumoknak. Így javítja a kutya egészségi állapotát. Ezek általában nehezen emészthető vagy emésztetlen élelmiszer összetevők.

Ezért a Yoggies tápok és különösen a hidegen sajtolt Yoggies granulátumok nyers és lassan szárított nyersanyagokból készülnek, mint pl gyümölcs, zöldség, rost stb., hogy a természetes probiotikus törzsek, amelyeket az ételekhez is adunk, természetesen legyenek táplálva és hogy hosszú ideig, a leghatékonyabban erősítsék kutyáink egészségét.

Az egészséges és kiegyensúlyozott mikrobiom (korábban mikroflórának hívták) = a jó egészség alapja, nemcsak az ön kutyája számára.

A bélflóra (mikrobiom) az emberi és állati emésztőrendszerben élő mikroorganizmusok összessége. Ezen mikroorganizmusok legnagyobb része a vastagbélben él, ezért a székletben is nagy számban jelen vannak. A széklet minősége első látásra is nyilvánvaló, amiért az egészséges és kiegyensúlyozott mikrobiom felelős. A gyógyszerek, antibiotikumok, immunterápia és kemoterápia jelentős hatással vannak a bél mikrobiomjának összetételére. Ezért jó folyamatosan erősíteni azt a Yoggies táplálékaival, amik nemcsak úgy lettek kifejlesztve mint nagyon magas minőségű táplálékok a kutyáknak, de a kutyák immunrendszerét is támogatják.

A Yoggies táplálékok – az egészség alapjai, allergia, paraziták és súlyos betegségektől mentesen…

Éppen ezért mi olyan táplálékokat fejlesztünk ki, amelyek helyettesítik, sőt feljavítják a kutya természetből vett táplálékát. Fejlesztésünknek köszönhetően, amely többek között kimutatta, hogy a kutya természetes úton képes megszabadulni az allergiától, vagy legalább három évig nem kell féregteleníteni, és ennek ellenére is parazitamentes. A Yoggies tápokkal mindig bízhat a mi mottónkban, mely szerint az Egészség az etetőtálban kezdődik®.

Muszáj féregteleníteni a kutyát, amennyiben nyers ételeket vagy húsból készült hidegen sajtolt Yoggies granulátumokat kap?

A féregtelenítő kezelés egy elég komoly beavatkozás a kutya immunitásába…

Hosszú évekig egyik takarmánygyártó sem foglalkozott azokkal az egyszerű kérdésekkel, hogy hogyan lehet egészségesen etetni a kutyát, olyan táplálékkal amely közben az egészségét is erősíti és megvédi az allergiáktól és parazitáktól. Mi, a Yoggies-nál elsőként bizonyítottuk, hogy a laktobacilusok (probiotikumok) nagy hatással lehetnek a kutya egészségére. Az eredmények azt mutatják, hogy a Yoggies táplálékkal és étrend kiegészítőkkel táplált kutyákat három évig nem kellett vegyileg féregteleníteni és a bélben lévő paraziták szempontjából is negatívak az eredményeik.

Természetesen minden kutya más és más környezetben élő külön egyéniség. Ezért ez a szabály inkább egy útmutató ahhoz, hogy amennyiben Yoggies hidegen sajtolt granulátumokkal vagy Yoggies nyers HÚS+ és BARF+, azaz B.A.R.F-fal eteti kutyáját, nagy valószínűséggel az egészségesebb lesz mint a többi kutya – az ételekben található különböző probiotikus törzseknek köszönhetően. Fontos azonban tudnia, különösen ha nyers táplálékkal eteti kutyáját, hogy a húsban sok olyan parazita lehet, amelyek még a fagynak is ellenállnak. Amennyiben féregtelenítés mellett dönt, meg kell győződnie a paraziták tényleges jelenlétéről a székletben vagy az emésztőrendszerben. Ezt úgy teheti meg,ha székletmintát küld a laboratóriumba kivizsgálás céljából. Ebben minden állatorvost segítséget nyújt önnek.

Az állatorvos véleménye - melyik táplálék a legjobb a kutya számára?

Az egészséges táplálék kiválasztása minden kutyatartó számára “kemény dió” a táplálékok sokasága között.

Táplálék választáskor egy dolog a legfontosabb. Megérteni, hogy a természet és a marketing nem jár mindig együtt. Ezért a takarmány kiválasztásakor mindig ügyeljen arra, hogy a táplálék vegyszerektől és tartósítószerektől mentes legyen, és minőségileg a lehető legközelebb álljon a természethez. A kutya az ilyen táplálékok fogyasztására lett teremtve már évszázadok óta. Hogyan válasszuk ki számára a megfelelő táplálékot és hogy etessük őt egészségesen, megtudhatja a következő két fejezetünkből: Hogyan etessük egészségesen a kutyát és a hogyan válasszuk ki neki a megfelelő táplálékot pedig Az állatorvos válaszol 2. fejezetből. És ne feledje,hogy az Egészség az etetőtálban kezdődik®.

Mi tegyünk, ha a kutya hasmenéstől, puffadástól, bélgázoktól stb. szenved?

A bélgázosság, hasmenés és puffadás kellemetlen dolgok a kutya és a gazdi számára is.

Ezen tünetek enyhíthetőek a Yoggies kutya Joghurtokkal. Ezek teljesen természetes termékek, laktóz és tartósítószerek nélkül, lehet őket adni kölyökkutyáknak, felnőtt és idősebb kutyáknak is. Ez a természetes probiotikum forrás erősíti az immunrendszert, elpusztítja a belekben lévő mikroorganizmusokat és segít elnyomni a puffadást (bélgázosságot) valamint a súlyos és visszatérő hasmenést.

Jobb a megelőzés…

Ha azt akarja, hogy kutyája emésztése egészséges legyen és ne szenvedjen puffadástól, hasmenéstől és parazitáktól, válasszon egészséges és jól emészthető táplálékot minőségi forrásból. Pont ilyenek ajánlunk a Yoggies-nál a hidegen sajtolás módszerével, amely garantálja, hogy a természetes tápanyagok megőrizve maradnak az ételben, és melyek emésztéséhez a kutya már évezredek óta alkalmazkodott. A Yoggies hidegen sajtolt granulátumok és a nyers étrend HÚS+ és BARF+ köretek különféle probiotikum törzseket tartalmaznak, melyek támogatják a kutya egészséges emésztését és immunrendszerét.

A Yoggies táplálékok képesek megtisztítani az emésztőrendszert és védik az immunrendszert a hasmenés és puffadás ellen.

A durvára őrölt és magas minőségű alapanyagok, a rost, kovaföld, probiotikumok garantálják a kutya parazitákkal, vírusokkal, puffadással, hasmenéssel és akár súlyos betegségekkel szembeni ellenálló képességét.

Amikor a kutya hasmenéstől és bélgázoktól szenved, adjon neki kutya Joghurtot, amellyel támogatja a bél mikrobiomját (korábban “bélflóra”).

Hogy a kutya ne szenvedjen hasmenéstől és bélgázoktól, táplálja őt egészségesen, Yoggies eledelekkel. Ezeket minden kutya egészségére fejlesztették ki.

A Yoggies granulátumok hatással vannak a szőrzet minőségére és színére?

A “szőrzet elszíneződésének” egyik oka a béta-karotin, vagyis a takarmányban lévő “A” vitamin tartalma. Egyes gyártók ezt “mesterséges és vegyi” formában tartósítószerként hozzáadják termékeikhez. A Yoggies táplálékok csak természetes formában tartalmaznak béta-karotint, és ennek mennyisége 11000 NE (nemzetközi egység) körül mozog. Ez nem okozhat szőrzet elszíneződést normális genetikai adottságokkal rendelkező kutyáknál. Természetesen ha az A vitamin és egyéb vegyi anyagok tartalma meghaladja a takarmányban a 15000 NE (nemzetközi egység)-et vagy annál magasabbat, akkor feltételezhetjük, hogy ez szőrzet elszíneződéshez vezethet.                                                              Fontos azonban tudni, hogy a szőrzet elszíneződésének okozója nem mindig a magas béta-karotin tartalom. Az okot gyakran csak a genetikában kell keresnünk, vagy a genetika egyéb más feltételezésekkel kombinálva. Minden kutyának egyedi hajlama lehet a szőrzet elszíneződésére.

Tény, hogy nagyon sok kutyatartó dicséri kutyája bundájának minőségét a Yoggies eledelekkel való etetés során. A természetes összetevők, mint például a fehérjék, zsírok, vitaminok kétségtelenül hatással lehetnek erre. Természetesen itt is érvényes a mottónk: “Egészség az etetőtálban kezdődik®”.

Milyen granulátumokat és konzerveket válasszunk a kutyánknak, ha az cukorbetegségen szenved, máj vagy hasnyálmirigy diétán van?

Minden diétának megvan a maga sajátossága.

Általános szabály hogy minden diéta alapja az állati eredetű fehérjék bevitelének korlátozása. Étvágytalanság esetén az is hasznos, ha vérvizsgálatot végeznek és ellenőrzik, hogy az étvágytalanság nincs-e összefüggésben a máj vagy vesék állapotának romlásával. A hús mennyisége legfeljebb a tápadag ¼ része lehet. A Yoggies-zal szintén csinálhat 2-3 húsmentes napot a héten – Yoggies BARF+ körettel és Yoggies szósszal kiegészítve.

Ha a diéta kevésbé szigorú, akkor Yoggies granulátum Báránnyal és fehér húsú hallal adható a kutyának 2-3 napig reggel és este. A hét hátralévő részében pedig reggel Yoggies Bárány, este pedig Yoggies BARF+ pl. Yoggies halas szósszal kombinálva. Szósz helyett használhat egy kis Yoggies konzervet is.

Komolyabb vesediéta esetén, szigorúan be kell tartani az állati fehérje korlátozását, a Yoggies eledelekkel erre két alapvető lehetősége van. Az első lehetőség nagyon szigorú vesediéta esetén az állati eredetű fehérjék teljes kizárása az étrendből. A BARF+ köret zöldségekkel és diétás szósszal kiváló, ízletes és főleg egészséges választás azoknak a kutyáknak, akik rosszul viselik az állatorvosok számára előírt diétákat.

Második lehetőség a Yoggies hipoallergén, monoproteines granulátum kecskehússal – ez egy újdonság sok diéta esetében. Kiválóan alkalmas könnyebb vagy komolyabb máj- vagy vesediétához. Önmagában vagy BARF+ -szal és szószokkal kombinálva számos állatorvosi diéta helyettesítője lehet.

Mielőtt a Yoggies-zal választana diétát, konzultáljon állatorvosával, hogy együtt felmérhessék kutyája egészségi állapotát és szükségleteit. Mi mindent megteszünk azért, hogy az “Egészség az etetőtálban kezdődik®” mottónk érvényét nyerje, de saját kutyáját ön ismeri a legjobban…